Last news in Fakti

3 Септември, 2021 12:19 1 594 13

Георги Вулджев: Потребителите да не се надяват, че диференцираните ставки ще намалят цените на стоките

  • ддс-
  • стоки-
  • икономика-
  • георги вулджев

Изсветляването на икономиката

Георги Вулджев: Потребителите да не се надяват, че диференцираните ставки ще намалят цените на стоките - 1
Снимка: бТВ

"Партиите в този парламент внесоха предложения за диференцирани ставки на ДДС- за книги, за лекарства, за плодове и зеленчуци и това е добре, защото в целия ЕС ние имаме най-малко диференциация“, посочи в „Преди всички“ Георги Вулджев от Експертния клуб по икономика и политика.

„От друга страна настоящите предложения са наистина много хаотични, партиите просто гледат да се харесат на избирателите, без да са направят за тези предложения по-сериозни експерти оценки.

Освен това в настоящата ситуация не е съвсем ясно с тези предложения за намалено ДДС дали ще се постигнат по-ниски цени на тези продукти. Едва ли ще има осезаем ефект, заради условията на растящи цени изобщо, тоест то може би ще забави инфлацията донякъде, но това няма да е голям ефект и няма да е я елиминират.

Потребителите нека да на са наясно и да не се надяват прекалено много относно цените на тези стоки, които получат диференциация, ако изобщо получат.

Иначе по отношение на изсветляването на секторите, свалянето на ДДС ще помогне в тази посока и това е доказано, че работи“, заяви още Вулджев.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този дет е

    4 1 Отговор
    писал статията и тоя няма да си я разбере ако я прочете...
  • 2 Пенчо ахмака

    11 0 Отговор
    Тоест. Ние ще намалим ддс-то, но фирмите ще вдигнат цените и в краен резултат няма да има никаква разлика за потребителите. Просто фирмите ще печелят още повече.
  • 3 5577

    10 0 Отговор
    С други думи парите които трябваше да бъдат за 20% данък добавена стойност нама да отидат у държавната хазна, а у мутрите дето взеха власта. На хората пак нищо няма да има.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 фен на сидеров

    4 0 Отговор
    да, цените няма да паднат, но всяка стока има и "социална цена". цената над която е неприемливо да бъде купувана....
  • 6 Гост

    4 0 Отговор
    Намалянето на данъците и цените на суровините единствено увеличава печалбата на кожодерите. Продуктът само поскъпва. Никой не се самосезира. Всичко е точно, защото уФцети само блеят.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 666

    1 0 Отговор
    За Бога братя не купувайте !
  • 9 Драган

    2 0 Отговор
    А защо се допусна предното намаляване? Да се хареса на алчните
    ресто не връщащите ли?!

    Коментиран от #10

  • 10 Димов

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Драган":

    Играта с намаляване на данъците е за да се оправдае вдигането на цените.
    Намаляваш данъка - цените не мърдат.
    Връщаш го обратно - всички цени скачат, защото данъка се вдигнал.
  • 11 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    Т НУ СЕ Н НЕЧИЙ ТАПАНАРИКУС --- КОНКУРУНЦЕЯТА ОПРЕДЕЛЯ ЦЕНИТЕ --- ГОЛИМИТЕ ВЕРИГИ СЕ СЪОБРАЗЯВАТ -ИНАЧЕ НЯМА ПРОДАЖБИ И ПЕЧАЛБИ ---ЛОШОТО Е ЗА СЕЛАТА И МАЛКИТЕ ГРАДЧЕТА БЕЗ ДОСТЪП ДО -ВЕРИГИТЕ : КАУФЛАНД;ЛИДЪЛ И ФАНТАСТИКО !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 12 Този младеж

    3 0 Отговор
    изглежда е от тези с купените дипломи и то без ДДС. Момчето иска и то да се включи в масовката от политици, медици, банкери, икономисти,метеоролози, репортери, журналисти, математици, които натрупаха солидно състояние заплашвайки всекидневно народа с предстоящ апокалипсис.Искал е и той да каже нещо, но както в по-горния коментар е казано и той не може да си разбере статията.
  • 13 xxььььььь

    0 0 Отговор
    Джон три волта президент - веднъж и ние да имаме канадац за президент стига с тия руснаци