Last news in Fakti

12 Октомври, 2021 08:35 3 586 10

„Булгаргаз“ обяви прогнозна цена за декември

  • булгаргаз-
  • кевр-
  • природен газ

Окончателното предложение за утвърждаване на цена на природния газ за декември 2021 г. ще бъде депозирано за утвърждаване от КЕВР на 01.12.2021 г.

„Булгаргаз“ обяви прогнозна цена за декември - 1
Снимка: БГНЕС

"Булгаргаз" обяви прогнозна цена на природния газ за декември от 106.96 лева за мегаватчас или 54.67 евро за мегаватчас (MWh). Тя се обявява по силата на изискванията на Закона за енергетиката.

В съобщение, разпространено до медиите, от газовото дружество уточняват, че в прогнозната цена не са калкулирани цените за достъп и пренос, както и акциз и ДДС.

"Прогнозната цена за декември 2021 г. е изготвена на база прогнозните стойности на ценообразуващите компоненти към 11.10.2021 г. За сравнение, прогнозната цена на европейските газови пазари (към 11.10.2021 г.) за доставки през декември 2021 г. е в приблизителен размер на 86 EUR/MWh или 168.20 лв/MWh." - посочват от компанията.

Окончателното предложение за утвърждаване на цена на природния газ за декември 2021 г. ще бъде депозирано за утвърждаване от КЕВР на 01.12.2021 г., отчитайки котировките на ценообразуващите компоненти към 30.11.2021 г., допълват от "Булгаргаз".

За сравнение - през октомври цената на природния газ е 94.54 лева за мегаватчас.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ФАТМАЦИ ВЪН

    10 20 Отговор
    РАДЕВ, ПРАЩАМ ТИ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК И ПАРНО....ДА МИ ГИ ПЛАТИШ

    Коментиран от #6, #8

  • 3 Сатъра на Хана

    23 1 Отговор
    АКО МИ ДАДЕТЕ ДА ВКАРАМ 50 БИЗНЕСМЕНИ И БЕЙОВЕ В НЯКОЙ КУЧКАРНИК КРАЙ СОФИЯ ..
    ....
    . ЗА 3 ДНИ ЩЕ ПЛАТЯ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА БЪЛГАРИЯ...
    ...
    И НЯМА ДА СЕ КАНДИДАТИРАМ НИТО ЗА НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ, НИТО ЗА ПРЕЗИДЕНТ
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 АОЖГТН

    16 0 Отговор
    И ТОВА Е ЕЛЕМЕНТ НА ВОИНАТА КОЯТО СЕГА СЕ ВОДИ СРЕЩУ ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА.
    И ТОВА Е ДОБРЕ ПЛАНИРАНО И БОГАТО ФИНАНСИРАНО МЕРОПРИЯТЕИ КАКТО ПЪРВАТА И ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОИНИ ЦЕЛЯЩИ ДА Я СЪСИПЯТ И ОГРАБЯТ ЗА ДА НЕ Е ВЕЧЕ ТЯ СВЕТОВНИЯ ЛИДЕР ,КОЕТО И СТАНА.
    ОБЕДИНЕНА И СВОБОДНА И БОГАТА ЕВРОПА Е ТРЪН В ОЧИТЕ И ЗАПЛАХА НА СВЕТОВНИТЕ СУПЕР СИЛИ И ЗА ТОВА И ИЗМИСЛИХА И ФИНАНСИРАХА СЕРИЯ ОТ КАПАНИ И ИНТЕРВЕНЦИИ С ПОСТАВЕНИ ПОДКУПЕНИ ЕВРОПЕИСКИ ЛИДЕРИ ИЗДИГНАТИ ОТ НИЩОТО И НАЧАЛОТО НА АГРЕСИЯТА ЗАПОЧНА С БРЕКЗИТ

    Коментиран от #7

  • 6 Я па го тоя

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "ФАТМАЦИ ВЪН":

    Сметките ги прати на ония"умните" в Брюксел-нали те пищяха и искаха цените на газтта да се определят от бораста...Еми ето ви пазарната икономика,свободният пазар и капитализъм--що пищиш сега? Обади се на Херо Мустафа да праща американският газ-къде са сега америте???
  • 7 Ам да де-ама

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "АОЖГТН":

    Еми тия европейски лидери значи са пълна нула и не са никакви лидери-щом позволяват американците да ги клатушкат как си искат.Що за лидери са това-що за политици и личности...Ама си трайкат,защото с тия американски бази по цяла Европа смеят ли да гъкнат?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 тошко

    1 0 Отговор
    спомням си ,как теменужката ни убеждаваше ,че първоначално токът ще поскъпне с 5-10 процента и после ще се нормализира........
  • 10 МРЪШЛЯЦИ

    1 0 Отговор
    БОЙКО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПУБЛИЧНО ЛИНЧУВАН ЗА ТОКА ГАЗТА И ВОДАТА А ФАНДЪШКА ЗА ПАРНОТО .......