Last news in Fakti

30 Ноември, 2021 16:17 5 076 34

От ДКК обясниха защо са отстранили Ваня Караганева

  • дкк-
  • ваня караганева-
  • даниела везиева

Защитени били интересите на държавата

От ДКК обясниха защо са отстранили Ваня Караганева - 1
Снимка: БГНЕС

Държавната консолидационна компания продължава да смята, че с отстраняването на Ваня Караганева от поста изпълнителен директор е защитила интереса на дружеството и държавата, както и на министъра на икономиката в качеството му на принципал на ДКК. Това заявиха от държавната компания във връзка с изявлението на Даниела Везиева. По-рано тя съобщи, че ще поиска оставките на борда на директорите на ДКК заради уволнението на Караганева.

По думите на министърката е "било проведено нерегламентирано заседание на трима членове на Съвета на директорите, което противоречи на всички правни норми и вътрешни правила, защото не е било обявено предварително, не са уведомени всички членове, не са били посочени дата и час, както и дневен ред”.

Всяка точка от решението на СД на ДКК е подкрепена от съответните доказателства - документи, договори, актове и др., които са предоставени на компетентните органи. На базата на досегашната си съвместна работа с министър Везиева, ръководството на ДКК смята, че тя е принципна по отношение на извършени нарушения от който и да е член на съвета на директорите, заявяват от консолидационната компания.

"Последният подобен пример е отстраняването на Анастас Гогов от съвета на директорите на ДКК, когато той стана участник в ПТП със служебен автомобил на ДКК в почивен ден. Поради тази причина СД на ДКК вярва, че министър Везиева е била подведена от Караганева за фактите по настоящия случай“, допълват те.

Тъй като темата по същество е отстраняване на проблем с грешно кадрово решение, ДКК държи да подчертае отново, че всякакви внушения за отговорност и вина на принципала на ДКК в лицето на министъра на икономиката /и настоящият, и предишният/ за извършените от Караганева нарушения, са абсолютно спекулативни.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сигурно

    43 12 Отговор
    Тази комисия е за затвора !!! Милиони пари е вкарала в шайката

    Коментиран от #9

  • 2 смерш

    55 2 Отговор
    Тепърва очертаващите се нови управляващи ще трябва да постъпват по същия начин-скоро след назначаването да се налага освобождаване на някои,които под маската на честни и почтени променящи,ще се окажат жадни за облагодетелствуване от власта персони!
  • 3 Тъй то

    21 8 Отговор
    Карагерен е отстранен а Унур Борисоф протестира.
  • 4 Факт

    33 6 Отговор
    Изчегъртайте ги!
  • 5 Когато

    30 18 Отговор
    И последния гербер изчезне от сергията за цветя, ще започне наистина промяна.

    Коментиран от #10, #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Краси

    21 29 Отговор
    Само ГЕРБ, само Бойко Методиев Борисов!
  • 8 Биби Долапчиев

    16 12 Отговор
    Чигърт чигърт чигърт
  • 9 миризлив пръч

    33 14 Отговор

    До коментар #1 от "сигурно":

    Не, бъркаш пич ,шайката на братството на почтените е за затвора.Вместо промяна,извършват подмяна.Натресоха ни агентите на ДС !!!!!!! Това ли ви беше мечтата?Ахмаци с ахмаци.
  • 10 цървулан

    25 7 Отговор

    До коментар #5 от "Когато":

    Пиши пак когато шайката на почтените те направи добре живеещ гражданин на България.
  • 11 Раданч Татлъту

    9 3 Отговор
    Тази Ваня....не е ли мъж?🙉🤡🥳👍
  • 12 Пламен

    27 7 Отговор
    Направо ви повЕрвах...направила няколко милиона от кражби за един месец и била освободена от работа.....,че то всеки ще иска така.Сега ако Гешев я подведе под отговорност ще излезе,че Гешев е виновният.
    Кирето,разбира се е чистият,те,законите,не важат за него.
  • 13 Биолог

    19 14 Отговор
    Герберските калинки всъщност са кърлежи.

    Коментиран от #26, #32

  • 14 bul

    19 10 Отговор

    До коментар #5 от "Когато":

    НЯМА КАК ДА СТАНЕ ! ПРИ ТЕЗИ ОТ ПОДМЯНАТА ЦВЕТЯ НЯМА ДА ИМА или ЩЕ СА ВЕЧЕ ИЗСЪХНАЛИ имат САМО ЕДНА ВИЗМОЖНОСТ : ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ВСЯКА СЕДМИЦА ДА ТЕГЛЯТ ЗАЕМИ и да ВНЕСАТ ЦВЕТЯ от НИДЕРЛАНДИЯ...
  • 15 Ю.Кортес

    25 4 Отговор
    Промяна с Масларова, р.овч. и синовете на ДС изпратени по Канада и запада.....ама вие сериозно ли?
    Малък народ,много балък и лапни шаран
  • 16 Даката

    25 13 Отговор
    По нахалство шмекерство и непукизъм,харвардите бият всички.Недостижими са.
    Избра ги поколението друсащо кючеци на ромски ритми по абитуриентските балове

    Коментиран от #17, #23

  • 17 Ю.Кортес

    17 7 Отговор

    До коментар #16 от "Даката":

    Гледах 8мо декемврийско празненство в УНСС.Там освен ромско ориенталска музика и кючеци,друго нямаше.Тази публика е прехласната пред ,харварди,, и чалга партии.За протокола,те не били харварди,а само се вяснали на платено обучение в училище в Харвард.
  • 18 САТЪРА НА ХАНА

    10 13 Отговор
    ПО ЛОШИ ИТ АХМЕД БОРИСОВ СА САМО ТЕХНИТЕ ЯТАЦИ ПО МИНИСТЕРСТВАТА ....ИЗЧЕГЪРКВАНЕ МУ Е МАЙКАТА , С НЕ ДЕМОКРАЦИЯ :)

    Коментиран от #22

  • 19 Чочо

    16 11 Отговор
    Тая,лично назначение на Киро канадеца,оня за шеф на НАП с дълговете от 1.5 милиона към НАП,лично назначение на Ачо фалита.Заформя се кошмарна промяна.Гледам,че и Масларова,Гечев,р.овчаров и те идат.Чета колко скача парното и тока от догодина и какви дългове се взимат.Този филм съм го гледал при Жан Виденов.
  • 20 Доказано

    16 7 Отговор
    Ваня Караганева е протеже на Кирил Петков и това лесно може да се провери!!!
  • 21 САТЪРА НА ХАН

    12 9 Отговор
    Кеф е да гледам как Ахмед Борисов-четата са напълзяли форумите .... Сал туй им остана
  • 22 Подмяна

    14 5 Отговор

    До коментар #18 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Майката му е да не назначавате крадливи калинки,нали не щете корупция?!Или ако ваш човек краде това е ОК?!?Демагози и мошенници сте!Като искате промяна и почтенност вие трябва да сте за пример и да не защитавате вашите крадци!Още не започнали Кирчо и Кокорчо и се започна с краденето!
    И не не съм от ГЕРБ нито съм на нечия хранилка,живея в чужбина от десетилетие,но ако изкате тази държава да се оправи трябва един аршин за всички!Инаме не е промяна а подмяна!
    Казах!
  • 23 ДЕСО

    8 7 Отговор

    До коментар #16 от "Даката":

    В голяма заблуда си. Не гласувахме за ИТН, а за ПП. А нашата група тези ритми и танци са ни чужди. Но те разбирам колко боли, че загубихте. Съдя и по воя който надавате, по злъча в коментарите. ЛЕКА И ПРИЯТНА ВЕЧЕР!
  • 24 Перо

    15 1 Отговор
    Нужна е пълна проверка на Изпълнителния директор и борда на директорите за неправомерно сключени договори за ощетяване на държавата и финансовото състояние на компанията и после всички,дружно да бъдат уволнени. ДКК е пряко виновна за загубите на най-печелившия отрасъл в БГ - ВПК!
  • 25 До тролове и хора с къса памет.

    8 8 Отговор
    Това са само твърдения на назначени от ГЕРБ хора. И вероятно са ги погнали яко. Все пак беше назначена, за да запознае света с това какво се прави в ДКК, тъй като същия борд отказваше да даде тази информация. А и да имаме в предвид човек на 1 месец служба и във връждебна работна атмосфера какво може да свърши ?

    Коментиран от #31

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 РадеВ

    5 2 Отговор
    Ако знаите везиева какви с.в.и.рки правеше, не само за министър бихте я назначили. Тя е дет се вика яре от Стара коза
  • 28 Хахаха

    5 3 Отговор
    Везиева, и ти май си в "почтените игри" за милиони.... Май ПП значи "Прибираме повече". И то със страшна скорост, както се вижда. Дано и Гешев се задейства, не вярвам и той да не ви е "видял".
  • 29 Грубовато е

    5 1 Отговор
    Прокуратурата да се самосезира веднага,а и документите трябваше вече да са там,защото това е умишлено ограбване на държавна собственост в обекти на националната сигурност и то в рамките на месец, чудо невиждано.Новото " чудо" както се изрази един лакей на кироасенковците.Сега ,ако не се пресече,после е късно,защото сценария е написан.
  • 30 Отвратително

    8 1 Отговор
    Пратила адвоката да тършува из сърварите и продава инфо.Тотално беззаконие.И това не са нарушения,а престъпления.Еднолично подписала договор с частна фирма за 10г.да изкупува продукцията ,без възможност за конкуренция,а ако не я изкупи,завода фалира.Или произведе,а фирмата не плати.Пак ли се връщаме в мутренските времена.Така мултаците фалираха Кремиковци.Свинщина,брутална корупция!
  • 31 Хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "До тролове и хора с къса памет.":

    Вярно е... къса ти е паметта, ако въобще имаш такава.
  • 32 Хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #13 от "Биолог":

    Те може и да са кърлежи, но изглежда братството на почтените ДС-та, редевци, кирчовци, кокорчовци и т.н. са си направо ПИЯВИЦИ.
  • 33 КОЙТО

    3 0 Отговор
    КРАДЕ В ЗАТВОРА! МИНИСТЪРКАТА, КОЯТО ЗАЩИТАВА КРАДЦИТЕ И ТЯ ВЪТРЕ НА ТОПЛО! ТИЯ НОВИТЕ ВЧЕРА ДОЙДОХА Е ВЕДНАГА ИСКАТ ДА ПРИЛАПАТ ВОЕННИТЕ ЗАВОДИ!

    Коментиран от #34

  • 34 режисьор

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "КОЙТО":

    Те че се опитват да прилапат Военните Заводи е ясно, само дето не разбирам вече по заповед на Руснаците ли или на Американците! Че те така си умесиха капите, че не е истина! Откакто от Козяк преизбраха Радев се чудя той още руски агент ли е или вече е двоен?