Last news in Fakti

23 Юли, 2021 10:50 1 658 4

Илон Мъск: Вероятно Tesla отново ще приема биткойни

  • тесла-
  • елон мъск-
  • биткойн-
  • екологично чист-
  • криптовалута

Той очаква да се убеди в това, че поне 50% от добива на биткойна се основават на екологично чиста енергия

Илон Мъск: Вероятно Tesla отново ще приема биткойни - 1
Снимка: Shutterstock

Илон Мъск заяви, че Tesla може отново да започне да приема биткойна като средство за разплащане. Предприемачът направи това изявление на конференцията B-Word, пише вестник „Банкеръ“.

Мъск отбеляза, че при добива на тази криптовалута в последно време все повече се използват възобновяеми източници на енергия. По думите на шефа на Tesla, той очаква да се убеди в това, че поне 50% от добива на биткойна се основава на екологично чиста енергия. "Ако това действително е така, то е възможно Tesla отново да започне да приема биткойни".

В началото на юни шефът на компанията вече говореше за това, че Tesla отново ще започне да приема биткойните, когато "производството" на дадения вид криптовалута стане в по-голямата си част екологично чисто.

В началото на тази година Tesla обяви, че е вложила 1.5 млрд. долара в биткойни и започва да приема тази криптовалута като средство за разплащане за своята продукция. Но през месец май Мъск заяви, че компанията преустановява работата си с биткойните, тъй като методите за получаване на тази криптовалута не са екологично чисти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    10 0 Отговор
    веротно Мъск пак е купил след спада ма цената след предишното му изказване и вероятно ще ги продаде след 10 дни когато ще каже обратното. каква е вероятността щатските власти да го арествуват за финансови измами и манипулации? никаква! все пак говотим за проекта на цру Тесла, а Мъск е лицето му. точно за това ръси лъжи всеки ден безнаказано, знае че е имунизиран, докато не му намерят заместник
  • 2 Ооо

    0 0 Отговор
    Много популистко изказване !
    Повечето от биткойните са отдавна изкопани, остава някаква съвсем малка част да се изкопаят , по-малко от 5%… в тоя ред на мисли тия 50% на Илончо са в миналото отдавна…

    Коментиран от #3

  • 3 CL500

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ооо":

    То че са изкопани много по-голямата част нищо не значи, защото в началото се копаеха на ишлеме...Сега е мнооого по-трудно и за тези оставащите няколко милиона биткойна за изкопаване се предполага, че последния биткойн ще бъде изкопан към 2150 година..Така, че има време ;-) Отделно и не остават само 5% за копаене, а към 14%.
  • 4 Анон

    0 0 Отговор
    Клоун.
    Веднъж направи pump and dump и сега пак се опитва. Много скоро ще яде шамарите от Anonymous.
    Искал да се обеди, че е зелена. То пък защото тЕслите са зелени. И батериите им.