Last news in Fakti

4 Декември, 2021 22:00 1 909 10

Кои са предпочитаните дестинации за новогодишните празници?

  • нова година-
  • туризъм-
  • мерки

Новият щам на коронавируса Омикрон внася сериозна несигурност в планировката

Кои са предпочитаните дестинации за новогодишните празници? - 1
Снимка: БГНЕС

Има ръст на търсенето към дестинации като Мексико, Доминикана за Нова година, като Египет е лидер. Има повишаване на интереса към екзотични дестинации, но за разлика от миналата година, когато имаше истински бум на дестинации като Малдиви и Занзибар, тази година не се наблюдава това в толкова голяма степен. Очаква се традиционно туристите да бъдат много в съседните на България държави - например Турция, Кушадасъ. Това каза в "Денят започва" Димитър Балтов от Националното обединение "Бъдеще за туризма".

По думите му новият щам на коронавируса Омикрон внася сериозна несигурност в планировката.

"Предполагаме, че в последния момент ще има много резервации, защото хората изчакват, за да видят какви са рестрикциите, на които ще се спрат различните държави. Пътуванията за момента не са съществено поскъпнали, туроператорите се стремят към по-добра позиция на пазара, а не към печалби, но поскъпване със сигурност ще има, поради поскъпването на горивата, газа, електроенергията", допълни Димитър Балтов.

Той заяви, че анулирането на почивките в последния момент от страна на клиента зависи от условията по договора с туроператора, като повечето услуги са предплатени и голяма част от тях са невъзвръщаеми. Димитър Балтов уточни, че когато анулацията е от страна на туроператора, той трябва да възстанови 100% от сумите в 14-дневен срок.

"Помощта, която имаме от държавата, не е достатъчна, затова настояваме за създаване на Фонд за гарантиране на пътуванията", каза още Димитър Балтов.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Госあ

    10 0 Отговор
    Простолюдието се чувства уникално като ходи по топлите страни както правят щъркелите, вместо да празнува в зимна обстановка по родните си места 💁

    Коментиран от #9, #10

  • 2 Разкрит

    3 0 Отговор
    Най-добре е АЕЦ Козлодуй! Удря те инсулта, и после си на ТЕЛК, и будалите те хранят и издържат докато Свети Петър ги отърве от жалкото ти присъствие!
  • 3 Виц

    3 0 Отговор
    Ами вица е ,прегледахме всички оферти за почивки ,и се оказа че не сме много уморени
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Комунист

    5 0 Отговор
    Е, така е. Номенклатурата си направи тихият преврат 89-та година, за да може днес нейните деца да ходят по екзотични дестинации. Народа беден и едва свързва 2-та края. Това е капитализма днес.
  • 6 Рошко

    0 0 Отговор
    Зелеев сертификат и всичко останало тук няма спор 😁😁😁😁😁
  • 7 Свиня балканска

    1 0 Отговор
    И аз като не мога да си намеря очилата да прочета заглавието гледам,кой са предпочитаните девственици за нова година то било дестинации значи предпочитам да съчетая двете ще пътувам до Барселона там имам къща и любов на която вече взех девствеността и подарих къща и джип и някоя друга пачка от шкафа.
  • 8 Зоро

    1 0 Отговор
    Глад и мизерия в България и за предпочитане са планинските хижи построени някога си от старите комунисти за такива кризи!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Верно ли?

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Госあ":

    А ти кой си? Някоя VIP-особа? Или по-скоро поредния завистник?