Last news in Fakti

3 Ноември, 2021 15:41 1 566 2

КЕВР: Спазихме закона за цената на газа

  • кевр-
  • цена-
  • газ-
  • синьо гориво

Регулаторът отхвърли възраженията на бизнеса

КЕВР: Спазихме закона за цената на газа - 1
Снимка: БГНЕС

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) спазва изцяло законовите изисквания при утвърждаване на регулирана цена на природния газ.

Това се казва в позиция на регулатора по повод възраженията срещу утвърдената цена на природния газ за ноември. КЕВР е спазил законодателството при определянето на цената от 93 лв. на мегаватчас, пише още в разпространената позиция.

През вчерашния ден в съвместна декларация Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори поискаха от КЕВР да отмени решението си и да излезе с ново, в което справедливо се разпределят ползите от договореността между "Булгаргаз" и "Газпром експорт" измежду всички потребители.

От КРИБ и БФИЕК, които не попадат в обхвата на решението, посочиха, че българската индустрия ще плаща през ноември 119,87 лева за мегаватчас, а не 93,19 лв.
Цената за октомври беше 94,54 лв. за мегаватчас, припомниха двете организации. На годишна база това увеличение ще струва на БФИЕК 187 млн. лв.

"Намалението" на цената се оказа "увеличение" за индустрията с 27 процента спрямо октомври, коментират още работодателите.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ако кажа

    2 0 Отговор
    да сипят 2 киловат часа дизел , дали мога да си изкарам някой бой?

    Коментиран от #2

  • 2 Watchdog

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ако кажа":

    Като нищо... Ще си помислят че искаш нещо да ги измамиш... Но друго е ако си поискаш 400 килокалории бяло саламурено например.