9 Септември, 2021 22:09 1 952 26

От заведенията продължават с протестите в цялата страна

  • заведения-
  • протести-
  • емил коларов

Според председателя на Сдружението на заведенията, ограниченията няма да спрат хората да се събират

От заведенията продължават с протестите в цялата страна - 1
Кадър бТВ

Основната цел на протестите е да се позволи на заведенията да работя и да не биват налагани всеки път ограничения само върху тях, посочи в предаването "Лице в лице" по бТВ Емил Коларов - председател на Сдружението на заведенията. Ако това не може да се случи, от бранша настояват да получат компенсации, както за служителите, така и за работодателите. Той допълни, че продължават с протестите в цяла страна, а на 28 септември ще бъдат подкрепени от представители на транспортния бизнес.

"В плана, който разработи здравното министерство, е написано, че в момента, в който се ограничи дейността на някой обекти, те ще стартират автоматично някакви мерки. Това не е така. Ние имаме ограничение от много време. В зелената зона, ние работихме с 50% ограничения, ще работим ли изобщо някога на 100%", коментира Емил Коларов.

Според него тези ограничения няма да спрат хората да се събират, просто те ще го правят на други места, където няма никакъв контрол.

"Когато нощните заведения не са работели е имало много заболели, а когато ги отвориха, те паднаха с 20%. Само с ограничаване на работното време и отваряне и затваряне на нашите обекти се опитват да се борят с пандемията. В другите няма ограничения, освен носене на маски", отбеляза той.

Друг проблем, за които апелира той, е този с персонала. Според него няма да може да се задържат и малкото останали работници в бранша, след като при предходните затваряния голяма част от персонала се е преквалифицирал и напуснал.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алибегов

    25 2 Отговор
    БОЙКОтирам!
  • 2 Пич

    19 23 Отговор
    Само така... И всички трябва да ги подкрепят , дори и да ги мразят...
  • 3 Гладна

    36 4 Отговор
    И аз съм от засегнатите от мерките,но оня грозен маймун алибеги го нямаше никакъв,когато сачева-"истината" ни лъжеше с месеци за компенсациите за пълното затваряне предния път.Тоя гробаджийски грозник не може да ни представлява!

    Коментиран от #6

  • 4 Мето

    27 5 Отговор
    Платените от хунтата Герб и олигархията , кръчмари и служители в чалготеките , в които не се чака на оборот а на продажба на забранени субстанции от които собствениците получават процент, издигнали плакати на протеста си с текст -" Господин президент, мерките ще ви изиграят лоша шега на изборите ". Сега става вече 100 % ясно от кой са активирани . Нека отидат пред домовете на тези 139 невинни Български хорица на които вируса отне живота само днес. Или пред домовете на тези 19 280 човека на които вируса отне живота за 1 година! Някой от роднините на тези смъртници няма да издържи и с автоматичен откос ще остави пред дома си много от тези търтеи и пиявици! С тези плакати и възгласи срещу президента , мотивират още повече нормалните Български граждани да гласуваме за него!

    Коментиран от #7

  • 5 ФАТМ'АШКИ МУТРИ...ВЪН

    6 26 Отговор
    ДА ИЗЧЕГЪРТАМЕ ФАТМАЦИТЕ ОТ ДУНДУРКОВ 1 И 2
  • 6 Последния Софиянец

    28 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гладна":

    Алибегов и мутрите му бяха облекли жълти жилетки и помагаха на Еничарите да ловят протестиращи срещу Бойко Борисов.

    Коментиран от #11, #13, #26

  • 7 Идиот

    8 23 Отговор

    До коментар #4 от "Мето":

    Хората умряха от глад , на тебе ГЕРБ ти се привиждат..Мале че мисъл.
  • 8 БА'СИ МАМАТА

    5 29 Отговор
    От утре и "ПЪТИЩА ще блокират София и магистралите.
    Фатмака...удари...кьоравото ))))))
  • 9 Християнин

    14 6 Отговор
    Хора, не бива да се делим на браншове и бизнеси и тн., Трябва да се обединим, защото само така ще защитим себе си и нашата индивидуалност. Не съм от никоя партия, просто човек който вижда че искат да ни разделят и смачкат.
  • 10 РАДЕВ, КВО СТАВА...

    3 20 Отговор
    ДАВАЙ ПАРИ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ НИ ВЕДНАГА....80% ОТ ОБОРОТИТЕ....БЕЗ ДА ОТВАРЯТ....3 БОНА ОБОРОТ НА ДЕН....ДАВАШ 2400 ЛВ.НА ДЕН...НА КРЪЧМА....БЕЗ ДА ИМА РАЗХОД ДА КУПИ ПРОДУКТИ И ПИТИЕТА....2400 ЛЕВА ЧИСТО...НА ДЕН...НЕ СЕ ОСЛУШВАЙ РАДЕВ...ДАВАЙ ПАРИТЕ...

    Коментиран от #12

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Последния Софианец

    1 17 Отговор

    До коментар #10 от "РАДЕВ, КВО СТАВА...":

    Аз съм стар ветеран протестираш срещу мутро ченгесарите от Герб! Но сега подкрепям Емо Коларов да ни се дават по 80% от оборотите който сме имали преди да ни затворят! Моето заведение имаше по 1200 лв.на ден оборот. Пишех по 500 да спестя данък печалба. Но пак съм доволен! На 500 лв.оборот който отчитах 80% са 400 лв.дневно. Ще си вземам 12 бондака месечно и шапка на тояга. А който иска бачкатор да блъска за 800-1000 лв.на месец. Подкрепям те затова Радев веднага да ни плаща! 400 лв.ще си вземам дневно и ще си стоя във факти да се забавлявам

    Коментиран от #16, #17, #18

  • 13 Какво да...Ловят,..ма Г-ей

    5 13 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Че вие бяхте Аджи ГЕЙов, МИНЕТков, Другарката 500 К и трима насрани НАРКОСИ у КАТУНЯ?!?
    Кой ще лови...мърша?
  • 14 Едно на милион

    18 0 Отговор
    Коларов, персонал никога няма да имате като осигурявате хората на минимална заплата, давате малко кеш отгоре и ги карате да работят по повече от 12часа непрекъснато без почивен ден! Малко са свестните работодатели и те са си подсигурили персонала, защото на такива места са като едно семейство. Другите сте алчни хиени и ревете не за работниците, а за това че ви пресъхва кранчето от огромни надценки, далавери , недекларирани и необложени приходи и др., които са известни на всички. За щастие работя при собственици, които от началото на ковид истерията, та до ден днешен плащат на персонала , дори и да не работи заведението.
  • 15 Що изобщо

    9 4 Отговор
    Им трябваше да слагат мерки.Така или иначе българина не вярва кой знай колко във вируса.Има вирус- няма вирус...прекарах го и толкоз...за нас живота продължава...И тоя маскарад със маските още повече изнервя и без друго изтормозения народ.Абе пълен абсурд.И ние като офце ще им играем филма" Затворени по къщите".

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 РАДЕВ, КВО СТАВА...

    3 16 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софианец":

    ПЛАЩАЙ ВЕДНАГА НА ХОРАТА....НЕ СЕ ОСЛУШВАЙ РАДЕВ...80% ОТ ОБОРОТИТЕ ИМ ВЕДНАГА.... ДА ПЛАЩАШ....
  • 18 Самоосигуряващ се

    13 0 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софианец":

    Как ТОЧНО ги подкрепяш, като висиш и драскаш идиотщини по цял ден?
    Впрочем, къде е този твой Загадъчен Ресторант?

    Коментиран от #21

  • 19 ФАКТИ

    10 0 Отговор
    МУТРИТЕ СЕ ПОЛИТИЗИРАХА .
  • 20 Верно ли

    8 1 Отговор

    До коментар #15 от "Що изобщо":

    Не ти ли стана ясно що? Кирето снощи го обяви в национален ефир - има споразумение с ЕС какви пари ще бъдат преведени като помощ и при какви мерки. Първият транш Баце ти го окраде, сега ще гледаме за втория "кокал" каква ще е борбата. Па ние че живеем в някаква антиутопия, на никой не му дреме!
  • 21 В Ц.С.З.

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Самоосигуряващ се":

    ЛЯВОТО КРИЛО,ПРИ БАТ СТАВРИ СИН НА БАЙ СТАВРИ И ТОЙ СТРОГ НО Е....ИВ😬😬
  • 22 Аре у лево!

    8 0 Отговор
    Какво ревът? При Бойко, Алито дето само не побегна, така се беше разтекъл всякаш сам Иисус беше до него. А кой спазва мерките само не ми стана ясно? Ако бяха спазвани, а не на морето като сърдели в консерва, сега щеше да е като в белите страни. Ама то нали капацитет до капацитета тука, та такава ни и хавата.
  • 23 Мутрите се Политезираха!! Емил Коларов

    10 0 Отговор
    Алибегов, Стъки, целия платен Слугинаж е впрегнати от Борисов да се Създава Хаус В Държавата!! Всичко е добре Организирано!! Хората ще спазват мерки против Ковид 19,само Шайката на Борисов не!! Повод за Рекет на правителството!! Този Ковид нее на Сегашното Правителство, завеща муго това на Борисов!!
  • 24 Мутрите се Политизираха

    10 0 Отговор
    Слугинажа на Борисов Рекетира Държавата и създава хаус!! Организирано, координирано!! Неспазването на Противо епидемичните мерки, води до увеличаване броя на заразени и починали!! Гербавия Геноцид продължава в Държавата!!
  • 25 БиБиТкОв

    2 0 Отговор
    - За цената на тока ли протестират тези хора, Джон? - Не, Сър, за кръчмите.
  • 26 батко ти .

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Видях как ти го набиваха до гърлото .Ти обичаш това .