Last news in Fakti

11 Юли, 2021 09:47 5 610 12

Той спечели 11 млрд. USD за седмица

  • джеф безос-
  • състояние-
  • богатство-
  • amazon

Безос още по-богат след като напусна поста на управляващ

Той спечели 11 млрд. USD за седмица - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Състоянието на основателя на Amazon Джеф Безос се е увеличило с почти 11 млрд. USD през седмицата, след като се оттегли от поста главен изпълнителен директор на компанията, съобщи списание Forbes. Според изданието от 5 юли, когато бившият ръководител на облачните услуги Amazon Web Services Анди Джеси пое поста на главен изпълнителен директор, благодарение на ръста на акциите на Amazon, състоянието на Безос се увеличи с 10,6 млрд. USD и сега се оценява на 212.4 млрд. USD.

Поскъпването на акциите до голяма степен се дължи и на новината, че Министерството на отбраната на САЩ отмени договор за 10 млрд. USD за предоставяне на услуги за изчислителни облаци. По-рано се очакваше услугите да бъдат предоставени на американската корпорация Microsoft. Представители на Amazon се опитаха да оспорят това решение в съда.

Безос прекарва цялата седмица в ски курорта Сън Вали (Айдахо), където се провежда годишната конференция на инвестиционната банка Allen & Co, известна като "летен лагер за милиардери". Този път събитието събра най-малко 25 милиардера, чието общо състояние се оценява на 825 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    12 1 Отговор
    Дай боже всеки да е с такава надница поне веднъж в живота!:)

    Коментиран от #3, #7

  • 2 Има летен лагер за милиардери, има

    23 0 Отговор
    Форум в Давос, но иначе няма световна конспирация…
  • 3 Докато мериш парите на надници,

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Нищо няма да стане, чоджум…

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 русенец

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Докато мериш парите на надници,":

    Е, то в случая е седмична заработка. Пробвай се да се усмихваш, а? най-малкото ще ти стане гот на душата без значение дали са ти изплатили надницата или не.
  • 6 Рошко

    16 1 Отговор
    И като е спечелил къде са, и до края на дните си дали ще може да ги изхарчи? Ковчега джобове няма
  • 7 Баят Селю

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Ел Боко ги слага тия милиардери в малкия си джоб, догодина ще им бъде почетен гост, ще им изнесе лекция как се става милиардер без бизнес и акции, само с КРАЖБА!
  • 8 гост

    4 2 Отговор
    Вървя си по улицата и изведнъж гледам на земята 20 лв. Късмет!? Навеждам се да ги взема ... и оппа усещам как започвам да ги заработвам.....!
  • 9 ГОСТ

    5 2 Отговор
    ТАКА ПЕЧЕЛЯТ ОНИЯ КОИТО СИ ПРОДАВАТ ДУШИТЕ НА САТАНА ЗА ВРЕМЕННИ ЖИТЕЙСКИ ОБЛАГИ!
  • 10 гост

    2 1 Отговор
    Той спечели още като бодна напомпаната мексиканка, не го мислим Безото. Видя се, че жена му е страхотна, дарител номер 1, раздава милиарди за програми за деца, образование, наука, страшна е. А той само се дъни: мижаво заплащане на работниците, брутални закъснения на проектите, надути цени, крайно неконкурентни при космическите програми.
    Забележете какъв е нахалник: един полет с неговата малка ракета е коствал 28млн. долара на някой заблуден, а тя, горката, струва по 2 милиона за полет. Мъск приземи 100ракети, прати дузина хора на МКС, още много тонове провизии, 1500сателите стралинк и 80% от товарите за Космоса, а започнаха заедно, без да има никакъв резултат от Безос, само тесове и това е. Подигравка е, явно жена му е движила Амазон, щом той в собствените проекти е издънка.
  • 11 ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Този път събитието събра най-малко 25 милиардера, чието общо състояние се оценява на 825 млрд. USD.....

    но бедните и гладните ,както и без вода продължават да съществуват като такива,както и да ви обясняват,че се грижат за такива,включае за вас и да ви "спасят" от вируси и подобни!!!!!!!!!
    нещо неясно????
  • 12 Нели

    2 0 Отговор
    Тоя да почне да си плаща данъците в ЕС.