Last news in Fakti

27 Октомври, 2021 07:47 2 503 6

ДФЗ изплаща субсидиите по схемите на директните плащания

  • крави-
  • земеделие-
  • помощи

19 млн. за животновъдите

ДФЗ изплаща субсидиите по схемите на директните плащания - 1
Снимка: БГНЕС

Фонд "Земеделие" започна да изплаща субсидиите по схемите на директните плащания за тазгодишната кампания. Първите, които получиха пари, са животновъдите, към които са насочени близо 19 милиона лева, съобщи БНР.

Плащането е първи транш по схемата за преходна национална помощ, не е обвързано с производството и се разпределя между 3729 фермери. Ставката се определя със Заповед на министъра на земеделието. При първия транш говедовъдите получават субсидия от 108 лв. и 14 стотинки, а биволовъдите - по 189 лв. и 24 стотинки на глава животно.

Съгласно европейските регламенти право на Подкрепа по схемата имат фермери които са отглеждали поне 10 говеда и биволи през 2009 година и към датата на подаване на заявлението за субсидия продължават да отглеждат поне 70% от референтния брой животни.

От Фонд „Земеделие“ припомнят, че преходната национална помощ представлява намаляваща функция от одобрение от Европейската комисия бюджет на схемите за национални доплащания за 2013,-а през 2021 година финансовият пакет може да достигне най-много до 50% от сумата през 2013 година.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Животни

    9 1 Отговор
    на картинки !
  • 2 Шопо

    10 1 Отговор
    Познавам един където всяка година купува семе за 1000 лв,заравя го в една нива и толкова! После прибира 50000 лв и никой не му търси картофи!
  • 3 Киро Жарта

    3 1 Отговор
    Краварката я нема у долния ъгъл 🎃
  • 4 оня с коня

    1 5 Отговор
    Твоят Познат го прави това но НЕ И ТИ ,защото си мързелив.Затова и той НИКОГА няма да напусне България,теб обаче Терминал - 2 те Зове.И го разберете най-после бе - България е Рай,но НЕ ЗА ВСЕКИ!

    Коментиран от #5

  • 5 Шопо

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "оня с коня":

    Ти не си за на два крака ,а за на четири ,бе!!!ИнтелЕгент🎃
  • 6 ТИКВА

    3 1 Отговор
    ДФЗ - най корумпираната държавна структура, кога ще се ревизира, след това конфискации на заграбеното до десето коляно и затвор!