31 Август, 2021 13:24 9 651 16

В България една компания за доставка на храни погълна друга

  • glovo-
  • foodpanda-
  • приложение-
  • доставка на храна

Foodpanda вече е част от Glovo

В България една компания за доставка на храни погълна друга - 1
Снимка: БГНЕС

Един от най-печелившите бизнеси през последната година и половина е този на доставка на храна. Несъмнено много от големите вериги ресторанти успяха да оцелеят благодарение на мрежата си на за доставка до дома, а други не останаха в историята, благодарение на подадената спасителна ръка на компании, които се занимават само с доставка на храна. Розовите големи чанти на Foodpanda бяха неизбежна част от пейзажа на София и големите български градове през изминалата година. Последва появата на жълтите Glovo, които чрез агресивна кампания успяха да се наложат на пазара през последните месеци. Те разшириха дотолкова дейността си, че от днес погълнаха Foodpanda и „розовите части“ вече прекратяват дейност в цялата страна, с изключение на София.

Потребителите, които ползват приложението на Foodpanda вече автоматично ще бъдат пренасочвани към това на Glovo, където ще трябва да направят нова регистрация. Всички ресторанти, които се предлагат във Foodpanda са достъпни в Glovo. Последното включва над 2000 ресторанта.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    26 58 Отговор
    Какваи са тия колоездачи наркомани доставчици, не са ли чували в България за моторизирани доставки. Как да разчитам, че тоя пропаднал доставчик, нямащ и пари дори за категория М и отговорност да ми достави храната, която ще сложа на масата си. Май пак искат с фъстъци маймуни да ловят. И Ганчо се принуждава да заплаща за доставка с колело..?

    Коментиран от #5

  • 2 мой

    31 0 Отговор
    Винаги има по-голяма риба.
  • 3 закривай

    15 12 Отговор
    Испански измекяри ще ни хранят.
  • 4 ????

    50 16 Отговор
    Как ли сме оцелявали без доставка на храна при това специално в София, когато имаше фабрики и заводи, където работеха много жени и намираха време да сготвят? Сега 90% администрация, от тях 80% жени няма кой да сготви, загубена работа. За хигиената да не говорим, вярно не виждаш как я приготвят, ама достатъчно е да погледнеш дюнерджииницитеза, за да се откажеш.

    Коментиран от #7

  • 5 Нее

    40 8 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Доставките се извършват от млади момчета, завършили туризъм. Няма лошо в колелата, особено в центъра на големите градове.
  • 6 GLOVO

    38 5 Отговор
    са испанска фирма и глъщат всички. От 2015 година съществуват като за отрицателно време правят 230млн евро!!! Двама младежи я създават, който има акъл не е роб до живот за жълти стотинки!

    Коментиран от #10

  • 7 сила

    9 18 Отговор

    До коментар #4 от "????":

    КАЛЕНДАРЧЕ ИМАШ ЛИ ДЕДО/БАБО........ВИЖ КОЙ ВЕК СМЕ

    Коментиран от #9

  • 8 ВикиЛексъсВарна

    8 3 Отговор
    пък поръчвам само с Тейкауей! Във Варна всички големи рестаранти работят с Тейкауей и доставката е безплатна при поръчка над 12 лв. при големите ресоранти за градската част на Варна.
  • 9 ????

    30 3 Отговор

    До коментар #7 от "сила":

    Аз знам кой век сме и какви боклуци ядем,а когато ядеш буклуци не само българите имунитетът спада и тогава не само ковид става пандемия, а и много други заболявания. Животът не е само забавление!

    Коментиран от #15

  • 10 Йо Несбьо

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "GLOVO":

    В момента се опитвам в Чехия да правя нещо подобно чрез собствена флотилия от стари малки автомобили, шофьорите идват да работят при мен. Апликацията не е моя, само я ползвам. Ами, не е много лесно, защото да привлечеш потребителя изисква и разумни цени, което натиска надолу печалбата за куриера. Примерно, куриерът работи 10 часа зад волана и разнася доставки. Този човек няма да е доволен да работи днес за по-малко от 150-200 лв чисто. Над тази сума ще се начисли гориво, което той си заплаща сам, пари за обед, евентуални щети до 1000 лв върху колата ще ги покрие пак той, има и наем за автомобила... Т.е. той днеска трябва да изкара над 400 лв, за да останат за него 200...

    Съгласявам се обаче, че има смисъл в опитите да си предприемчив и искащ да създава бизнес. Повечето хора са работяги на трудов договор, който обаче ти казва "заплата 2 000 лв и нито лев повече". Това е добре за такива, които искат сигурно работно място, да си плащат ипотеката и сметките и да си гледат живота. Предприемачът е готов да работи 7 дни в седмицата по 16 часа, само и само да развие бизнеса. Ако успее - наградата може и да е в размер на милиони долари.
  • 11 пепи

    11 0 Отговор
    Glovo ги запукаха в Испания за неплатени данъци и за лъжливи договори . И затуй гледат да се махат от Испания . Всичките колоездачи в Испания са все едно българското ЕТ - тоест едноличен търговец .

    Коментиран от #12

  • 12 Иван Горанов

    3 1 Отговор

    До коментар #11 от "пепи":

    Това е съвсем нормално. Регистриран като ЕТ и плащаш 15% върху заработеното. Навсякъде е така.
  • 13 Аз съм

    0 0 Отговор
    Най-голямата риба, мачкам всички.Започвам доставка на дюнери с дронове.Дюнер Дрон се казва фирмата, и запомнете безплатна доставка няма и такова чудо не съществува, това е само във вашата глава. Ако сте на 13 етаж доставката ще ви е доставена на терасата безконтактно.
  • 14 Аз съм

    0 0 Отговор
    Дори ще работя без фирма защото доставките са безплатни и аз няма да печеля просто обичам да разнасям храна без пари.А през другото време ще работя в някои завода за да мога да си плащам разходите.
  • 15 Комунист

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "????":

    Ти ако знаеш какви боклуци си ял / яла повреме на комунизма ще паднеш. Има достатъчно информация какво са правили БКП и документите са налични народната библиотека. Абсолютно всички икономически проблеми и т.н. са дискутирани там, но трябва да не ви мързи да четете.

    Коментиран от #16

  • 16 СОФИЯ

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Комунист":

    През комунизма имаше малко стоки но бяха истински!