Last news in Fakti

1 Декември, 2021 22:10 2 681 19

От КЕВР успокояват: Няма да има драстичен скок в цената на тока

  • кевр-
  • драстичен скок-
  • цена-
  • тока-
  • успокояват

Според Иван Иванов новата цена на електричеството ще бъде поносима за домакинствата

От КЕВР успокояват: Няма да има драстичен скок в цената на тока - 1
Снимка: БГНЕС

Няма да има драстичен скок в цената на тока след Нова година, заяви председателят на Комисията по енергийно и водно регулиране Иван Иванов на Международна конференция за енергийната и климатичната сигурност.

Според него новата цена на електричеството ще бъде поносима за домакинствата. Иванов коментира и възможността за евентуално замразяване на цените на тока и парното, което беше тема и по време на преговорите за съставяне на правителство:

„Това, което мога да кажа е, че няма да има този скок на цените, който го предвиждат по вестниците. Място за паника сред хората няма! Ако това решение се приеме, трябва да ни се каже кой ще плати за това, че реалните цени са по-високи, а се замразяват“., каза Иванов, цитиран от Нова телевизия.

От днес природният газ поскъпва с около 10%, реши окончателно енергийният регулатор. През декември един мегаватчас синьо гориво ще струва 102 лева и 33 стотинки без такси и налози.

Основната причина за поскъпването е скокът на природния газ на международните пазари.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Долу герб

    26 1 Отговор
    Споко - ще ви дигаме бвно цената като през последните 12 години. Сирене 3.00 сега е над 9.00 само за оринетир го казвам. Тиквата преди да падне от власт нали подписваха някакви договори бетонира се в енергото помните ли ? Тия от зайчарника всичките са за затвора продажници!!!
  • 3 нашия

    28 0 Отговор
    при наличие на ДЪРЖАВЕНа и ИЗПЛАТЕНА АЕЦ такъв въпрос изобщо не би трябвало да стои на дневен ред...тока в България и за българските косуматори трябва да се определя от себестойноста на тока /А от АЕЦ-а/ е много ниска ...а печалбата на ДЪРЖАВНОТО дружество да се формира от продажбите на излишъка/има такъв излишък и то не малък/....цените на тока не биха били изобщо тема за разговор при такова положение ...но някй не желае да го реши ...???!!!!!
  • 4 фейк

    25 2 Отговор
    Стига с тези манипулации за скъп ток. В България тока се произвежда от АЕЦ а не от газови централи както е във франция например

    Коментиран от #8

  • 5 задкулисие

    6 6 Отговор
    След като Божков спря да пълни касичката на БСП сега енергийните кръгове на БСП трябва да пълнят касичката
  • 6 Nie

    19 1 Отговор
    И бавно загряваха жабата, за да не получи шок - иначе варенето върви по план. То скъпия ток за бизнеса пак народа ще плати……
  • 7 Страшно

    23 0 Отговор
    Много добро не е на добро! Айде нема нужда да ни шашавите! От неколко часа гледам ,чета и слушам как ще увеличавате пенсии, заплати майчински, детски и други социални плащания. Гледам и малкото ми останали коси( поради възрастта де) се изправят вертикално към небесата. Още от Татово време помня как по телевизията казаха " спокойно българи" и на другия ден осъмнахме с нови цени на всичко. Помня и как през януари 1997г. минималната заплата беше 5500лв. ( пет хиляди и петстотин български лева) и от първи февруари 1997г. стана 11000( единадесет хиляди български лева), но помня, че нищо не можеше да се купи с тези пари. Помня и 2стотинки за киловат ток, помня и 10лева за кубик дърва. И...още много други работи, НО хич не се радвам, изобщо не се успокоявам, а направо ми треперят старите кокали– хора, дано не е така, но идва глад и мизерия за жалост!
  • 8 ФранцияГаз

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "фейк":

    Искаш, че кажеш че Франция си няма достатъчно АЕЦ-ове ли :Д ама мие сериозно ли ги говорите тези ) Разходи се по Испания, Франция - като най-отадалечени от суровините - там те струват доста.
  • 9 Пич

    17 0 Отговор
    Айде пак старите комунистически номера... !!! Заявяват , че ще вдигнат цените с 50% , идва тоя , и казва- няма да позволя повече от 20% ... И доста тъпанари се радват... Ама тая зима тъпанарите ще си страдат от тъпотията , така си избраха... А Кокорчовците не може да бъдат спряни от интернет тигри , а страхливци в живота...
  • 10 1234

    11 0 Отговор
    Когато сложиш жаба в тенджера вода и после бавно загряваш водата , жабата не разбира че я варят !
    Сега няма да вдигнем тока с 50% , само с 20% ще е ....
    Искам да напиша още нещо , но е нецензурно ....
  • 11 НА ДЪНОТО

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Данъкоплатец":

    НА ДЪНОТО СМЕ ЗАЩОТО ИМА МНОГО ПРЕДАТЕЛИ ,,,,БИРНИЦИ,,,ЯНКЕСИДЖИИИ ВСЕКИ ОТ ТЯХ ГОНИ ЧУВАЛИ СЪС ПАРИ НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА НАРОДА МАКАР ,,,ЧЕ НИЕ СМЕ ГИ ИЗБРАЛИ НА ПЕДЛАЛ ИЗБОРИТЕ./... ЕДВАМ ГИ ТЪРПИМ....... ТЕЗИ ВТОРИЧНИ МАТЕРИАЛИ .......
  • 12 Американец

    11 0 Отговор
    КЕВР МЕВР все същия Лайневр. Все гавра с българския народ
  • 13 да бе да

    7 0 Отговор
    Така лъжат децата- "Няма да боли миличко"!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Хааа цирк измама измамааа

    7 0 Отговор
    Хора отворете графиката на природния газ в финансовите сайтове или в нета напишете природен гас(натурал гас) и ще видите каква е цената на природния гас борсови котировки и ще се смаете от графиката ...търсете на дневна седмична месечна графика и ще видите че цената е много далеч от рекордни стойности дори сега цената е ниска спрямо пика си от 13-14 долара 2004-2007 тодина когато метана беше под 1 лв килото ...сега цената е около 4,26долара метана е 2.50лв и има започнал спад от острия пик който беше на 6,20 долара
  • 19 Яко

    1 0 Отговор
    Ще ни пекат на мнооого бавен огън!