Last news in Fakti

26 Август, 2021 09:11 5 528 30

РИОСВ затвори ТЕЦ Бобов дол!

  • тец бобов дол-
  • риосв

От ръководството на ТЕЦ Бобов дол изпратиха отворено писмо

РИОСВ затвори ТЕЦ Бобов дол! - 1
Снимка: БГНЕС

РИОСВ- София затвори за неопределено време една от най-големите български централи- ТЕЦ Бобов Дол.. Въпреки изпълнените предписания и отстранените пропуски от инспекцията отказват да пуснат тец-а, което ни изправя пред сериозна криза в снабдяването с електричество.

От ръководството на ТЕЦ Бобов дол изпратиха отворено писмо до Президента на Република България – г-н Румен Радев, Председателя на Министерски съвет - г-н Стефан Янев, Министъра на енергетиката - г-н Андрей Живков, Министъра на околната среда и водите - г-н Асен Личев и други отговорни български институции, национално представителните работодателски и синдикалните организации:

Ето какво казват в писмото :


УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,


Обръщаме се към Вас от името на ръководството на „ТЕЦ Бобов дол” АД и неговите над 850 служители, за да направим Ваше достояние следния случай, който може да доведе до значителен дефицит на електрическа енергия в страната и да постави пред нови изпитания българската енергийна система и сигурност.


При проверка от РИОСВ – София на 29. 07. 2021г. на „ТЕЦ Бобов дол“ АД е издадено предписание със срок за изпълнение до 30. 08. 2021г. за уплътняване на газоходите на котли с номера 1 и 2 и отстраняване на
пропуски от корпуса на изпускащото устройство на СОИ 1. На 17. 08. 2021г. отново РИОСВ-София депозираха в нашето деловодство ПАМ РД-03/16. 08. 2021г. за спиране на котли 1 и 2, заповед, която бе
обжалвана от нас.

На 23. 08. 2021г. в писмо с наш изх. № РД-01-1950/23. 08. 21г. до РИОСВ-София ги информирахме за предсрочно изпълнение на предписанията отразени в гореописаните протоколи и ПАМ.

Днес, 24. 08. 2021 при инициирана от „ТЕЦ Бобов дол“ АД проверка с искане РИОСВ – София да са уверени, че всички предписания са напълно изпълнени, въпреки констатациите от контролния орган, че всичко е
изпълнено и отстранено, отново се настоява от представителите на институцията, след проведен телефонен разговор с ръководството от МОСВ и дадени инструкции по телефона, котли с номера 1 и 2 да бъдат запечатани.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    67 8 Отговор
    Да ги затварят всичките. Откакто почнаха да горят отпадъците на света, народът взе да гине като мухи. Толкова е мръсен въздуха, все едно си в Мумбай и всеки ден дишане се равнява на 2 пакета изпушени цигари.

    Коментиран от #18

  • 2 русенец

    56 8 Отговор
    А ТЕЦ Русе кога ще го спрете? Той работи на боклуци, а ние дишаме каквото е останало от тях.

    Коментиран от #16

  • 3 др Гей Билтс

    11 25 Отговор
    Баце се сдоби с още 20-30хил гласа от ТЕЦ-овете.

    Коментиран от #17

  • 4 Хипер Трипер

    35 3 Отговор
    Гледаме самоубийството на една колония, под премрежените погледи, на гледащите с досада случващото се, господари. Да живее ЕС, а вие мрете!

    Коментиран от #6

  • 5 SH BG

    28 6 Отговор
    РИОСВ е бастион на калинките и послушковците от ГЕПИ и ДеПаСе...!!!

    Саботаж му се казва на това...!!!

    Чегъртане му е макята...!!!

    Дааа...!!!

    Коментиран от #12

  • 6 екоразбирач

    35 8 Отговор

    До коментар #4 от "Хипер Трипер":

    Защо да е самоубийство. Ние си имаме АЕЦ, който за нашите нужди е предостатъчен и никога не може да работи на загуба. След като ни газифицират руснаците, ТЕЦ ще има само спомагателни функции. Трябва да се вдигне червения картон на ЕС и забраним вноса на всякакъв отпадък, а да си горим нашия, който съвсем не е малко. Също така трябва да наложим и санкции на Румъния и Турция, където се горят огромни количества отпадъци внос от целия свят.

    Коментиран от #7, #21, #24

  • 7 Хипер Трипер

    20 3 Отговор

    До коментар #6 от "екоразбирач":

    Ключовата дума във Вашата теза е Русия, защото цялата суровина е от там. За целта трябва да не сме колония на ЕС.
  • 8 Човек

    8 5 Отговор
    Няма страшно, ще го пуснат съвсем скоро. Мая ще се погрижи лично за нейния приятел.
  • 9 Фермер

    27 5 Отговор
    ТЕЦ Бобов дол на бай Тошо от времето не е ремонтиран или обновяван.Изцеждат се едни пари за сметка на Всички нас.Трови се въздуха с боклуци пак за наша сметка.Българския лъв отдавна се е превърнал в гол охлюв
  • 10 българин

    21 3 Отговор
    Тази ТЕЦ трови всички ни! Защото замърсява не само околните села, но и реколтата на километри, която после всички ние ядем! Как няма един журналист да направи снимки, за да покаже в какви пушеци е обвита цялата долина!!!
  • 11 flipp

    5 16 Отговор
    Да ги затворят и хилядите домакинства на ТЕЦ да запалят печките, тогава ще видите замърсяване

    Коментиран от #22

  • 12 не четеш ли

    14 2 Отговор

    До коментар #5 от "SH BG":

    Не са си уплътнили газопроводите, което ще рече, че въздуха, който се изпуска няма да бъде пречистен от пречиствателната уредба, която е инсталирана по налагане от РИОСВ.
    Така както изглежда един инспектор от РИОСВ трябва да е зачислен и да следи, дали пречистватената уредба се ползва или стои за красота...
    Български бизнес....
  • 13 jorj

    25 3 Отговор
    Веднага да се затвори и Брикел, от години работи без сероочистка и замърсява цяла югоизточна България а набеждават ТЕЦ2 за замърсяването!!!! Ковачки прави геноцид в България, защо още не е подсъдим!!!!!????
  • 14 Киров

    6 1 Отговор
    Искат пак да вдигнат цената на електричеството на свободния пазар. Откриване на новите мощности на Марица-та не беше планирано.

    Коментиран от #25

  • 15 Пенди

    8 0 Отговор
    Е, значи пак сте се омазали! А и като знам, че такива като вашия шеф в една нормална държава трябва да е в затвора, а тук в България му дават лиценз и за превозвач - нямам думи.
  • 16 пешо

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "русенец":

    вашият кмет смята, че ви тровят извънземните. четох някъде, че иска от мосв да му дадат мобилна станция, с която да обикаля по улиците. като че не е ясно от къде идва всичко.
    миш.ок!

    Коментиран от #20

  • 17 зрител

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "др Гей Билтс":

    тия гласове са на едно момше от трети картофен пояс. което ги търгува на всеки избори. който му даде най-много. това момшенце до сега е винаги е на власт.
  • 18 Мооооля

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    КЪДЕ е мръсен въздуха??? Като се вдигнат цените с 250% и като останат 1/3 от работещите в България на улицата (заради фалита на цели отрасли) знаеш ли колко ще ми пука за замърсяването? Аз може и да стоя гладен, но ако няма с какво да нахраня децата си и ако няма къде да ги приюта, защото банката ще ми вземе всеки момент единственото ми жилище, знаеш ли колко ще ми пука за замърсяванията?????!!!!

    Коментиран от #19

  • 19 Проблема

    9 4 Отговор

    До коментар #18 от "Мооооля":

    Хора, проблема в момента и че ТОК НЯМА. Никъде . От никъде не може да докараме! Цяла югоизточна европа е така. Ток няма. Няма! Затова цената скача до небето. Всичките ни запаси и буфери бяха принудително изведени от строя. Малко нормализиране би настъпило сред заработването на въглищните централи. Дотогава обаче, може цели отрасли са фалират

    Коментиран от #23

  • 20 Русенец

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "пешо":

    Мобилната станция, която кмета поиска, не е за измерване на фенолите, идващи от някои заводи, а за да санкционира бабите с печките, че били бедни.
  • 21 Русенец

    10 2 Отговор

    До коментар #6 от "екоразбирач":

    И кой ще го позволи това? Спрем ли да горим въглища, спираме да плащаме глоби към ЕС. Дали ЕС ще се зарадва, че му спират приходите от нас? ЕС иска да се тровим, за да му плащаме глоби, а той ще продължи да ни размахва пръст назидателно и да ни поучава, че трябвало да станем по-добри демократи и европейци.
  • 22 Русенец

    4 7 Отговор

    До коментар #11 от "flipp":

    През турско, като са се топлили всички на печки, да не би да е имало екологична катастрофа?
  • 23 Русенец

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Проблема":

    Един тука убеждаваше хората, че в ЕС ток имало в изобилие. Чак бил на отрицателни цени - плащат ти да го ползваш.
  • 24 Баба Санка с танка

    12 1 Отговор

    До коментар #6 от "екоразбирач":

    Добре че комунистите ни направиха АЕЦ, че днешните либерасти не могат - не им било рентабилно!?!
  • 25 Няма СВОБОДЕН ПАЗАР ЩОМ

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "Киров":

    За Износ е 5стотинки а за народа 25стотинки
  • 26 321

    7 1 Отговор
    А ТЕЦ София кога? Не са изпълнили никакви препоръки за екологичност. Парното отдавна е услуга, която прави хората феодални селяни и няма измъкване от него. Сега искат и инсенератор в центъра на София да построят да горят отпадъци, защото било много екологично. С технология, от която се отделят токсични вещества на километър от идеалния център на столицата, с конвой от 40 тонни камионни, които ще карат боклука от Яна всеки ден и с капацитет, който за да се запълни ще трябва да се гори освен софийския боклук и поне още два пъти по толкова, което означава внос на боклук. ТЕЦ София е с такава огромна загуба, че отдавна трябваше да е затворил. Хайде РИОСВ София, чакаме и тук..

    Коментиран от #28

  • 27 Иванов

    8 0 Отговор
    Всички активи на Ковачки трябва да се национализират!
  • 28 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "321":

    Парното от ТЕЦ е много хубаво нещо, стига да не е полазено от мафиотски, паразитни структури, които само ни ограбват с него.
  • 29 Майстора

    0 1 Отговор
    джас ,маги
    лас,маги
    тонколони.монколони
    кастофони ,мастофони
    герап ,у
    майсторе ,майсторе
  • 30 КЕФ

    1 0 Отговор
    Кльопачки риве че са му спряли два котела и не може да продава ток по 400лв за мегават.