Last news in Fakti

25 Октомври, 2021 23:31 3 547 5

Рекорд на събрани данъци в тази община

  • плевен-
  • община-
  • приходи

Община Плевен отчита над 55 на сто изпълнение

Рекорд на събрани данъци в тази община - 1
Снимка: БГНЕС

Община Плевен отчита над 55 на сто изпълнение на данъчните приходи за първите шест месеца на тази година. Това е посочено в отчета за изпълнение на бюджета на Общината към 30 юни, внесен за разглеждане в постоянните комисии на Общински съвет - Плевен.

Към 30 юни актуализираният бюджет на Плевен възлиза на 133 535 427 лв. За първото полугодие приходната част е изпълнена на 43,66 процента или малко над 58 млн.лв.

От данъци приходите са в размер на 10,5 млн. лв. при разчетени близо 19 млн.лв. Най-голям е делът на данъците от недвижими имоти, при които има изпълнение над 74 на сто, или това са повече от 6,4 млн.лв. при план от 8,6 млн.лв. за годината. От данъците върху превозните средства постъпленията са над 3,3 млн.лв. или 62,74 процента изпълнение за първите шест месеца на 2021 г. Малко над 2,2 млн.лв. са събраните приходи от данъка при придобиване на имущество от дарение или възмезден начин, изпълнението е 70,74 на сто.

При неданъчните приходи от Общината отчитат изпълнение от 56,68 на сто. При планувани в бюджета над 16,1 млн.лв. към 30 юни са събрани малко повече от 9,1 млн.лв. Основно постъпленията тук са от общински такси, сред които е и таксата за битови отпадъци.

От републиканския бюджет постъпленията са в размер на над 44 млн.лв. като за цялата година са заложени над 85,3 млн.лв.

Отчетът на изпълнението на бюджета на Плевен предстои да бъде разгледан на сесия на Общинския съвет, насрочена за 28 октомври, четвъртък, пояснява БТА.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Разбойко

    7 1 Отговор
    Искам данък ,, Зайчарник,,
  • 2 Герб лозуннг

    10 1 Отговор
    Новият лозунг на герб - крадене , крадене, крадене и да върнем ред в краденето
  • 3 Плевен

    5 2 Отговор
    Не, че нещо но не си спомням някога Герб да е печелил избори в Плевен. Резултатите са показателни...

    Коментиран от #4

  • 4 Плевен

    4 5 Отговор

    До коментар #3 от "Плевен":

    е много сдухан град, с изключително некадърен и мързелив кмет. Но, от тази статия става ясно, че не го мързи да дере.
  • 5 Тук

    0 1 Отговор
    Събрали са толкова голям процент данъци основно заради възможността те да се платят онлайн. Това може да се признае на сегашното или предишно управление на Общината. На много други места обаче такава услуга не съществува