7 Септември, 2021 15:41 2 923 11

Patria ще предостави бронирани машини 6x6 на Финландия и Латвия

  • patria-
  • бойни машини-
  • договор-
  • финландия-
  • латвия

Съвместната програма е отворена и за други държави

Patria ще предостави  бронирани  машини  6x6 на Финландия и Латвия - 1
Снимка: М. Богданова ©

Правителствата на Финландия и Латвия подписаха с Patria „Рамково споразумение за управление на производствената фаза на съвместната програма за бронирани машини 6x6“. В рамките на това споразумение заинтересованите страни могат да упражняват съвместно управление на обществените поръчки свързани с програмата, като по този начин ще постигнат технически и икономически ползи от общия обхват на поръчките в програмата.

В същото време Латвия и Patria подписаха договор за доставка на над 200 броя бронирани машини 6х6, разработени по съвместната програма за развитие, включително системите за поддръжка и обучение. Доставките на машините ще се извършват между 2021 и 2029 г.

Финландия и Patria от своя страна подписаха писмо за намерение относно предстоящата серийна поръчка за бойни машини за страната.

Съвместната програма е отворена и за други държави при постигане на взаимно съгласие на участващите страни. Като цяло общата система от транспортни машини ще подобри мобилността, икономическата ефективност, оперативната съвместимост и сигурността на снабдяването на армиите в участващите страни.

„Стартирането на серийното производство на бронирани транспортни машини 6х6 е важен етап за нас и ние от Patria се гордеем с предоставянето на нашия опит в съвместната програма, която предлага много рентабилно решение за участващите страни. Вярваме, че това със сигурност ще представлява интерес и за други страни, които имат желание да подобрят мобилността на армията си “, казва Еса Рауталинко, президент и главен изпълнителен директор на Patria.

„Бронираната машина Patria 6x6 е най-новият ни продукт, съчетаващ отлична офроуд мобилност и лекота на използване. Дългият жизнен цикъл и ефективната поддръжка го правят много рентабилен за работа. Той се адаптира успешно към разнообразните потребности на мисията, осигурява висока гъвкавост, за да отговаря на и на бъдещите потребности. Смятаме, че Patria 6x6 е просто най -доброто от пазара за тази цел. Ние в Patria имаме потенциал за създаване на производствен и технически капацитет за гарантиране на сигурността на доставките ”, казва Юси Ярвинен, президент на бизнес звеното на Patria Land.

Бойната машина Patria 6x6 съчетава всички доказани характеристики на автомобилите Patria XA и AMV. Той е опростен, надежден и проектиран да отговаря на най -високите изисквания на клиентите. Способната му за движение офроуд е гарантирана от ефективен силов агрегат и независимо окачване, познато от автомобила Patria AMV. Благодарение на просторния интериор и добре дефинираните функции, машината е лесна за управление и обучение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И кого точно

    8 7 Отговор
    в БГ интересува тази боза???

    Коментиран от #2, #4

  • 2 МАФИЯ НА ББ

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "И кого точно":

    ШКЕМБЕ ВОЙВОДАТА ЗАРАДИ КОМИСИОНКАТА. КОМИСИОНЕРИТЕ СЛУХТЯТ. КАТ РАЗБОЙКО ПЛАТИ МИЛЯРДИ ЗА ЧЕРТЕЖИ. ЕТО КОГО ТОЧНО СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТОВА.
  • 3 Българин

    6 5 Отговор
    Тази консерва, доколкото виждам от снимките в мрежата, дори не е амфибия като познатите ни БТР. Но вероятно, от северноатлантическа солидарност, ще трябва да си купим.

    Коментиран от #8, #9, #10, #11

  • 4 Сатана

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "И кого точно":

    Абе,едни комисионни ми се въртят из главата,все някой ще клъвне.
  • 5 Гост

    5 1 Отговор
    Моментално да се поръчат 1000 бройки за патрулиране из горите в Родопите.
  • 6 Руска скрап ниет

    5 2 Отговор
    Туй нещо има модел със сдвоена автоматична минохвъргачка и компютърна система за управление на огъня така че 10 снаряда падат едновременно..ако имаш 5 значи 50 снаряда преди ония даже да са разбрали какво ги ръси
  • 7 А аз мислех че е линейка...

    4 3 Отговор
    То било нещо си там бронирано. 1 граната рпг7 и ще е до там.Язък за парите.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 балхар

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    я кажи как нохчите топиха маскофска лой под Грозни?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.