20 Август, 2021 10:08 1 884 17

100% ръст в туризма

  • даниела стоева-
  • туризъм-
  • вътрешен пазар

По думите на Даниела Стоева вътрешният пазар успява да компенсира недостига на чуждестранни туристи

100% ръст в туризма - 1
Кадър БНТ

Отчитаме близо 100% ръст в туризма в сравнение с миналата година. Това заяви в сутрешния блок на БНТ заместник-министърът на туризма Даниела Стоева. Тя каза, че за периода от 1 май до 12 май има близо 3 милиона реализирани нощувки.

"Този сезон е доста по-труден от предходния, защото туристическия сектор работи повече от една година в ограничения, каквито не е имал досега. Въпреки това резултатите са позитивни", каза тя.

По думите ѝ вътрешният пазар успява да компенсира недостига на чуждестранни туристи.

Според Стоева каквито и ограничения да има, те ще повлияят негативно и според нея важното е тези ограничения да бъдат обвързани с икономически мерки.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Активист на БКП

    4 3 Отговор
    Бухахахааааааа ...
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    11 2 Отговор
    След такъв огромен спад всеки турист си е процент ръст ‼️
  • 3 русенец

    23 1 Отговор
    Да разбираме ли, че има ръст и на заплатите в бранша, както и на платените данъци? Или да не задавам тъпи въпроси.
  • 4 Хихихихии.. хихихихии

    13 3 Отговор
    Абе... Фатмака отдека ги намира такива...екземпляри?!?
    При ..Локдаун (мин.година) и 2 човека туристи,..днешните 4 човека са...100% .."увеличение"!
    Кажи колко...милиарда са постъпленията тази година, ОВЦО
    Хихихихии....
  • 5 Последния Софиянец

    11 3 Отговор
    Миналата година нула,сега един турист.100 процента увеличение.

    Коментиран от #8

  • 6 Гого

    14 2 Отговор
    Незнам на морето съм по точно Варна … тук е като “кошер” … редиш се на опашка за да вечеряш заведенята са пълни нон стоп плажовете гърмат !!! Цените са горе ! Какво все се оплакват незнам? Аз от 10 години по пълни куроти не съм виждъл …
  • 7 Пич

    6 2 Отговор
    Нашето черноморие си е прекрасно... Е , има и по бедни хора , които предлагат Гърция...
  • 8 русенец

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Я дай по-подробно сметките си.:) Ако миналата година е бил един, а сега са двама, то тогава е 100% увеличението, но ако миналата година е бил нула, а сега е един, то тогава не е 100% .:)
  • 9 истината

    6 6 Отговор
    Пълно,но с нискобюджетни туристи от България и Румъния,които си купуват храна от магазините и не сядат по заведения.В Слънчака половината от големите хотели не работят.Да не говорим,че сезонът се скъси от 4-5 на два месеца заради липсата на англичани,германци и руснаци.
  • 10 измамно

    9 0 Отговор
    Пълно от началото на юли до края на август.Май и юни пустош.След десетина дена пак.
  • 11 Екскурзовод

    3 0 Отговор
    Пълни глупости! А и морето не е туризъм! Колко туристи има, които са дошли да разгледат страната ти кажи?
  • 12 Русенец

    11 0 Отговор
    Чудесно! Значи няма вече нужда от 60/40.
  • 13 небрежнев

    5 1 Отговор
    Алибеговци твърдят, че са много важен сектор и създават над 10% от БВП на страната. Тогава трябва да създават и толкова от данъчните постъпления, които в бюджета за 2021 г. са 52 млрд. лв. (10% от 52 млрд. са 5.2 млрд.) Със 100% ръст в туризма, трябва да има 5.2 милиарда в повече данъчни приходи от Алибеговци. Правителството твърди, че са събрали в повече 2 млрд. и явно са пропуснали да съберат още 3.2 млрд.
    Истината е, че нито туризма е 10% от БВП, нито увеличението е 100%, нито плащат дължимите данъци, защото сметките изобщо не се връзват... с милиарди! Остава да намерим в кои чекмеджета отиват днес? Дотогава ще сме най-бедни в ЕС, с най-голяма корупция и най-изчезващата нация.
  • 14 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    БРАВО НА ЖУРНАЛЯТА !!! ОБЯВИХА ЕВТИНИЯ НА ПОЧИВКИТЕ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО И БЪЛГАРИНЪТ СЕ "ВЪРЗА " !!! ДАА , БИРАТА Е ЕВТИНА ,НО ЗАЩО - НИЩО НЕ СТРУВАЩАТА "ЦАЦА" И "САЛАТА " СА "МАЙКА -И БАЩА " ???????????????

    Коментиран от #15

  • 15 На кукуво лято

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "ПЕНКО":

    Пенко туризмът никога и никъде по света не е бил за социално слаби хора. Отиваш на почивка на море примерно в Бяла и виждаш че можеш да се нахраниш прилично и за 15лв. на вечеря. Колкото ти излиза на село или в панелката. Шезлонг и чадър там са по 2.50лв на брой. Е няма да имаш селфи от Марина Диневи с яхтата и манекенките но няма да се налага и да имаш ядовете на богатите. Всеки които мисли че от ресторант дискотека хотел се печели лесно и по много може да се пробва. След Ковид кризата се дават под наем или се продават достатъчно много обекти. Залагаш си апартамента задника и нервите и почваш. Бързо ще станеш много богат почти без да работиш. Лесно е стига да решиш. Е нали четеш и другите мнения... не плащаш заплати данъци и такси. Няма проверки няма нищо. Само трупаш пачки в сакове.
  • 16 Ввв

    6 1 Отговор
    Мдааа,100 процента ръст на селяндурите,опашки за цаца и евтина бира,всичко е точно,икономиката така се е развъртяля,че цял ЕС гледа към нас!

    Коментиран от #17

  • 17 охххх

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Ввв":

    8 лв . цаца .7 лв бира -нема що много еФтино бе .