Last news in Fakti

4 Август, 2021 20:33 1 716 6

Облекчения за концесионерите на две големи летища

  • концесия-
  • летище-
  • отлагане-
  • възнаграждание

Плащането на концесионните такси на летищата Варна и Бургас се отлага до края на 2021 година

Облекчения за концесионерите на две големи летища - 1
Снимка: М. Богданова ©

Правителството одобри мярка - отлагане на плащането на концесионното възнаграждение за първото шестмесечие на 2020 г. за гражданските летища за обществено ползване Варна и Бургас. С това Решение срокът за плащането на концесионното възнаграждение се удължава с още 184 дни, като вноската, отложена от 31 юли 2020 г. за плащане до 31 януари 2021 г., която беше отложена за плащане до 30.06.2021 г., се отлага отново за плащане в срок до 31 декември 2021 г.

С последното изменение на Временната рамка за мерки за държавна помощ в подкрепа на икономиката в условията на сегашния епидемичен взрив от COVID-19 (С (2020) 1863), приета от ЕК на 19 март 2020 г., с последващи изменения със Съобщения на Комисията (С (2020) 2215, С (2020) 3156, С (2020) 4509, С (2020) 7127 и С (2021) 564) (Временната рамка), е предвидено удължаване на срока до 31 декември 2021 г.

Прилагането на тази мярка е наложителна с оглед справянето с тежките последици за концесионера „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД от продължаващата пандемия от COVID-19 и предприетите мерки за ограничаване на разпространението и, които оказват негативно въздействие върху финансовото състояние на дружеството - оператор на гражданските летища за обществено ползване Варна и Бургас.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сссс

    9 0 Отговор
    Кога станаха кондиционери, кога им дадоха облекчения? Имам чувството, че умирам да си даваме гъ... те за жълти стотинки. Жалки сме.
  • 2 Жалко

    5 3 Отговор
    Не показвайте бургаскот летище, то спред :концесионера" е патерица на варненското.... Концесионера нарочно съсипа бургаското летище. Сега има два пъти повече бургазлии, които зимата кацат наварненското, за да може концесионера да докаже, колко еважно гагаузкото!

    Коментиран от #4

  • 3 Малката муха

    7 0 Отговор
    Кажете за какви пари става дума? Защото бургаското летище сега е претъпкано. И в общината или в държавата отиват тоя пари? Остава изобщо нещо за бургазлий?
  • 4 гахауз

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Жалко":

    Варна - новата столица на ИТН. Ще вземем и парламента. Веднага го местим в морската градина. След това ви прекръстваме не Варна - 2. На грамотните им даваме жителство. Неграмотните остават тук, да пишат коментари.
  • 5 За концесионерите

    5 0 Отговор
    ще има облекчения. За простолюдието мизерия. Просто БГ.
  • 6 Невнятно

    3 0 Отговор
    Какъв е смисъла от консионер като не си плаща вноските? Текат ли лихви? Има ли българска фирма на която й отлагат безлихвено плащанията? А български гражданин? Защо чужденците са повече от българина? Това не е ли национална дискриминиранация?