Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 16:40 3 097 20

Обявиха нови мерки срещу скъпия ток

  • ток-
  • цена-
  • кевр

Решение на служебното правителство

Обявиха нови мерки срещу скъпия ток - 1
Снимка: БГНЕС

"Правителството ще предприеме пакет от мерки за компенсиране на високите цени на електроенергията, които в последно време изненадват не само нас, а и цяла Европа", това заяви министърът на енергетиката Андрей Живков на съвместен брифинг с председателя на КЕВР доц. Иван Иванов във връзка с изпълнението на някои от обявените от Министерския съвет мерки, свързани с ограничаване на негативното влияние на цените на електрическата енергия на борсовия пазар.

По думите му всички малки фирми трябва да си намерят доставчик на електроенергия, но се оказва че голяма част от тях не са успели и са отишли автоматично при доставчик на последна инстанция, където цената е по-висока от тази на пазара. "Целта сега е да бъдат насочени реални мерки към малките и средни фирми", допълни той.

"От 1 юли на свободния пазар като крайни клиенти са излезли около 624 000 фирми. Към този момент, на доставчик от последна инстанция са 256 000 или 41% от тях", каза Живков.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 4 Отговор
    РАЙНО ВРЕМЕ е вече

    Коментиран от #20

  • 2 ФАТМАЦИ ВЪН

    6 11 Отговор
    ТОВА Е ИСТИНСКАТА МЯРКА
  • 3 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    11 2 Отговор
    БРУТАЛНО И БЕЗЖАЛОСТНО.......ДОКАТО НАРОДА ОЩЕ ШАВА
  • 4 Българина

    30 3 Отговор
    спрете из износа на ток от Козлодуй, лесна и бърза заповед, рестртирйте Белене веднага и обесете БМБ и всичките му глашатаи които го спряха, ЦЦ да е на втората бесилка!
  • 5 Иванов

    12 4 Отговор
    Какъв пакет, нищо конкретно не казват. ако с данъците ни ще плащат разликата, то излиза, че пак ние работещите в частния сектор ще дотираме високата цена, както и заплатите на държавните служители, на КЕВР, на пожарникари, на полицаи, на съдилища, на политици... Понеже служебното правителство е неспособно да намали цената, чрез изгодни договори, чрез интерконекторни връзки, чрез газови хубове, чрез лични контакти, каквито Борисов използваше последните години за да дава и Германия и Франция милиарди за България!!!!
    Но президента е неспособен на това, него не го уважав аникой в Европа, не го зачитат и не го искат... жалко за България!!!!
  • 6 РАДЕВ СА СПИЧА

    7 9 Отговор
    ЦЕНИТЕ ЯКО НАГОРЕ, НАРОДА ЯКО ОБЕДНЯВА......ПРИ РАДЕВОТО УПРАВЛЕНИЕ
  • 7 ЦЕНОВО ИЗНАСИЛВАНЕ НА НАРОДА

    5 6 Отговор
    БРУТАЛНО И БЕЗЖАЛОСТНО ОТ ФАТМАЦИТЕ.....БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ
  • 8 долу ЕС

    3 3 Отговор
    аз имам ясе спомен как Путин лично вече 5 г обяснява на тъпаците от Брюксел, че ако не искат руски газ, на изток чакат и не стига, но корумпетата от белгия гледаха чичко Сам и цру в ръцетеда им хвърлят плика с фалшивите долари... и редуваха дирвктива санкции И Конвенция, директива санкции ИКонвенция и така докато цените не станаха тройни на тези в Сащ и Китай.
  • 9 БСП МИЛИАРДЕРИТЕ

    1 2 Отговор
    ТАЯ ЦЕНА НА ТОКА НИ Е СУПЕР...БЪРЗО ПЪЛНИМ ШКАФЧЕТА
  • 10 ФАТМАШКИТЕ ЦЕНИ НИ УБИВАТ

    4 8 Отговор
    РАДЕВ, А ТЕБ ??????
  • 11 КИЛО БАНАНИ КОЛКОТО КИЛО ХЛЯБ

    2 4 Отговор
    ЧЕ ТО И БАНАНИТЕ СТАНАХА ПО ЕВТИНИ ОТ ХЛЯБА. СТАНАХМЕ ЛИ БАНАНОВА РЕПУБЛИКА ПРИ ФАТМАЦИТЕ
  • 12 НИНОВА, КОЙ ЩЕ ЗАЩИТИ ТРУДЕЩИТЕ СЕ

    7 3 Отговор
    ОТ УБИЙСТВЕНИТЕ ЦЕНИ НА РАДЕВ.....питаме та да знаем дали да гласуваме
  • 13 ХА ХА ХА

    5 1 Отговор
    НЯКОЙ ОТ ВАС ДА РАЗБРА ТОЧНО КАКВИ МЕРКИ ВЗЕМА ПРАВИТЕЛСТВОТО ????? ДА ОТИДАТ МАЛКИТЕ ФИРМИ ПРИ ПО ДОЛНИЯ ДОСТАВЧИК , ЧЕ ТОКА МУ БИЛ ПО ЕВТИН . ТОЧКА !!! А КЪДЕ ДА ОТИДЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД , ЗА ПО ЕВТИН ТОК БЕ ФАТВАШКИ ОТРЕПКИ ! И НЕ СЕ ОПРАВДАВАЙТЕ СЪС ЦЕНИТЕ В ЕВРОПА , ЗАЩОТО ТАМ ЗАПЛАТИТЕ СА ДРУГИ ФАТМАЦИ !!!

    Коментиран от #18

  • 14 ОСТАВКА ПИНГВИН !

    7 4 Отговор
    Оставка на цялото ти незаконно- некадърно- фатмашко правителство !
  • 15 ФАТМАЦИ ВЪН

    4 2 Отговор
    СЪСИПАХТЕ ЖИВОТА НА ХОРАТА...НЕКАДЪРНИЦИ
  • 16 Господи прости им ....тия фуражки не зна

    5 2 Отговор
    Какво правят !! А главния ФАТМАК вече е за трепане , че ни ги натресе тия некадърници !
  • 17 НИНОВА, КОЙ ЩЕ ЗАЩИТИ ТРУДЕЩИТЕ СЕ

    3 0 Отговор
    ОТ ДОЕНЕТО НА НАРОДА ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ...питат група избиратели на БСП
  • 18 хо ха

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ХА ХА ХА":

    Лесно е за разбиране когато имаш доставчик тока е по евтин от когато нямаш тоест от последна инстанция а това да си избереш доставчик го въведоха от около преди година тоест от правителството на ГЕРБ и имаше срок до кога. Стига да не ти фалира доставчика, че тогава пак отиваш на последна инстанция и пак по скъпо ще плащаш.
  • 19 Анонимн....

    0 0 Отговор
    Пишете още от вкъщи. Те накрая и вас ще ви продават на борсата в ЕврАпа!
    Сигурен съм, че всеки с малко литература в мозъка, останала от 3-ти клас по трудово, ще може да направи нещо, което да му послужи по време на истински митинг! НЕ ГОВОРЯ ЗА ФЛАГЧЕТА И РАЗНИ ПЛАКАТЧЕТА, ЗАЩОТО ЩЕ УМРЪТ ОТ СМЯХ В ПАРЛАМЕНТА УНИЯ ГНИДИ!!!!
  • 20 Отидохме на свободния пазар!

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И какво получихме? Премахнаха 3-те тарифи. Остана една, по-висока от най-високата?! Още вкараха и наказателни станции, които преди ги нямаше.