Last news in Fakti

1 Август, 2021 20:49 3 935 28

КНСБ иска ИТН да размрази минималната заплата

  • кнсб-
  • минимална заплата-
  • итн

Към момента минималната заплата на българина е 332 евро - най-ниската в целия Европейски съюз

КНСБ иска ИТН да размрази минималната заплата - 1
Снимка: БГНЕС

Новото правителство на ,,Има такъв народ" да преразгледа заложеното замразяване на минималната заплата за догодина на сегашното ѝ ниво от 650 лева. За това настояха синдикатите от КНСБ.

,,Очакваме следващото правителство, което и да е то, да излезе и да каже, какво ще прави с минималната работна заплата. Тъй като 10 години тя бележи някакъв ръст, някакво приближаващо се съотношение към средната", коментира директорът на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ Любослав Костов.

Според синдикатите ,,всеки пети от работещите или 493 хиляди души са наети на минимална работна заплата''.

Редно е да се отчете, че минималната работна заплата в България е 332 евро. Тя е най-ниската в целия Европейски съюз и представлява 1/5 от минималната в Нидерландия, 1/5 от минималната във Франция, в Белгия, в Германия.


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    48 4 Отговор
    Виж ти!?А при Тиквата викаха че си е добре.Подлоги!

    Коментиран от #12

  • 2 Робовладелец

    17 3 Отговор
    . Най добре е да направят 120 лева.. много са ама да видят че и ние сме ора

    Коментиран от #27

  • 3 близо

    10 12 Отговор
    500 000 работят на минимална заплата прекалено малко и всички реват че нямате пари и взимате малко за разлика от чужбина където почти всички българи работят на минимална заплата

    Коментиран от #20

  • 4 А пари от къде

    29 9 Отговор
    То хубаво да се увеличават пенсии и заплати, но от къде пари. Трябва да се промени закона за укриване на данъци, фирмите в момента мамят държава, чрез укриване на оборот. Укрива се 60% и повече. Работодателите трупат милиони, но не увиличават заплатите. Трябва и конфискация на пари без доказан произход, както е в САЩ, западна Европа, че и Гърция.

    Коментиран от #6, #22

  • 5 Сатана

    28 6 Отговор
    В България трябва да се въведе почасовото заплащане.Замразяване и намаляляване на заплатите в Държавната администрация и бързо въвеждане на електронното правителство,което ще освободи ресурс от калинки.Следствие и съд за лицето Томислав ДОНЧЕВ провокирало и затрило над 3 милиарда лева за въвеждането му/ел.правителство/
  • 6 Последния Софиянец

    21 8 Отговор

    До коментар #4 от "А пари от къде":

    Чуждите вериги ни източват парите и не плащат нищо.Изгониха и от Халите малкия бизнес и ги дадоха на Кауфланд.

    Коментиран от #25

  • 7 1618

    10 8 Отговор
    Потвърдено е, че Петър Илиев е плагиатствал десетки страници от доцент д-р Наталия Киселова.В„Компетенцията на Народното събрание" се установява, че в действителност цели 40 страници от нея са копирани с минимални промени от "Парламентарен контрол" на д-р Наталия Киселова. Освен адвокат, Петър Илиев е и главен асистент и преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Според правилника на СУ, плагиатството е причина за прекратяване на трудовите правоотношение с научно-преподавателски кадър. Това става ясно от разследване на групата "Правна лудост" в социалните мрежи, която е успяла да открие изтеглената от пазара книга на Илиев и я е сравнила с издадената тази година дисертация на Киселова, написана през далечната вече 2008 г. вече към фалшифицирането на автобиографията на Петър Николов се прибави и плагиатство! Още колко мръсни тайни ще излязат за протежето на Станислав Трифонов , който вместо да напада опонентите си в стил Борисов да излезе пред целия народ и да даде обяснение за фалшифицирането, за плагиатството и от кого е зависим Пламен Николов! Защото това е факт!
  • 8 Пръц

    21 6 Отговор
    Премахване на данък ДЕСЯТЪК и въвеждане на минимално прогресивно подоходно облагане.Тези два закона са основните стълбове във всяка една социална държава мислеща за бедните слоеве от населението.
  • 9 гост

    12 25 Отговор
    УВЕЛИЧАВАНЕ НА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ГО ИСКАТ ТЕЗИ , КОИТО НЕ РАЗБИРАТ СЪЩНОСТА НА БИЗНЕСА . МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА Е ВЪРЗАНА С ОСИГУРОВКИТЕ , КОИТО ВЕЧЕ СТИГНАХА ОГРОНИ , НЕПОСИЛНИ НИВА НА ДРЕБНИЯ БИЗНЕС . ЕДИН МАГАЗИН НЕ МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ ОСИГУРОВКИТЕ , ЗАПЛАТИТЕ , НАЕМИТЕ И ОГРОМНИЯ ТОК . НАКРАЯ НЕ ОСТАВА НИКАКВА ПЕЧАЛБА ДОРИ СА ВЪТРЕ ЗА МЕСЕЦА . ФАЛИТ , ТОВА ОЧАКВАТ ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЗАРАДИ УВЕЛИЧАВАНЕ НА ОСИГУРОВКИТЕ , КОИТО СЕГА СА НЕПОСИЛНИ . ТЕЗИ , КОИТО НЕ РАЗБИРАТ И НЕ СА ИЗКАРАЛИ СТОТИНКА ДОРИ ДАНЪК ЗА ДЪРЖАВАТА НЯМАТ ПРАВО ДА ИСКАТ КАКВОТО И ДА Е . КНСБ НЕ ЗАЩИТАВАТ РАБОТНИТИЦИТЕ , САМО УВЕЛИЧАВАТ ФАЛИРАЛИТЕ ФИРМИ СЛЕД ЕЗОБРАЗНИТЕ СИ ИСКАНИЯ . НЕ СИ УБИВАЙТЕ КОКОШКИТЕ , ЩОТО НЕМА ДА ИМАТЕ ЯЙЦА .

    Коментиран от #11, #15, #16, #26

  • 10 Слави Трифонов

    6 9 Отговор
    Чакайте бе комсомолци - още не сме вземали властта и почнахте да искате
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 бл.134 в Зап. парк

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    5000 лева минимална работна заплата
    Или се махате всички и от парламено и от брюксело

    Коментиран от #13

  • 13 Последния Софиянец

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "бл.134 в Зап. парк":

    А един хляб ще е 10 лв.
  • 14 Поп Кръстю

    9 11 Отговор
    Това, което не направи най- неграмотното правителство на Радев, ще го направи ИТН. Радев, Рашков, Василев, Кацаров и другите подлоги на бунището.
  • 15 Поп Кръстю

    26 3 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Като не можеш да осигуряваш на минималната работна заплата, по- добре затваряй! Само, че на теб ти се иска да плащаш осигуровки на минималната а другото под масата. От такива като теб хора мизерстват с по 300 лв. пенсия. И тоя ми се пише бизнесмен. Бу- ха - ха- ха
  • 16 Виталия

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    И без главни букви коментара ти е грешен! Да си чувал за минимален осигурителен праг? Той е над нея за отделните професии. Хората са прецакани от калпави закони, които не мърдат от 2001?!
  • 17 Простсъюз

    7 0 Отговор
    Външен дълг на БГ около 20% БВП същият на Франция 100%. Съотношение 1/5 колкото и разликите в заплатите. Тъй почти навсякъде. Само че дълговете се плащат.
  • 18 Ввв

    11 1 Отговор
    Сетила се Мара да се…..мижитурки,Терминал 2 продължава да е натоварен и ще бъде,докато останат само циганите тук!!!
  • 19 Рошко

    5 1 Отговор
    Мечтай те си кнсб и подкрепа да помислят за вашите пари и права, трябва един синдикат напълно независим от партиите
  • 20 Виталия

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "близо":

    Я сметни осигуровките на държавните служители? Плаща им ги хазната, защото са с обидно ниски заплати. А хазната от въздуха не се пълни, откъде ли? Работещите даже и на минимална работна заплата частично участват в пенсиите, изплащани на пенсионери. Тая въртележка-совалка трябва НЯКОГА да се спре!!!
  • 21 Лудница

    8 2 Отговор
    Единствената държава в която синдикатите защитават държавата не работниците. Пари ще има само когато изчезнат хартиените пари или тъй наречения Кеш и всичко стане електронно в карти, тогава няма да има укриване на данъци печалби и назначавани на минималната, няма корупция няма нищо, за пари в Кеш банката да дава по 1000 лева и 2 часа да занимава защо ти са от къде ти са и така. Другото всичко е вятър работа, глупост и приказки на търкалета.
  • 22 Затвор!

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "А пари от къде":

    Трябва затвор за работодатели, които не дават договори за работа на работниците, които не плащат редовно заплатите, които укриват данъци. Затвор!!!
  • 23 ред и дисциплина

    4 3 Отговор
    Всички заплати задължително по банков път. Всички плащания над 1000 лв. по банков път!
    Никакви пари в брой в касите на фирмите.
  • 24 истината

    12 2 Отговор
    В България трябва да се въведе прогресивен данък, както беше до края на 2007 г.!!!
    През 2008 г. правителството на тройната коалиция с премиер Сергей Станишев (БСП). Алооо СИНДИКАТИТЕ, от плоския
    10 % данък страдат хората с ниско заплащане! България е единствената страна в Европа с такава голяма ножица между бедни и богати. Алооо БСП, нали уж сте социалдемократи, защо въведохте плоския данък преди 14 години, никои социалдемократи в света не биха направили това, което е в полза на милионерите и в ущърб на бедните работещи!
  • 25 фффф

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Аре стига си ръсил акъл - половината щандове в Халите не работят от поне 2020. За какво гонене говорим...
  • 26 Пешо

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Искате ЕС ще си плащате за това.
  • 27 Соц

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Робовладелец":

    Колкото беше и при бай Тошо. И с такива ниски заплати, българинът пак намираше по 5-6000 лева за Москвич.....
  • 28 110

    1 1 Отговор
    Аз см против премахването на "Плоския" данък, (който всъщност не е плосък тъй като аз като осигурен на 3000 лв плащам повече от тоя на минимална), защото:
    - няма да се подобри качеството на въздуха
    - няма да се подобри качеството на здравеопазване - пак си плащаш на всякъде
    - същото важи за образование, пътища, детски градини и прочие, ще се съберат едни пари, които ще потънат незнайно къде
    - не се смятам за богат с тази заплата, че да ме товарят отгоре допълнително
    Нашият проблем като народ не е сложен - първо сме мързеливи и второ завистливи. Неочаквано кофти комбинация...