Last news in Fakti

23 Август, 2021 20:28 3 468 22

Десетки заведения с актове заради COVID мерките

  • covid мерки-
  • заведения-
  • бабх

За седмица властите са проверили над 3300 обекта в 8 области

Десетки заведения с актове заради COVID мерките - 1
Снимка: БГНЕС/Илюстративна

За периода от 16 до 22 август на територията на областите Благоевград, Велико Търново, Видин, Ловеч, Монтана, Разград, София област и Стара Загора са извършени общо 3 389 проверки за спазване на противоепидемичните мерки в обществени обекти, съобщи бТВ.

Служители на РЗИ, МВР и БАБХ са извършвали инспекциите в ресторанти, кафенета, нощни заведения, търговски обекти и такива с обществено предназначение.

Най-много проверки са извършени в София област – 821. В резултат на извършените проверки са издадени 9 предписания и 3 акта за установени административни нарушения.

За същия период в област Благоевград са извършени общо 383 проверки. Издадено е едно предписание и са съставени два акта за установени административни нарушения.

На територията на област Велико Търново са извършени общо 564 проверки. В резултат на извършените проверки са издадени общо 72 предписания за отстраняване на допуснати нарушения, от които 43 на търговски обекти, 1 – на обект с обществено предназначение, 24 – в други обекти (бензиностанции), 4 – в лечебни заведения. Съставен е и 1 акт за установяване на административно нарушение в търговски обект – магазин за хранителни стоки.

За посочения период в област Видин са извършени общо 120 проверки за спазване на противоепидемичните мерки. В област Ловеч са извършени общо 207 проверки. На територията на област Монтана са извършени общо 325 проверки.

Общо 458 проверки за спазване на противоепидемичните мерки са извършени в област Пазарджик. Вследствие на проверките са издадени 75 предписания. На територията на област Разград са извършени общо 334 проверки. Издадени са 2 предписания и са съставени 16 акта за установено административно нарушение.

На територията на област Стара Загора за спазване на противоепидемичните мерки са извършени общо 177 проверки. Издадени са 6 предписания, 3 от които на заведения за обществено хранене и 3 на търговски обекти.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 защо

    31 2 Отговор
    не оставите вируса на воля пък каквото сабя покаже ?

    Коментиран от #11

  • 2 Бкп

    17 29 Отговор
    Тр да останат да работят само закусвалните, другите заведения като : механи, ресторанти, дискотеки, барове и подобни... Тр дабъдат затворени завинаги.. Там се продават наркотици, вихри се разврат!!!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 гост

    6 32 Отговор
    Ако го оставят на воля болниците ще се препълнят , и после ще обвинявате държавата и лекарите.

    Коментиран от #7, #17

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 тогава

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    да направят няколко сгъваеми болници , като китайците , че да мине по бърже вируса и така ..
  • 8 Държавата никога не губи😇

    20 0 Отговор
    Първо подпомага малкият и средния бизнес..след това си взимат обратно парите с глоби...🤣ХА сега се опитвай да живееш..да правиш бизнес или да си удариш камшика до 4 километър......да се смееш по цял ден...санитарите да чистят..здравословна храна..и доктора като дойде на визитация сутрин..да говори като на Малко дете...ти да го гледаш като извънземен и да си мислиш,,,,,КАЗАНО ЧЕСТНО ВСИЧКО МИ Е НАРЕД...😜😜😜
  • 9 Зомби

    24 2 Отговор
    Ковид еничари събират пари за политиците
  • 10 е да де

    16 0 Отговор
    И после заведението сменя фирмата която го държи и глобите писани на пясъка.
  • 11 😷😷😷

    22 1 Отговор

    До коментар #1 от "защо":

    Ами той си е на воля и не се е чуло някой да е успял да го заключи! Това, че някакви "умници" се имат за по-умни от него и заключват хората е проблем точно на последните, че го позволяват! Напр. един такъв "умник" Мицотакис заключи неотдавна цял народ за година и какво се случи след това, като ги отключи ми вируса пак се включи с още по-голям хъс! А сега дори има оторозирани, законни дилъри на разпространение със "сертификат" наречен "ваксинационен паспорт" ?
  • 12 ЕВРО НЮЗ

    16 1 Отговор
    Хайде ред е на адвокатите.. В Торино има една барманка с 400 акта, и знаете ли колко ще плати..?!?
  • 13 Шеф Буламач

    15 5 Отговор
    Нека затворят всички кръчми и ресторанти в България защото в тях се предлагат само буламачи и нездравословна храна забъркани от някакви си самозвани "Шефове готвачи".

    Коментиран от #14

  • 14 Хмм

    20 1 Отговор

    До коментар #13 от "Шеф Буламач":

    Ми тогава и парламента да затворят, последните 30 години са доказано вредни за страната и народа
  • 15 МЕЛОДИЯ НА ГОДИНАТА

    2 4 Отговор
    НА ЕСЕН 7/8 CLOSED🍽
  • 16 Мизерници бяхте

    14 4 Отговор
    Мизерници си останахте!!!Само за един ден на Слънчака ще събирете глоби колкото за 10 Българии,ама не ви стиска!!!Пъзльовци с власт!!!!!
  • 17 КовидманЯк

    12 2 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Лекарите?Тия доктор менгелевци всички до стената! Предатели и убийци!Затваряй "болниците", там избиват хора!
    Изроди!
  • 18 Абе...

    19 1 Отговор
    Оставете хората на мира бе....Нека си работят спокойно...ще кажеш че преди Ковид и след Ковид нещата са различни.Апък който не иска, и го е страх да не ходи по ресторанти и кафета.Разпърдяха се с тия Ковид мерки.
  • 19 Срзи

    5 0 Отговор
    Е шефо ще си порка без пари с ,,аверите,, из цяла софия нали е ,,директор,,
  • 20 Камион

    4 0 Отговор
    А на морето проверки за Коледа
  • 21 В бегето икономиката е икономика на

    4 0 Отговор
    Грабежите и тука властва мутроменижмънт като меката му е мутроморието и в конкретност слъчака😂😂😂😂аз на беге море не стъпвам и безплатно да е ходя само на туркия ако ще ходя на почивка на море
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.