Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 17:51 1 931 11

МЗХГ: България може да се гордее с това, което правят хлебарите и винарите

  • мзхг-
  • нбсхс-
  • хлебари-
  • винари

Заместник-министър Гечев получи и плакет на съюза за дългогодишна подкрепа и съпричастно към идеите ѝ

МЗХГ: България може да се гордее с това, което правят хлебарите и винарите - 1
Снимка: МЗХГ

България може да се гордее с това, което правят хлебарите и лозарите. Вашият благословен труд има достойно място и вие произвеждате едни от най-добрите продукти в света. Това заяви заместник-министърът на земеделието, храните и горите Явор Гечев по време на форума „Хляб, вино и малко шоколад“. Той коментира още, че хлябът винаги е на първо място, а след него идва и виното, защото човек трябва да има храна за тялото и за душата и да бъде щастлив.

Тази година се провежда седмото поред издание на форума, който се организира от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите (НБСХС). Неговата основа цел е да популяризира български продукти, като се постави и акцент на връзката между тях. Хлябът е една от най-добрите основи за дегустация на вино, а българската кулинария е част от националността ни.

Заместник-министър Гечев получи и плакет на съюза за дългогодишна подкрепа и съпричастно към идеите ѝ. Отличието му бе връчено от Мариана Кукушева, председател на УС на НБСХС. Заместник-министър Гечев благодари за признанието и коментира, че той е не просто е приятел на организацията, но цени високо тяхната работа и постижения и пожела успех на организацията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    6 0 Отговор
    имам странното усещане за дежаву и че ще псуваме всеки кабинет от сега нататък..
  • 2 гадно

    8 0 Отговор
    Това шега ли е?

    Коментиран от #3

  • 3 КОТарАК

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "гадно":

    по-скоро извращение над мислещият средностатистически българин
  • 4 Отегчен

    10 0 Отговор
    Що за глупости ? Нито хляба е хляб , нито виното е вино /с изключение на малките партиди за износ /
  • 5 20147

    6 1 Отговор
    Вашата продъкция е пълен боклук, хляба мирише на мухал и плесен, за виното да не говорим, промиват гроздето по 4-5 пъти най малко! Като цяло от ерата на ГЕРБ месо, мляко, яйца и почти всичката ни храна е пълен боклук! Срам и позор сте и не виждам нищо за гордост!
  • 6 железаров

    5 0 Отговор
    А пък в парламента е пълно с хлебарки и винарки.
  • 7 Хахаха..

    3 0 Отговор
    Може тия льольовци да се стараят за "ганьо елит" но плебеите нагъват плесенясал хляб и въобще "храна за бедни и мързеливи".Ало,елитарните,Белене ще ви се види като отдих на Хаваите,само поизчакайте стрелките..
  • 8 Да бе да

    6 0 Отговор
    Хлебарите правят имитиращ продукт който помага на деца под 15 години да тежат над 100кг а винарите бълват бъркочи от които се натровиха доста хора.
  • 9 Сатана

    2 0 Отговор
    Наистина се гордеем съ вас. Месите хляб който и кокошките не кълват. Дори не знам какво има в него
  • 10 Мяза, че

    2 0 Отговор
    з. /да се чете заспал или замаян/ министър на там каквото и да е. не ял хляб и пил вино пробутвани на простосмъртните, щото нямаше да плещи глупости за смях на кокошките. Или най вероятно за едни пари ще яде л., ще се усмихва и хвали.
  • 11 Фермер от Болярово

    1 0 Отговор
    Явор Гечев е некомпетентна, ненаяла се леля на комунистите със скромен принос в земеделието и голям принос в корупцията! Вън на дъртия Бозуков деменцията, Крум Простии Събчо фустата и лелята с едрия г.з Явор Гечев от МЗХГ!!!!