Last news in Fakti

27 Август, 2021 10:14 15 099 85

Милен Велчев: И двата подхода за пенсиите са грешни

  • милен велчев-
  • пенсии-
  • бюджет

Решението трябва да се вземе след следващите избори

Милен Велчев: И двата подхода за пенсиите са грешни - 1
Снимка: бТВ

„И двата подхода за пенсиите са грешни. Правилният е да се отложи вземането на решение за пенсиите и то да бъде взето от формиралото се след следващите избори мнозинство. Даването на всички еднакво деградира стимула за труд въобще". Това заяви в предаването „Здравей, България” бившият финансов министър Милен Велчев.

Той коментира и актуализацията на държавния бюджет.

„Бюджетът е еманация на политиките на едно мнозинство, каквото в момента не съществува. Имаме служебно правителство, което се надяваме да бъде заместено от редовно. И е прав министърът на финансите, че отговорност трябва да носят народните представители. Но очевидно те не желаят да носят отговорност за това, което наричат „празен чек”", каза още Велчев и поясни, че за това има лек - подробно разписване в текстовете на актуализирания бюджет как да се разходват сумите.

„Тази година излизаме бързо от кризата. Очакваните параметри на БВП показват, че той ще расте с високи темпове. Обяснимо от гледна точка на големия спад миналата година. Това означава по-малко напрежение върху държавните финанси. Означава обаче и необходимост от противодействие от страна на бюджета на този бърз растеж. Ако си правим, че сме в криза и генерираме голям дефицит, за да се борим с кризата, а това става в условията на бърз икономически ефект, ще има ускорена инфлация, проблеми пред влизането своевременно в Еврозоната и потенциални проблеми с увеличен държавен дълг”, каза още бившият финансов министър.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    112 26 Отговор
    Минималната пенсия трябва да е колкото минималната заплата.

    Коментиран от #6, #41, #75

  • 2 Чужда пита

    153 8 Отговор
    Трай коньо, за зелена трева. Това казва нaглото парче, което никога няма да бъде пенсионер.
  • 3 Иван

    162 12 Отговор
    Баш па тоя да дава акъл. Не, мерси
  • 4 Случаен

    185 8 Отговор
    И ТОЯ КРАДЕЦ ДАВА МНЕНИЕ..................................ДЕТО ОТКРАДНА 800 милиона.............................АМА ТОВА Е ,,ГРЕШКАТА,, НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД,ЧЕ ПОМНИ 3 ДНИ........................И ТИЯ КРАДЦИ СИ ВЕРВАТ,ЧЕ МОЖЕ ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО ИСКАТ и СА БЕЗНАКАЗАНИ
  • 5 бл.134 в Зап. парк

    134 4 Отговор
    Връщай милионите!
  • 6 честен ционист

    39 51 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Това няма как да стане. Винаги пенсията се изчислява като процент от заплатата, която си получавал. Как цял живот си полочавал минимална заплата и после си мислиш, че ще продължиш да взимаш равна по размер и пенсия. Решението е едно - задължителна ваксинация на всички песнионери с минимална пенсия.

    Коментиран от #58

  • 7 Плужек

    117 5 Отговор
    Върни заграбеното и ще има за пенсии.
  • 8 ????

    94 5 Отговор
    Ткъде ги кОпате тези зсбогсъели на наш гръб бии царисти? Тези от НДСВ ако може ще прекратят отпускането на пенсии и ще гледат по бързо да мрем! Няма да се учудя ако скоро кажат, че който има пари ще бъде лекуван който не пътя към Рая е еднопосочен. Ще го кажат по нататък в Мека завоалирана форма. Да се задавят от пари дано!
  • 9 Я виж ти

    107 5 Отговор
    Това нещо си мисли, че е забравено!?! Пак изплува и взе да смърди.
  • 10 12345

    42 9 Отговор
    В тая държава каквото и да се направи все е грешно.Нали виждаш.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Хико

    98 5 Отговор
    От къде го изкарахте този крадец? Хайде няма нужда от политически трупове от нафталина. Харчи си парите мунчо

    Коментиран от #17

  • 13 ИСТИНАТА

    79 20 Отговор
    Платената социология лъже, че ГЕРБ водят в проучванията преди изборите!
    Но дори ГЕРБ да спечелят с 1-2% и повече от ИТН,
    с кого Борисов ще направи правителство?

    Борисов се кандидатира от два избирателни района,
    а после избяга от парламента и сега е в тотална изолация!
    ГЕРБ постоянно връщаха мандатите, защото никой не иска да управлява с тях, нали?
    И след новите избори ще бъде така, какъвто и да бъде резултата!
    Тогава какъв е смисълът да гласуваш за ГЕРБ?
    Ако уважаваш гласа си, гласувай за всеки друг, но не и за ГЕРБ!
    Елементарно е!
    Извън всяка социология и политизиране!
    Просто логика и здрав разум!

    Малоумно е да гласуваш за ГЕРБ, нали?

    Коментиран от #42

  • 14 гадина крадлива

    90 4 Отговор
    Цървул. Ти не виждаш ли как милиони българи на преклонна възраст изнемогват около и под линия на официалната бедност?
  • 15 краси

    107 4 Отговор
    Намерихте кой да коментира!Крадецът от яхтата,дето замени дълга на РБ от долари в евро и РБ загуби милиард!Но,Велчеви си построиха хотели по морето!
  • 16 Харесвам 🎃, само сготвени

    83 6 Отговор
    И този доносник активират срещу Киро и Асен. Крадците от Лондон, срещу спасителите от Харвард. Ето така ще останат в историята.
  • 17 Милостиво

    64 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хико":

    Ето тази щедрост вече е грешен подход. Да си харчи парите, но след като възстанови загубите на страната, получени от негови лични решения и най-добре в лавката на затвора.
  • 18 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    31 13 Отговор
    Има разлика...Ако държавата излиза бързо,то хората в държавата ще затъват бързо и обратно!това е права пропорция...понеже има голяма разлика между маржа на пенсиите ,сроред мен е правилно ниските да се вдигнат много повече,а високите НИКАК!Обикновенно високи са пенсии на бюроклати и некадърници,като този,който увеличи дълга на бг с над милиард евро...дълга от $ ри,когато долара бе скъп,прехвърли в евро..Тогава еврото бе евтино...Но те го чакаха и направиха -обратното и еврото поскъпна много и ....загуби бг на хазарт 1 милиард евро!

    Коментиран от #29, #52

  • 19 БАЙ Х@Й ‼️

    77 2 Отговор
    🇧🇬този за една вечер превъртя ЕДИН МИЛИАРД ЛЕВА и натовари народа ни с посочената сума‼️ Пиша го с думи, за да не мислите че бъркам налице ‼️ същият "хубустник" се изцепи : " Аз нямам нищо общо с брат си ." ‼️Все още има живи , които ппмним🇧🇬
  • 20 пешо

    61 1 Отговор
    боклук , скрий се и не се показвай , крадец голям си .
  • 21 Георги v.

    80 2 Отговор
    Докога ще искате мнението на този измамник. Превъртане на външния дълг, милиони потънали за нищо при наемането на англичани в митниците, комбинациите с БТК, яхтения скандал. Да продължавам ли? И този пак е по медиите да ни лъже. Изглежда в България е необходимо да си ченге, лъжец, крадец или мошеник за да ти обърнат внимание и да те харесат.

    Коментиран от #22

  • 22 На Тоа на Царя на КУНЕВА

    36 2 Отговор

    До коментар #21 от "Георги v.":

    ДЕТ затвори Аеца на боковци костовци Станишев и ВЬЖЕТО ИМ Е МАЛКО...
  • 23 КрадлЮто

    46 1 Отговор
    се обажда кат "черна станция"!Кой ти е искал мнението ти,бре?Ти пък деградира в момента,когато с кокаинови крале и мафиоти си прекара джумбарето на една яхта в Монако!И после окраде(прибра си комисиона) държавния дълг като съвсем ненужно при устремително поевтиняващ долар го конвертира в евро дълг.После си построи хотелските палати по черноморието с този комисион и изпраните пари от поситителите на партито на яхтата!!!!
  • 24 Правилният

    24 0 Отговор
    подход: Дайте ги на момчето тия пари, той бързо ще им види сметката.
  • 25 М Велчев!! Трябва да дойдем на власт

    51 2 Отговор
    Отново със Кобурга, за 800дни,да ви "Оправиме" Пенсиите!!! Наглец!!!! Та Наглец!!

    Коментиран от #35

  • 26 ха ха ха

    22 1 Отговор
    Деградирането на стимула е досадно клише, както и растежа на доходите!

    Коментиран от #32

  • 27 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    10 39 Отговор
    Да прав е Милен Велчев, съгласен съм с него, служебният финансовият министър Асен Василев работи за втори мандат на Румен Радев, а не работи за България. За това не го харесвам.

    Бюджeтът(в частмност пенсиите и заплатите в държавният сектор) са eмaнaция нa пoлитикитe нa eднo парламентарно мнoзинcтвo. А служебнто правителстовн няма мнозинство зад гърба си, няма хоризон, след няколк месеца няма да го има. Служебното правителство сега, определя политиката на следващото редовно правителство.

    Прав е Велчев „И двaтa пoдхoдa зa пeнcиитe ca грeшни. Прaвилният подход e дa ce oтлoжи рeшeниeто зa пeнcиитe и тo дa бъдe взeтo oт фoрмирaлoтo ce cлeд cлeдвaщитe избoри мнoзинcтвo."

    Също е прав и че е нeoбхoдимo нa бързият икономически рacтeж. Респективно бързият растеж на заплати начиновници и пенсии от заеми и гoлям дeфицит, ще уcкoри инфлaцията.

    Да съгласен съм, че около1,5 млн пенсионери у нас мизеруват. Само за тях трябва да се гласува социална помощ 50 или 80 лева месечно. Но само за най-бедните пенсионери, с пенсии до 500 лева месечно. Колкото е чистата минимална заплата след плашане на осигуровки и данъци. Защото е скандално да взимаш чрез данък доход и здравни осигуровки петдесетолевки от бедните мизеруващи работещи с 500 лева месечен доход. И да ги раздаваш като "социални помощи" на освободени от данък доход и здравни осигуровки "богати" пенсионери с 1500 лева месечен доход.

    Да този който разполага с 1500 лева месечно е богат с рвнение с този, койт

    Коментиран от #82

  • 28 яко ни лъжат

    47 2 Отговор
    НАЙ-ГОЛЕМИЯ КРАДЕЦ НА САКСА КОЙТО ЗАБОГАТЯ ОТ ВЪРТЕЛИ С ВЪНШНИЯ ДЪЛГ И УЖ ЩЕШЕ ДА ГО НАМАЛЯВА А ТОЙ СЕ УВЕЛИЧИ. КОМИСИОННАТА МУ Е В МИЛИОНИ. ОТВРАТ, КРАДЕЦ ДА НИ КАЗВА КОЕ Е ПРАВО И КОЕ НЕ Е!
  • 29 Да, но

    29 2 Отговор

    До коментар #18 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    самото използване на "обикновено" означава, че има хора, които са заработили честно и са плащали сами осигуровките си за високите пенсии, които са окастрени! И поради логиката "Защо на Вуте да му е добре, като може да му е зле", никой няма да се осигурява на реалния си доход, което е логично и неукуримо , според мен. По-важното е държавните служители да започнат да плащат сами осигуровките си! Някъде има ли информация каква част от бюджета отива за осигуровки, освен за заплати на държавните служители? Това ако се огласи, мнозина ще се плеснат по челото!

    Коментиран от #38, #45

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    21 10 Отговор
    Cъглaceн cъм, чe oкoлo1,5 млн. пeнcиoнeри у нac мизeрувaт. Caмo зa тях трябвa дa ce глacувa coциaлнa пoмoщ 50 или 80 лeвa мeceчнo. Дoкaтo ce cъcтaви рeдoвнo прaвитecтвo, кoeтo дa взeмe рeшeниe зa "нoвитe" пeнcии. Нo caмo зa нaй-бeднитe пeнcиoнeри, c пeнcии дo 500 лeвa мeceчнo. Кoлкoтo e чиcтaтa минимaлнa зaплaтa cлeд плaшaнe нa ocигурoвки и дaнъци. Зaщoтo e cкaндaлнo дa взимaш чрeз дaнък дoхoд и здрaвни ocигурoвки пeтдeceтoлeвки oт бeднитe рaбoтeщи c 500 лeвa мeceчeн дoхoд. И дa ги рaздaвaш кaтo coциaлни пoмoщи нa ocвoбoдeни oт дaнък дoхoд и здрaвни ocигурoвки бoгaти пeнcиoнeри c 1500 лeвa мeceчeн дoхoд.

    Да този който разполага с 1500 лева месечно е богат срaвнение с този, който разполага с 500 лева месечно.

    "Даването на всички еднакво деградира стимула за труд въобще." Г-н Вeлчeв, нo и oгрoмaнaтa рaзликa в зaплaщaнeтo cъщo деградира стимула за труд въобще. Кoгaтo cе cкъcвaш oт рaбoтa и пoлучaвaш жълти cтoтинки. A шeфa ти пoлучaвa 20 или 50 пъти пoвeчe oт тeб и в cъщoтo врeмe "ce cкъcвa oт рaбoтa" из трoпичeкитe мoрeтe, къдeтo e нa пoчивкa cъc ceмeйcтвoтo. Cъщo деградира стимула за труд въобще.

    Г-н Вeлчeв, cтигa c тoзи кoмунизъм. Дaнъцитe и ocигурoвкитe СЕ ИЗЗЕМВАТ НАСИЛСТВЕНО oт хoрaтa. Пoлучaвaнeтo нa пeнcия в бъдещетос след 30 годдини нe e cтимул зa плaщaнe нa дaнъци и ocигурoвки зa пeнcия и "здрaвe". Трявбa дa ce нaпрaви пeнcиoннa рeфoрмa. Тaкa щoтo дa ce нaмaли рaзликaтa мeжду минимaлнa и мaкcимaнa пeнcия у нac oт ceгaшнитe 5 пъти нa 2-3 пъ
  • 32 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    17 5 Отговор

    До коментар #26 от "ха ха ха":

    "Дaвaнeтo нa вcички eднaквo дeгрaдирa cтимулa зa труд въoбщe."

    Г-н Велчев, но и огроманата разлика в заплащането също дeгрaдирa cтимулa зa труд въoбщe. Когато сe скъсваш от работа и получаваш жълти стотинки. А шефа ти получава 20 или 50 пъти повече от теб и в същото време "се скъсва от работа" из тропичеките морете, където е на почивка със семейството. Също дeгрaдирa cтимулa зa труд въoбщe.
  • 33 7674

    35 2 Отговор
    Тоя 12 год. не даваше оценки за актуализациите на ГЕРБ. Когато се заговори за пенсиите, всички лица на олигархията се обявиха против, сякаш в техния джоб бъркат.
    Защо Велчев не беше против, когато увеличиха с 30% заплатите на хрантутниците- държавната администрация?
  • 34 За такива

    22 3 Отговор
    като тоя, пенсионерите не трябва да получават нищо, защото са бюджетна тежест. Къде-къде е по-добре да се завъртят парите в схеми. Гербаджийските схеми бяха 60,70% от обществени поръчки към чекмеджето, юпи начинът е чрез финансови операции.
  • 35 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    4 23 Отговор

    До коментар #25 от "М Велчев!! Трябва да дойдем на власт":

    Може и да е мошенник. Но е образован и кадърен мошеник. За разлика от вчерашните некадърни "калинки" и "пожарникари". И некадърните комунисти на Орешарски от 2014 г. и Жан Виденов от 1996 г..

    Съгласен съм на 80% с това, което казва. Единствено не съм съгласен с "Дaвaнeтo нa вcички eднaквo дeгрaдирa cтимулa зa труд въoбщe". Възражението ми е, че и прекаленото "стимулиране" също деградира труда. И превръща нископлатените в ограбвани роби.

    Коментиран от #57

  • 36 Всичко е точно, но без значение

    17 4 Отговор
    Един от НДСВ. Къде е сега НДСВ? Първа политическа сила в Паамента? Успя
    да се струполи на "бунището" за много по- малко от 30 години. Един от тях, много успешен в лично благосъстояние, като предложеният от ГЕРБ премиер (онзи с очилата).
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    17 0 Отговор

    До коментар #29 от "Да, но":

    Напълно съм съгласен с вас!Трябва задължително да се осигуряват сами и да попълват данъчни декларации,като всеки частник !В Германия всеки попълва ежегодна данъчна декларация.по този начин е Възможно,но по трудно ще е да се Обогатят за кратко време на държавна работа...Цялата кражба от КТБ е отишла за държавни служители и сега всички ние с парите си обезценени и крадени с комисионни от банките покриваме кражбата!тези приказки ,че еди кой си окрал не са истина.той е крал,но с мярка.Това ,както и сега с унищожаване на срочни депозити.Облагането им с 0,6% данък при теглене,или превръщането им в разплащателни сметки,са пак ходове на дс,а банките козируват и изпълняват!Докато има толкова раздут щат държавен хората-Хазнопълнячи няма да могат да погледнат Небето!
  • 39 петьо

    12 2 Отговор
    Побратина на лилипута , защо още дава мнение , а не е на топло?
  • 40 !!!?

    8 13 Отговор
    Постсъветският режим на кремълският парашутист Радев и нетовия кабинет превърнаха пенсиите в социални помощи, което и Тошо не си позволяваше. Пенсията е огледално отражение на общественият принос на всеки индивид, а социалните помощи са огледално отражение на нуждата на тези индивиди на който доходите са под екзистенцминимумът за дадена страна.
  • 41 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    13 7 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    "Минималната пенсия трябва да е колкото минималната заплата."

    Това е грешно, минималната пенсия трябва да е поне 15%-20% по- ниска от миниималната заплата. Защото не е справедливо тези, които плащат песниите(пълнята песнионният бюджет) да взимат колото тези, които харчат пенсии(изпразват пенсионният бюджет) .

    Но донякъде си прав. Защото днес минималната пенсия би трявбало да е около 700 лева, колкото е сегашната минималната заплата. Само, че минималнат заплата, не трявба да е 650 лева, а трябва да е 1000 лева.

    Има и още нещо доходите(песнии и заплати), трявба да се съобразяват с това, което ИЗРАБОТВА ИКОНОМИКАТА. А не да идват от заеми. Както правят популисти като Бойко Борисов(ГЕРБ) и Румен Гечев(БСП) за да купуват гласовете на пенсионерите, чиновниците, полицаи, медици ...

    Нито един песнионер, не си ипотекира апартамента за да плюска всеки ден пържоли. А се съобразява с размера на пенсията си и плюска предимно боб. Защо тогава, пенсионерите искат държават да харчи повече отколкото изкарва и да им "подарява" парите от държавни заеми. Които вдруги ден ще плащат техните деца и внуции. И ще мизеруват защото освен заемите ще плащат и още 2-3 по толкова лихви.

    Коментиран от #44

  • 42 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    12 4 Отговор

    До коментар #13 от "ИСТИНАТА":

    "ГEРБ пocтoяннo връщaхa мaндaтитe, зaщoтo никoй нe иcкa дa упрaвлявa c тях, нaли?
    Тогава какъв е смисълът да гласуваш за ГЕРБ?
    Ако уважаваш гласа си, гласувай за всеки друг, но не и за ГЕРБ!"

    За теб няма смисъл защото си нормален човек, който винаги ще си намери работа. Защото те искат на работа от 2-3 места. Но, не е така за некадърните герберастки калинки(виновници, биячи милициоенри, прислужници от НСО ...) от които нищо не става, коквито са 20% от имащите право на глас у нас. Те ще продължават да гласуват за Бойко Борисов, докато "работното" им място на търтеи и размера на заплатите и бонусите зависят от това да фласуват за ГЕРБ. А когато "умре" Бойко Борисов, ще си намерят друг крадив популист за когото да глауват.
  • 43 ГанюБалкански

    16 1 Отговор
    тоя Царски Бандит гога се е трудил че дава мнения, съд за такива грабители на българия !!
  • 44 Jack Bauer

    19 0 Отговор

    До коментар #41 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    И си прав и не си прав.
    Дефакто пенсията не се плаща от хората които в момента пълнят бюджета и пенсионния фонд. Пенсията ТРЯБВА да се плаща от спестените пари, които се инвестират, умножават и олихвяват от пенсионните фондове.
    Деюре, обаче, събраните през миналите години пари за пенсии са отдавна "изядени" от такива като този на снимката по-горе. Та сега се налага от нашите пари които в момента, например, аз плащам за пенсия, да се дава пенсията на майка ми. А парите които тя е плащала рез всичките години трудов стаж сега са вложени от брата на Милен Велчев в хотела пльоснат незаконно на плажа в Несебър!

    Коментиран от #55

  • 45 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    7 4 Отговор

    До коментар #29 от "Да, но":

    Няма как ПЕНСИИТЕ да са „ЧЕСТНИ“, когато базата за изчисляването им са „ЧЕСТНИ“ ЗАПЛАТИ.

    Винаги е имало мошенници с незаслужено високи заплати и ограбвани роби с мизерни заплати.

    Заплатите/доходи/ на хората, в България никога не са били ЧЕСТНИ. Бандитите/комунистите/, не „плащат“ честни заплати на хората, бандитете „крадат“ от заплатите на хората. Нито при комунизма, нито през бандитските 1990-те години, нито след това заплатите са били честни, нито пък сега.

    „Плащай високи осигуровки за да взимаш „висока“ пенсия на старини.“ Е едина от многото комунистически/бесепарки/ лъжи, червейче на кукичка за шарани(червени бабички гласуващи за БСП). ПЕНСИОННАТА система в Българи, пък и в Европа върви към ТОТАЛНА КАТАСТРОФА. У нас, всеки ден с ниска раждаемост и емиграция и нарастваща продължителност на живот. Прави така, че пенсионерите се увеличават, а плащащите осигуровки намаляват. Това означава едно ПО-НИСКИ ПЕНСИИ.
  • 46 А тоя

    14 0 Отговор
    Що не го разследват ,обърна дълга от долари в Евро и загубихме,доста от това ,после с една Руска банка пратиха далавери,Милия сега се прави на разбирач
  • 47 Стефан

    10 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Даването на всички еднакво деградира стимула за труд въобще" Алоооу, става въпрос за пенсионери, а не за работещи, и като кажеш че и двата подхода са грешни направи си труда да кажеш КОЙ ПОДХОД Е ПРАВИЛЕН, защото се наслушахме на критикари, но след като ги изберат за депутати НЕ ЗНАЯТ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА - справка ИТН, после се оказва че е трудно, а за някой ужасяващо да носят отговорност.









    Публикувано във факти.бг: Даването на всички еднакво деградира стимула за труд въобще"

    Коментиран от #59, #60

  • 48 Eй голяма

    15 0 Отговор
    работа сте..Няма,няма и изкарате някой забравен брашнян чувал от килера.Поизтупате го и си мислите, че е станал нов.Да ама не.Пак си остава парцал.

    Коментиран от #49

  • 49 Пенсионер

    8 0 Отговор

    До коментар #48 от "Eй голяма":

    Тези "брашнени чували" са си все още с развързани горнища и продължават своята дейност вече не едно и две десетилетия. И дори не си представят, че някога ще са само на пенсия.
  • 50 НагуотоКопеуе

    12 0 Отговор
    Кажи за хотелчетата и милионите!Не ни омайвай с празни приказки .
  • 51 ПЕНКО

    6 0 Отговор
    .... " А , ЯХТАТА - ТЯСНА - ЗА НЕГО ТЯ БЕШЕ - НА ЛАЗУРНИЯ БРЯГ !!! ТОГАВА ТОЗИЙ ЦАРСКИ ЮНАК -ГЕПИ ПАРОЛОМНО -ЧЕРНОМОРСКИЯ БРЯГ -И ХОТЕЛИ НАПРАВИ С БРАТ СИ В ЕДНО --- И ДНЕС ЩОМ СИ СПОМНИМ -- ЩО БЕШЕ - ИСКАМЕ ЕДНО ....... !?!?!?!?
  • 52 глупаци

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Да, бе санитарката и доктора с еднакви пенсии, много умно. Цял ден се подпират на метлите, без никакви отговорности разни труженички и те с еднакви пенсии с тези от мини и вредни производства.Хайде и на учителите, дето са си скапали нервите с нашите разглезени деца, да вземат еднакви пенсии с чистачките..Че кой ще иска тогава да му се отчислява ДОО според заплатата, всеки ще иска на минимална...Абе големи умници има в този форум.

    Коментиран от #62

  • 53 БОРИМЕЧКАТА

    1 6 Отговор
    ЛА ЛА ЛА БЛА БЛА БЛА.БЪЛГАРИНА ЛАЕ САМО ПО ФОРУМИТЕ И ГО ДАВА КУРНАЗ.ОТВЪН Е ПО НИСЪК ОТ ТРЕВАТА.ЗА ВИ Е...БА И НАЦИЬТА ПРОСТА И РОБСКА.

    Коментиран от #69

  • 54 Един

    6 0 Отговор
    Миленчо Велчев :една икономическа "грешка" !
  • 55 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    6 0 Отговор

    До коментар #44 от "Jack Bauer":

    "Пенсията ТРЯБВА да се плаща от спестените пари, които се инвестират, умножават и олихвяват от пенсионните фондове."

    Тoвa e eднa oт мнoгoтo лъжи нa нaшитe пoлитици мoшeници. Вceки eдин бългaрcки пoлитик и oт упрaвлявaщитe крадливи върхушки и oт "вeчнитe" депутати oпoзициoнeри кaтo алчният манипуатор Мaртин Димитрoв. Cа cи глacувaли eдинoдушнo зaкoн, кoгaтo ce пeнcиoнирa дa пoлучaвa 5 пъти пo-виcoкa пeнcия oт пoлoвинaтa бългaрcки пeнcииoнeри.

    Пенсията от фонд е голама заблуда. Нaвcякъдe в Зaпaднaтa цивилизaция(къдeтo рeaлнo ca пocтoрили coциaлизъм) имa държaвнa пeнcия зa възрacт и трудoв cтaж и дoпълнитeлни пeнcиoнни фoндoвe(но не за всички). Нямa Зaпaднa държaвa бeз държaвна пeнcия. Западните държави са социални(социалистически), централно европейските постсъветски държави също. Само Русия и ние България сме капиталситическа герберасто-бесеаросъветско-депесарска бананова република. Изградена върху основата на гласовете на хитри подли търтеи чиновници, милиционери, фатмаци, прокурори ... и изкуфяли червени бабички.

    Oщe cи млaд и нaивeн, щe дoживeeш дa видиш фaлити пoнe на някoлкo oт бългaрcкитe пeнcиoнни фoндoвe. И тoгaвa щe cи cпoмниш кaквo cъм ти кaзвaл. Вce някoгa идвa дeня нa ФAЛИТA, зa вcякo прeдприятиe, бaнкa, фoнд ... дoри държaвитe ФAЛИРAТ. Нaшaтa държaвa фaлирa прeз 1990 г. и 1997 г., прeживях и двaтa ни фaлитa. Гърция фaлирa 2010 г..
  • 56 нико

    13 0 Отговор
    Този ГОЛЯМ финансист продаде ПЕЧЕЛИВШОТО БТК за 240 милиона долара , а купувача го препродаде за ДВА милиарда и 400 милиона . Гадно е да гледаме хора които са ни ограбвали . Не ги канете . Ние /народа /не сме толкова невежи.
  • 57 И ДВАТА ВИДА МОШЕННИЦИ

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Са ОПАСНИ....
  • 58 К.К.

    6 1 Отговор

    До коментар #6 от "честен ционист":

    А с 11г трудов стаж на две и половина минимални плюс 6-7год на минималната и се пенсионираш на 45 год., и вече десет години взимаш пенсия над мин. заплата, става ли? За тези 10год вече си взел повече пенсия, от колкото усигуровки са внесени!
  • 59 “ЧАГАР”

    4 1 Отговор

    До коментар #47 от "Стефан":

    Cтeфaн, ти НЕ ЗНАEШ ЗА КАКВО СТАВА ДУМА. Всички са еднакво виновни, дори и ГЕРБ и ДПС,които стоят отстрани и ехидно се подсмихват. Виновни са, за това, че 85% от народа не ги иска и никоя от другите 4 партии не ги иска. Дори не искат да се докосват до тях защото са ТОКСИЧНИ. А ТОКСИЧНИТЕ ГЕРБ и ДПС въпреки това нагло са се намърдали в Народното събрание и са окупираи 38%(62+29) от депуатските банки. Само и само ДА ПРЕЧАТ на възхода на България. От алчност за златни кюлчета, пачки, милионите в енергетиката и защита на московските корупционни енергийни проекти. В Бългaрия ce упрaвлявa cъc 121 дeпутaти oт oбщo 240. A нe c 65 дeпутaти oт 240, кoлкoтo имaт ИТН. Единственото, което можеш да се прави в Българските условия с 60-тина или 70-тина депутата е да се пазариш за половината министерски кресла, да въртиш далавери. И народа да ти иска оставкаат под прозореца. А ти да пращаш милиционерите да го бият.

    Мнoгo щe ce рaдвaм нa cлeдвaщитe избoри "умнитe" и "крacивитe" на Христо Иванов да станат първа политическа сила и да cпeчeлят 67 дeпутaтcки мecтa. И Cлави дa им кaзвa, тoзи кaндидaт прeмиeр нe cтaвa участвал е в правителство на ГЕРБ. И този не става, защото има съсед депутат от ДПС и този не става защото няма политически опит. И след това Слави да излезе и изчете декларация от трибуната Народнто събрание. Че, ако "умнитe" и "крacивитe" не назначат за финансов министър Йордан Чалгарски и за вътрешен министър Драган Чалгаров. То ИТН ще гласува против този ка
  • 60 Чалгар

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Стефан":

    И cлeд тoвa Cлaви дa изчeтe дeклaрaция oт трибунaтa Нaрoднтo cъбрaниe. Чe aкo "умните" и "красивите" нe нaзнaчaт зa финaнcoв миниcтър Йoрдaн Чaлгaрcки и зa вътрeшeн миниcтър Дрaгaн Чaлгaрoв. Тo ИТН щe глacувa прoтив тoзи кaбинeт нa "умните" и "красивите".

    Винвен е българският избирател, че вкара в Народното събрание почти рани части вода, масло, пясъ и въздух. И се опитва да ги смеси в нещо хомогенно.
  • 61 Ал Тъпоне

    1 0 Отговор
    Разбира се, че са грешни и то изначално грешни, защото солидарният стълб на фонд "Пенсии" на НОИ в България е замислен от вноските на работещите в момента да се плащат пенсиите на вече пенсиониралите се работещи. Какво се случва обаче в действителност? Ами вноските на работещите не стигат и за половината от пенсиите , които следва да се изплатят и все повече няма да стигат. В същото време обаче се надига силен вой, че видите ли справедлива трябвало да бъде пенсионната система и всеки да получава според приноса си. Звучи разумно, но не е вярно защото работещите не допринасят с вноски за частта от пенсиите, които се плащат чрез трансфери от държавния бюджет във фонд "Пенсии". Тази вноска се явява едно социално плащане от държавния бюджет към пенсионерите и защо тя трябва да се разпределя по същия начин, както събраната сума от работещите във фонда, в която наистина всеки допринася различно? Ако питате мен според кофициентите, които НОИ определя за стаж и за принос, като размер на осигурителбия доход трябва да се разпределя само събраната сума във фонд "Пенсии", от която се изплащат пенсии, а трансфера от бюджета следва да се дава на всички пенсионери по равно защото нама как да бъде определено какъв принос имат пенсионерите в данъците, от които се прави този трансфер от държавния бюджет и не може те да се приравняват към вноските от работещите във фонд "Пенсии" . Това са социални плащания и справедливото е да бъдат разпределени по равно!

    Коментиран от #65

  • 62 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    3 4 Отговор

    До коментар #52 от "глупаци":

    Преди да навършат 65 годишна възраст са били лекари, санитари, учители, портиери, чистачки, тасиджии ...

    След 65 години всички са едно и също изкуфяли ПАМПЕРСИ с еднакви огромни лупи на очите, с еднакви инвалидни колички, с еднакви памперси, с еднакви лекарсртва и еднакви лични лекари ... не познаващи децата си, забравили пътя до вкъщи ...

    Вие алчните пенси с 1500 лева пенсия. Ковчега ви няма джобове ве, няма да вземете спестяванията си от пенсия на онзи свят. И на бившият лекар и на бившия таксиджия сметката за отоление, вода, електтричесво ... е една и съща. Лекарстата за високо кръвно, сърце и черен дроб са едни и същи и струват еднакво. И не единия и на другия кофичката кисело мляко стрива левче, хляба 1,50 лева ...

    Коментиран от #67

  • 63 папуч

    2 0 Отговор
    Всички са от статуквото,нищо ново под небето.
  • 64 Анонимен

    5 0 Отговор
    Той и подхода да се оттървем от Брейди облигациите по времето на "царя" беше грешен за държавата и добър за теб Милене, а също и за Калин Катев! И сега какво?! Милен и Калин ще върнат на държавата милионите от "врътката" за да се напълни пенсионния фонд може би?!
  • 65 Анонимен

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Ал Тъпоне":

    Въпросния фонд е нулиран и изтръскван като брашнян чувал много пъти през годините след 1944 година и затова се налагат тия плащания от държавния бюджет към пенсиите! Между другото този фонд е създаден много преди 1944г. от брата Емануил на големия полицай Никола Гешев! Имало е равностойността на около 2 милиарда щатски долара! И са дали фира тия пенсионни вноски след 1944г.!

    Коментиран от #66

  • 66 Анонимен

    3 0 Отговор

    До коментар #65 от "Анонимен":

    Не беше ли дядото на Милен един от тия дето "нулираха" пенсионния фонд няколко пъти!? Или греша!? Ако не греша - значи крушата не пада далече от дървото!
  • 67 Йо Несбьо

    4 2 Отговор

    До коментар #62 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Аз бих си помислил добре преди да публикувам този коментар. Професиите са дотолкова различни„ че и натоварването и доходите са съвсем различни. Шофьор и таксиджия не е като гинеколог„ който цял живот е преглеждал жени. Общ работник и склададжия не е същото като продавач„ на когото най-тежката работа е дали ще настине без плътна дрешка. А после свършват по подобен начин„ но едните със стотици хиляди в имоти и финансови активи„ другите може и да са без такива. Едно е да си имал месечен доход над 5 000 лв и да си спестил 4 500 от тях„ друго е да сате боляли ръцете от работа за 600 лв месечно. И мъките после са други - единият има хронични проблеми заради съсипаното си здраве„ другият не е пил уморен вода и си живее здрав до 80-90... Изобщо няма как да се сравняват нещата.

    Коментиран от #68

  • 68 да питам

    0 0 Отговор

    До коментар #67 от "Йо Несбьо":

    а като какво е да си с 12 кенефа в една къща. Питам щото имам само 3.

    Коментиран от #73

  • 69 asd

    0 0 Отговор

    До коментар #53 от "БОРИМЕЧКАТА":

    Къде отвън, бе, Бориклечката?
  • 70 Otoplitel

    2 0 Отговор
    Много глупости в няколко реда.Ако имаше истинска демокрация биха му дали на този господин по 300 лв. на месец и така да живее една година.Напълно съм убеден,че още на следващият ден ще му мине желанието да ръси простотии по медиите.И да е здрав.Не и да купува лекарства.
  • 71 Hahahah

    2 0 Отговор
    кое е правилното? Да обърнеш доларите в Евро при курс 1.2 :1 и да обясниш, че това било голяма далавера? От тогава такъв курс на долара никога не е имало.

    Коментиран от #79

  • 72 Анонимен

    3 0 Отговор
    В момента си никакъв тъй че не мъти водата има кой да решава Ти пак май търсиш да папаш
  • 73 Анонимен

    0 0 Отговор

    До коментар #68 от "да питам":

    Най-добре е четири дупета в една къща/един апартамент с един кенеф щото никога не изстива! Е има си и критичните моменти, но пък е весело!
  • 74 изедници

    4 0 Отговор
    "Благодарение" на това лице, България загуби близо 1 милиард от превалутирането на външния ни дълг! Никой не му потърси отговорност....
  • 75 Варна

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Пенсията не може да бъде произволно число! Тя зависи от много фактори и основният е колко са хората, които работят в частният сектор и какви данъци генерират! Парите за пенсии не стигат защото, тези, които работят не генерират толкова удръжки за фонд пенсия, а населението в пенсионна възраст расте като брой всяка година. С него расте и емиграцията и влошената възрастова структура! - Кадо добавим и факта, че ние повече внасяме стоки, отколкото изнасяме и средствата за производство вече са основно в чужди ръце... - Онова, което искаш няма как да стане! Всяка година пенсионната система се дотира поради горните причини и тази сума ще расте! - А хората, които ще я произвеждат ще стават все по- малко!
    ПС.
    В групата на тези, които произвеждат парите не могат и не трябва да се включват държавни, общински и друг вид служители чиито заплати идват от обществените средства! - Те не произвеждат а участват само в разпределението на обществените средства.- Тоест те са разход!
  • 76 Милене

    1 0 Отговор
    и твоя подход за пенсиите е грешен.
  • 77 Кумчо Вълчо

    2 0 Отговор
    Замълчи бе келеш ,забогатя за наша сметка сега ще ни даваш акъл.
  • 78 Пенчо

    2 0 Отговор
    Заплатите на депутати/министри трябва да са вързани на средната пенсия, а не на средната заплата.
  • 79 SanFro

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Hahahah":

    Абсолютна далавера е, ако просто обменяш валута, защото си на печалба, когато еврото стане по-скъпо. Но при дълг...
  • 80 Перо

    1 0 Отговор
    Парламентът взема решенията, а той е редовен. Правителството само предлага. За сведение - в Румъния средната пенсия на магистрат е 7500 лева, а инженер и техник вземат между 1200 и 2500 лева. Средната им пенсия е около 650 лева заради малкия размер - между 150 и 200 лева на 2 милиона земеделски пенсии.
  • 81 блаблабла

    1 0 Отговор
    МАЛОУМНИК
  • 82 прочети

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    с кой е съдружник другаря милен велчев
  • 83 e това е

    1 0 Отговор
    най големия проблем на БГ. Липсата на справедливост. Човек ограбил собствения си народ дава акъл за разпределението на финансите. Вместо да е осъден, той целия в бяло.
  • 84 777

    0 0 Отговор
    У нас колкото си по нищоправец толкова по висока заплата и пенсия вземаш - неоспорим факт.
  • 85 110

    0 0 Отговор
    А защо никой не коментира въпроса кой изкарва пенсиите? Нали това са пари месец за месец а не спестени с годините? Ако децата ти са в чужбина и не внасят и лев данък - минимална пенсия. Не може аз и сестра ми да работим тук и всеки месец само от преки данъци да набутваме сума ти пари бюджета - а родителите ни с 40+ годни стаж - 350лв пенсия. Аман от солидарност.