Last news in Fakti

15 Юли, 2021 06:47 3 037 7

Проф. Минасян за приватизацията на ББР: Първосигнална реакция

  • професор гарабед минасян-
  • българска банка за развитие

Досега собственикът гледаше на банката като на някакво оборотно място за смяна на хора, които са оценяване като добри за конкретното управление, заяви представителят на Икономическия институт на БАН

Проф. Минасян за приватизацията на ББР: Първосигнална реакция - 1
Снимка: БГНЕС

"Идеята за приватизиране на ББР е форма на първосигнална реакция на хора, които стоят настрани от основната проблематика. Такива банки съществуват в света".

Това заяви пред БНР проф. Гарабед Минасян от Икономическия институт на БАН.

Според него проблемът с ББР не е толкава в управлението на банката, колкото в собственика ѝ, който е държавата:

"Досега собственикът гледаше на банката като на някакво оборотно място за смяна на хора, които са оценяване като добри за конкретното управление".

По думите му има поне два аргумента, които говорят за продължаването на функционирането на ББР.

"Визията на държавата за кредитна политика се осъществява с държавната ББР. На второ място - съществуването на ББР се свързва с определен тип междудържавни отношения. Директно междудържавно финансиране не е предпочитана версия. Такъв вид помощи минават през такъв тип банки за развитие, за да отидат средствата при точно указани условия за финансиране на конкретен тип дейности".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Механик

    16 3 Отговор
    Какво става с тая България бе? По някога си мисля, че сме станали част от Армения. То манасяни, то Бабикяни, то Кеворкяни, то Халваджани и кви ли не други, арменски павиани.
  • 2 ЩО Е ДЪРЖАВНО

    7 5 Отговор
    ЯКО СЕ КРАДЕ.......
  • 3 Уса

    5 17 Отговор
    В сащ няма такава банка,къде по света има две държавни банки едната за източване под ужким зоркия поглед на централната банка?Това е парадокс.Решението на ИТН е правилно,защото източванията ще продължат макар и по 5 милиона още по удобни за покриване.Друго,Кирил Петков каза,че можело да се преговаря с Амазон за инвестиции.В момента Амазон е един кредитен балон на път да се спука.Направиха добър бизнес,но го раздуват излишно,за да си вдигат акциите и пазарната цена.На България не и трябват американски и европейски корпорации а стимулиране на населението към собствен бизнес.Заводите ви превръщат в роби
  • 4 ДЪРЖАВНО, ЗНАЧИ НИЧИЕ

    2 8 Отговор
    НИЧИЕ ЗНАЧИ БЪРЗО КРАДЕНЕ.....ПОМНИМ СОЦА
  • 5 Един

    4 0 Отговор
    Ефекта от банките : увеличава корупцията и инфлацията! (... а забравих най-важното - пълни джобовете на банкерите)
  • 6 Павел пенев

    8 0 Отговор
    Пеевски и компания,които изтеглиха един милиард от ББР, сега искат да я купят със същите пари.
  • 7 Иван

    2 0 Отговор
    И като след 1989г. раздържавихте всичко и го набутахте в ръцете на мутрите, сега сме цъфнали, вързали и вече окапваме!