28 Октомври, 2021 13:41 2 316 16

БЕХ купи дълга от 121 млн. лева на столичната топлофикация към „Булгаргаз“

  • бех-
  • топлофикация софия-
  • булгаргаз-
  • дълг-
  • купи-
  • 121 милиона лева

Газовите доставки към дружеството гарантирани за ноември

 БЕХ купи дълга от 121 млн. лева на столичната топлофикация към „Булгаргаз“ - 1
Снимка: БГНЕС

Българският енергиен холдинг (БЕХ) е купил дълга на „Топлофикация София” към „Булгаргаз” от 121 млн. лева. Това съобщи изпълнителният директор на „Булгаргаз” Николай Павлов на днешното заседание на КЕВР, цитиран от bTV.

Това означава, че доставките на газ за общинското дружество са гарантирани за ноември. По време на заседанието на КЕВР стана ясно още, че предлаганата цена на газа от 124,76 лв. за мегаватчас (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС) от следващия месец може да бъде малко по-ниска, защото има леко понижение на стойностите на европейските газови пазари.

За октомври утвърдената от регулатора цена е 94,54 лв. за мегаватчас.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сега

    19 3 Отговор
    на Ганьо душа да му е яка ! Да затяга колана здраво !
  • 2 Българка

    44 4 Отговор
    В БЕХ са мутрите на мафията ГЕРБ- ДПС. В сектор енергетика няма нито един отстранен. Там командва мафията, а сламеният служебен министър е един платен позьор. Да разбираме ли , че всички българи ще изплащаме кражбите и безхаберието на Топлофикация София, за да може част от софиянци да се топлят на парно?

    Коментиран от #16

  • 3 kvy

    36 1 Отговор
    А защо БЕХ не вземат да платят и моето отопление за зимата?

    Коментиран от #11

  • 4 пешо

    36 2 Отговор
    това означава ли, че съвкупната популация, коятоо не ползваме услугите на въпросното топло, както и тази от провинцията, трябва да плащаме масрафа на тия вповече?
  • 5 цоко

    34 2 Отговор
    Кога прокуратурата ще провери как все топлофикация София е на загуба.Кой е отговорен?

    Коментиран от #8

  • 6 ЯКУДЗА

    24 2 Отговор
    К О П Е Л Е Т А УНИЩОЖАВАТЕ ЖИВОТА на ХОРАТА
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 До като Гешев

    25 2 Отговор

    До коментар #5 от "цоко":

    Ръководи прокуратурата и Данчето е кметица, няма как да се случи. Популизъм в действие! И аз съм софиянец, но се топла на газ, за три пъти по-високи сметки, може ли и моята сметка, както и на всеки друг българин да се субсидира от БЕХ? Но аз ще гласувам срещу ГЕРБ и ДПС и мафиотските им присъдружни организации!
  • 9 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    12 3 Отговор
    Пак всичко и всички за Софиянци!!!!
    Защо с нашите пари, общите?!
  • 10 Не съм Столичанин

    23 1 Отговор
    Нищо не разбирам? Моля за помощ? Проверих, "Булгаргаз" е част от държавното дружество наречено още холдинг - БЕХ. "ТЕЦ София" дължи пари на държавата, в лицето на "Булгаргаз". Държавният холдинг БЕХ купува дълга на "ТЕЦ София"? За мене това означава, че "Булгаргаз" си купува дълга, който му дължи "ТЕЦ София". Кажете го разбираемо за мен простия човек, държавата опрощава дълга на общинското предприятие "Топлофикация София"! Кога ще имаме държава, която да разбере, че София не е единствения град в държавата!!! Министерство на регионалното развитие, 31 години развива само един регион в страната. И кой е той?

    Коментиран от #12

  • 11 Аферим

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "kvy":

    Добър, правилен и коректно поставен въпрос. Който, каквото, където крал, или талантливо се омазал, после всички вкупом ще му плащаме за творчеството, е то бива, бива, ама всичко си има граница и мярка. Е колко пъти бе джанъм, то не са топлофикации, марици, болници, банки .... двойни и тройни тегели грабежи и накрая сметката я плащаме бедняците, а ония дето са се нагушили, те ни лук яли, ни лук мирисали, и за тях никой не е чувал и никой не знае. Иначе е пазарна икономика.
  • 12 ОБЯСНЯВАМ

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Не съм Столичанин":

    ОЩЕ ОТ ВРЕМЕ ОНО СЕ ЗНАЕ ЗА СХЕМИТЕ ОТ ТИПА.......КРЪГ ОТ ФИРМИ КОИТО ДЕ ФАКТО СА СВЪРЗАНИ ФИРМИ ПРОДАВАЩИ ЕДНА НА ДРУГА СТОКА ПРОДУКТ ИЛИ УСЛУГА.ЗАЩО ЛИ ...ЗАЩОТО ПО ТОЗИ НАЧИН ПРЕМИНАВАЙКИ ПО КРЪГЪ ОТ ФИРМИ СТОКАТА СТАВА ВСЕ ПО СКЪПА И НАКРАЯ Я ПЛАЩАЩ ТИ И АЗ И ВСИЧКИ.ПЕЧЕЛЯТ МИЛИОНИ ШЕФОВЕТЕ В БОРДОВЕТЕ А И ГОДИШНИ ПРЕМИИ И БОНУСИ
  • 13 Watchdog

    3 1 Отговор
    Аферим... Пак оправиха "топлото" на апологетите на "пазаря"и "дясното".... каквото и да означава това.
  • 14 микимаус

    4 1 Отговор
    То КТБ платихме че едно 100 милки ли няма ,в държавата на мафията е така
  • 15 чиче

    1 1 Отговор
    НЕ БЕХ Я Е КУПИЛ А НАРОДА.тази фирма надписва сметките и e на загуба.КЪДЕ СА ПАРИТЕ.
  • 16 Петър

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Ами,не мисля. Защо хората от провинцията обвинявате тези,живеещи в София ( вече преобладаващо впрочем ваши съграждани и съселяни)? Заради софиянци ли примерно Пловдив няма нормален градски транспорт или заради собствената си общинска корупция? Кметовете по места са истинският виновник хората там да живеят зле . Какво се случва с данъците ви там и как се разпределят се замислете ,а не да обвинявате столицата . Защото тя дава работа и препитание предимно на хора като вас . Хората ,родени и живеещи в София без пенсионерите и учениците са под половин милион от 2.5/3-милионна София. София е най-големият пазар в страната ,където хората от провинцията реализират продукцията и все пак ние тук имаме нужда от вас ,но и вие от нас. Недейте да настройвате хората на несофиянци и софиянци ,а напишете нещо обединяващо ,защото, в крайна сметка , всички сме българи и сме в това положение именно поради разединение.