Last news in Fakti

1 Декември, 2021 12:37 3 116 11

Голяма софтуерна компания се разширява в България

  • endava

Endava разкрива нови офиси във Варна, Пловдив и Русе

Британската софтуерна компания Endava, която има над 9000 служители по целия свят, от които над 300 в България, обяви, че планира разрастване у нас. Тя вече развива дейност в София и наема опитни ИТ служители също във Варна, Пловдив и Русе, като се очаква в близко бъдеще да открие офисите си в тези три града. Наред с развитието на споменатите локации, компанията ще търси активно възможности и в други градове на страната.

„През изминалата година постигнахме 50% ръст в офиса на Endava в София. Планираме растеж както в София, така и извън нея. В момента присъстваме и в Пловдив, Варна и Русе, но търсим и други градове, в които да отворим офиси”, посочва Дариус Стефан, мениджър на Endava България, и допълва: „Поддържаме оптимално съотношение между корпоративната ни култура, която гарантира стабилна работна среда, от една страна, и баланса между професионалния и личния живот, от друга. Именно по този начин можем да подходим с увереност към всяко предизвикателство – било то технологично, или свързано с работния процес. Нашият екип е мотивиран от перспективата за професионално израстване, която Endava като бързо развиваща се компания предоставя както по отношение на технологичното, така и на кариерното развитие, а разширяването – не само в България, но и в Европа като цяло, е източник на допълнителни възможности.”

Очаква се в рамките на следващата година всички нови локации в България да отворят врати. В момента компанията все още подбира подходящите места за офиси, тъй като предявява високи изисквания към инфраструктурата и възможностите на наетите пространства.

В периода на пандемията Endava се радва на глобален успех, като непрекъснато наема нови служители. В ситуация на ограничения и икономически трудности тя е пример за стабилност в резултат на разумно стратегическо планиране. Освен в България Endava разработва нови локации за своя бизнес и в други държави от Централна и Източна Европа – в Румъния например се очаква откриването на офиси в Сибиу, Крайова и Сучава.

Хората на Endava работят от модерни офисни пространства, които се превръщат все повече в центрове за сътрудничество, срещи, планиране, социални взаимодействия, както и за усвояване на знания и умения. Чрез своите обучителни програми Endava инвестира не само в собствените си служители, но и в локалните ИТ/технологични общности.

По-рано тази година Endava обяви преминаването към постоянен хибриден работен модел на работа, което ѝ дава свободата да привлича повече таланти от цял нов регион, а не от конкретен град. В допълнение нейните служители в страната ще могат да работят до 20 дни годишно от чужбина. Компанията избира хибридния модел не само в отговор на пандемичния контекст, но и защото нейните хора заявиха желанието си за по-голяма гъвкавост и възможност за работа и от дома, и от офиса.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Загрижен

    12 2 Отговор
    Похвално е, че се разширяват у нас, но защо не казват какви заплати и бонуси предлагат сравнение със западна Европа и САЩ??? Защото тук започват с 2к и стигат макс до 5, 6к лева, а в белия свят трябва да плащат по над 10 000$

    Коментиран от #3, #4, #5, #7

  • 2 Наско

    4 0 Отговор
    С чичо Спас опоскахме Виваком, да дойдем при вас, че да видите какво спонсорсхво на Левски ще направим.
  • 3 aaaa

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Загрижен":

    Здравей, коментара ти не е коректен, не работя в тази фирма, но репутацията им е добра, и са известни с добрите си условия на труд и заплати. Колкото до цифрите които споменаваш, там с ив грешка, junior developer започва от 2к чисто, middle level започва от 3.6-4к спрямо годините и опита или знанията които е усвоил в фирмата, и съответно заплатите стигат до 6к. Над 6к взимат sinior developer, и ти гарантирам че няма такъв който да се хване на такава позиция за по малко пари, както и ако не му се вдигне заплатата. И да факт е че тези фирми в България плащат по малко, от колкото биха дали за същата позиция в чужбина.
  • 4 Хаха

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Загрижен":

    Който иска 10000$ заминава за Англия. В крайна сметка си работиш тук у дома и разходите са ти за БГ не за Лондон. Така че 5000-6000 лв. не е лоша заплата тук. Ако не ти е кеф си правиш фирма и си работиш без шапка. Наслука!
  • 5 Алекс

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Загрижен":

    Наскоро мой познат отказа позиция за Full-Stack в Швейцария, заплатата беше към 9000евро, чисто. Като си сметна данъците, наеми, високия стандарт на живот излезе, че му е по-добре да работи за 9000 - 10 000лв в България, отколкото за два пъти отгоре в Швейцария. В момента трудовия пазар за IT специалисти в България е много благоприятен, има страхотен глад, заплатите в повечето случаи са изключително атрактивни и всяка фирма се надпреварва колко допълнителни блъгинки да предложи, само и само да докопа специалисти.

    Коментиран от #8

  • 6 Хаха

    2 2 Отговор
    След последния удар под кръста от бъдещото правителство РАЗширението ще стане стесняване ....
    Пълна простотия ....
  • 7 vinety$

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Загрижен":

    10K е илюзия на всякъде за редови програмист. Това време отдавна отмина микрософт, амазон и подобни ги почва на 60-70К годишно. В Сиатъл наема е $3500 ако си със семейството, една чушка е $2. Забрави шестцифрени заплати. Всеки а не всеки втори учи програмен език в училище, на повечето места учат по два. Средно с два проекта в училище и си нает. Нашите завършили МЕИ като чуят $50000 заплата на интервюто и подпикват. Като отидат в трудовите лагери на Безос и Гейтс даже нямат и време да се осъзнаят, че тоя дето им кара пицата вечер изкатва повече, а ако е и местен взима от двама украинци толкова наем за мазето. За какво да дават по $10000? Отлично решение на британците. Дай им по $25К и аутсорсвай в бг. По добре за всички.
  • 8 Мдаа

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Алекс":

    Да но в скоро време тази конкуренция която я има ще исчезне и нещата ще станат на умирачка ....

    Коментиран от #9

  • 9 Алекс

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мдаа":

    И какво те кара да мислиш така? Имаш някакво наблюдение на пазара, работиш в тази сфера!? В момента гъмжи от нови проекти, компаниите постоянно се разрастват, а по-големите фирми направо отварят позиции за нови тиймове. Отделно, все повече нови компании стъпват на пазара и конкуренцията изобщо не е малка, което постоянно подтиква пазара да расте. Скоро време умирачка според мен няма да има, напротив, търсенето ще е още по-голямо.
  • 10 Болярин

    0 0 Отговор
    Най-напред и преди всичко се изисква да са опитни специалисти с поне три години стаж. Моят син завърши СУ със специалност софтуерно инженерство и не може да си намери работа.Всички искат някой друг да ги обучи,а те само да ги ползват. Пример с Ментор Мейт и други подобни да не ги изброявам. Добре, че като почнеш курсове за шофьори не ти искат стаж!
  • 11 комунистче

    0 0 Отговор
    не може да е причина липсата на стаж, програмирането е като математиката, дават ти един лист със заданието на интервюто, и ти казват пиши код, ако до един час си готов, и решението ти е сносно, със сигурност ще те наемат на работа, могат да те накарат да четеш код, да дебъгваш, каквото се сетиш, много ми е интересно тоя румънец, шефа на фирмата, какви програмисти очаква да намери във Варна, Русе, Пловдив и Стара Загора, защо не отвори офиси и във Враца, Плевен, Монтана и Видин, а може и в Пазарджик и Благоевград, и всичките офиси да ги запълни с качествени програмисти, оптимист е