5 Октомври, 2021 11:48 3 885

Близо 130 души се регистрираха за дните на кариерата в Melexis България

  • melexis

Компанията ще открие тази есен своята нова сграда, в която ще се помещават производственото и научноизследователското звено

Близо 130 души се регистрираха за дните на кариерата в Melexis България - 1

Melexis, глобална инженерна компания в сферата на микроелектрониката, обяви, че наема над 80 оператори и техници за новото си производство в София. За да могат всички заинтересовани кандидати да се запознаят отблизо с условията и културата на работа, компанията беше домакин на поредица от кариерни дни в края на септември.

Близо 130 души се регистрираха за дните на кариерата в Melexis България

„Бяхме изключително приятно изненадани от големия интерес към отворените позиции! Близо 130 души се регистрираха, затова се наложи да разделим желаещите на няколко по-малки групи, за да обърнем персонално внимание на всеки и да отговорим на възникналите въпроси, свързани с естеството на работата и с ценностите и културата в Melexis, както и да спазим епидемичните мерки. Показахме на кандидатите и нашето производство, за да ги запознаем със спецификите на позициите оператор и техник. Аз съм част от компанията от повече от 15 години и наблюдавах от първо лице разрастването ѝ в България. Предстоят ни още по-вълнуващи месеци с наближаване на официалното откриване на новата ни сграда.“ - споделя Иван Чернов, глобален мениджър производство в Melexis България.

Компанията ще открие тази есен своята нова сграда, в която ще се помещават производственото и научноизследователското звено. Тя се намира в квартал Горубляне и представлява разширение на настоящата сграда на компанията. Новата сградата в София е ключова част от стратегията за растеж на Melexis и значима стъпка в посока защита на интересите на клиентите от последиците от глобалния недостиг на чипове. Служителите на компанията, за които това е възможно, ще продължат да работят в хибриден модел, с който се предоставя допълнително удобство и комфорт, както и се поощрява гъвкавостта и баланса между работа и личен живот.

Новото производствено пространство, площта за научноизследователска и развойна дейност, както и складовото пространство, ще добавят 15 000 м² към настоящата площ от 7 500 м². Новата сграда е така проектирана, че да привлече български и международни експерти в сферата на микроелектрониката, като инвестицията възлиза на около 75 милиона евро.

Сградата е построена така, че да щади максимално околната среда и ресурсите на планетата - енергийно ефективни съоръжения, система за сграден мениджмънт, интелигентен контрол на температура, относителна влажност и осветеност, система за повторно оползотворяване на енергията и топлината.

Близо 130 души се регистрираха за дните на кариерата в Melexis България

Преди официалното откриване на новата сграда, Melexis започна мащабна кампания за набиране на нови служители. Компанията търси оператори, инженери и техници, които ще са въвлечени в процеса по разработване и производство на чипове за редица международни пазари. За да кандидатствате за отворените позиции, посетете www.melexis.com/sofia

Близо 130 души се регистрираха за дните на кариерата в Melexis България


Платена публикация