16 Септември, 2021 13:01 1 280 1

Призовават бизнеса да се включи в проучване „Киберсигурност в сектора на МСП“

  • киберсигурност-
  • бизнес-
  • даеу

В рамките на месец октомври ще бъде представен и подробен анализ на данните

Призовават бизнеса да се включи в проучване „Киберсигурност в сектора на МСП“ - 1

Държавната агенция "Електронно управление" и Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия призовават бизнеса и работодателските организации в България да бъдат активни и да се включат в проучване на тема „Киберсигурност в сектора на МСП“, която двете публични организации инициират, по повод предстоящия през октомври Европейски месец на киберсигурността.

В периода от 16 септември до 08 октомври 2021 г. анкетата ще бъде достъпна на този линк -

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyvKMoRm5jTkX6BF99MRY13IG5hBgn7Tj1bFyziy-EzTpUig/viewform

Отговорите на въпросите ще послужат за създаване на цялостна картина на състоянието на нивото на киберсигурност и киберзащита от страна на бизнеса, като до момента подобен анализ не е правен у нас. Инициативата цели да покаже доколко и как, малкият и среден бизнес в България се справя с кибер атаки, какво е нивото на кибер защита след настъпването на Ковид пандемията и работата от вкъщи, към кого се обръщат работодателите, и как се справят с предизвикателствата, свързани с кибер сигурността, както и техните отговорности за опазване на базите данни, с които работят.

В рамките на месец октомври ще бъде представен и подробен анализ на данните, които ще послужат на ДАЕУ и ИАНМСП за иницииране и предприемане на различни инициативи, насочени към подобряване на нивото на кибер осведоменост и кибер защита в българските предприятия.

Броят и сложността на кибератаките и киберпрестъпността се увеличават в цяла Европа и тази тенденция ще продължи да се засилва в бъдеще. Ето защо – двете институции призовават компаниите в страната да бъдат активни и да се включат в изследването.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ddd

    0 0 Отговор
    Това е чиста голяма пропаганда с теИ кодове плащат им да всяват страх в хората