Last news in Fakti

25 Август, 2021 11:14 1 442 7

Депутатите отложиха гласуването на правила за избор на нов управител на БНБ

  • бнб-
  • управител-
  • гуверньор

Предложения за отпадането на точката направиха БСП и „Демократична България"

Депутатите отложиха гласуването на правила за избор на нов управител на БНБ - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите отложиха гласуването на процедурни правила за избор на нов управител на БНБ. Мандатът на гуверньора Димитър Радев изтече на 15 юли, но законът позволява той да управлява централната банка до избор на нов ръководител.

Предложения за отпадането на точката от дневния ред на парламента направиха от две парламентарни групи - БСП и „Демократична България“.

От името на левицата аргументите представи Румен Гечев:

„Избирането на ръководството на такъв орган предполага управляващо мнозинство, стабилно управление, спокойствие за избора. Докато не формираме правителство не е редно, има и други органи, регулаторни, и други, на които са им изтекли сроковете, това ръководството на банката може да си изпълнява функциите докато ние не си свършим нашата работа“.

Атанас Атанасов от „Демократична България“ допълни становището със сходна аргументация.

„Ние не можем тук да се разберем да изберем правителство, а почнахме да кадруваме в държавните органи. Така че като изберем правителство, нека тогава да влезе тая точка в дневният ред“.

Народните представители решиха утре да обсъдят на първо четене актуализацията на бюджета, а днешният им пленарен ден ще протече с изслушване на министри.


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кака Мара

    14 5 Отговор
    Шляп, шляп по нахалните учиндолски ръчички
  • 2 Българка

    14 4 Отговор
    Аплодисменти за мъдрото и логично предложение на ДБ и БСП. Не може НС, в което мнозинството твърди, че е опозиция, да взема съдбовни решения за БНБ
  • 3 Да бе да

    8 4 Отговор
    Ей, тия много се загрижиха за Народа бе !? Направо да не повЕрваш ! Те за вас мислят ! Да не си помислите, че чакат подходящо мнозинство да набутат там свой човек ? Моля ви се, няма такова нещо ! Те за Народа, душа дават ....... ! :))

    Коментиран от #6

  • 4 Карло

    5 2 Отговор
    Демирбанк риве :(
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Мислещ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да бе да":

    То това е ясно, ама нали не мислиш, че И така нататъй са против отлагането защото...мислят за народа? И ДПС вече традиционно гласуват с тях.
  • 7 Слава на Бога!

    2 0 Отговор
    Вече се кръстим, когато това НС приема някакви решения.