Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 16:34 1 569 4

Одобриха нова мярка в подкрепа на туризма

  • одобриха-
  • нова мярка-
  • подкрепа-
  • туризма

Средствата по новата схема за държавна помощ ще се изплащат след получаването на положително решение от Европейската комисия

Одобриха нова мярка в подкрепа  на туризма - 1
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие Постановление за определяне на условията, критериите, реда и размера на средствата по схема за предоставяне на безвъзмездни средства за подпомагане на туристическия сектор за компенсиране на загуби, възникнали пряко и/или косвено от ограниченията в дейността на предприятията поради въведените COVID мерки.

Мярката се разработва като схема за държавна помощ под формата на безвъзмездни средства за предприятия от туристическия сектор, които изпитват ликвидни затруднения поради пандемията. Администратор на помощта е Министерството на туризма.

Средствата по новата схема за държавна помощ ще се изплащат след получаването на положително решение от Европейската комисия за съвместимостта на помощта с вътрешния пазар въз основа на чл. 107, параграф 3, буква "б" от Договора за функционирането на ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мда

    6 1 Отговор
    Пак ще се усвояват парички

    Коментиран от #4

  • 2 Потурко

    4 1 Отговор
    Пак сме на лапачката .... Урааааааа
  • 3 oooo

    2 0 Отговор
    Hовата мярка е всеки турист да има памперс за многократна употреба!
    Tака ще се пести вода за тоалетната и чистачи.
  • 4 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мда":

    Като за последно се краде нови дългове Ще ги плаща борисов