Last news in Fakti

3 Декември, 2021 13:32 5 192 9

Родна хранителна компания ще произвежда индонезийски специалитет с инвестиция от 3 млн. долара

  • белла българия-
  • специалитет-
  • индонезия-
  • производство-
  • инвестиция

Проектът на "Белла България" се осъществява съвместно с посолството на Република Индонезия у нас

Хранителната компания „Белла България“ започва производство на емблематичния за индонезийската традиционна кухня специалитет „Ренданг Паданг“ – бавно приготвено телешко месо със смес от билки и подправки по автентична рецепта от западната част на о-в Суматра, съобщиха от компанията.

Планираната инвестиция е на стойност 3 млн. щ.д. и включва закупуване на нови хранителни технологии, производствени мощности и логистично партньорство за разпространението на продукта в Европа и Близкия Изток.

Проектът се осъществява съвместно с посолството на Република Индонезия в България, които избраха „Белла България“ като надежден партньор, с който да започнат реализацията на програмата на азиатската държава „Indonesia – Spice up the world“ в страните по света . Първият етап са страните от Европа и Близкия Изток.

„Радваме се, че сме първият партньор в индонезийската програма за популяризиране на пазарите в страната ни и в чужбина на базата на гастродипломация, основана на подправките. „Белла България“ е сред европейските топ играчи, които задават новите тенденции в основните категории храни на различните местни пазари по света. Това споразумение е поредното доказателство“, коментира по повод разширяването на емблематичното за хранителната компания портфолио главният оперативен директор Димитър Митев.

Рендангът, произвеждан от „Белла България“ е по специална азиатска технология и рецепта на топ шеф кулинара Уилям Вонгсо. За гастро визитка Индонезия е избрала „ренданг паданг“, специфично овкусено месо, наситено с богатите на аромати подправки в района Паданг. Самият продукт е културно наследство на Индонезия, което е отличено като една от най-добрите храни в класацията на CNN „50-те най-добри храни в света“. Както казва майстор-готвачът Уилям Вонгсо: „Храната прави приятели, а приятелите са всичко, което има значение“.

Посланикът на Индонезия в България негово превъзходителство Иван Богананта подчертава, че сътрудничеството между Уилям Вонгсо с българската компания за разработване на индонезийски ренданг (карамелизирано говеждо къри) е наистина изключителна чест и щастие. Сътрудничеството между индонезийския мастор-готвач Уилям Вонгсо и „Белла“ демонстрира приятелските отношения между двете държави и показва други страни от културата на чудната Индонезия. Чрез това сътрудничеството Индонезия представя богатството си от билки и подправки пред света.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 trb

    38 3 Отговор
    Поредната нискокачествена помия от Бела България.

    Коментиран от #6

  • 2 Павел пенев

    29 7 Отговор
    Дайте нещо традиционно българско бе гнусни нихилисти. Цигански рецепти не ни трябват, а се наситихме и на западни простащини.

    Коментиран от #4

  • 3 Димов

    26 1 Отговор
    От чий резерв е телешкото?

    Коментиран от #5

  • 4 шшш

    7 9 Отговор

    До коментар #2 от "Павел пенев":

    Прекрасен изказ, придружен с негативизъм и широк мироглед на кон с капаци...
  • 5 Паразит

    25 1 Отговор

    До коментар #3 от "Димов":

    Американско разбира се..., от Аляска, военен резерв 1777 година, без ГМО. Отговарящо на високите производствени стандарти на Bella - България. Пръстите да си оближеш!
  • 6 Искам цена

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "trb":

    А телетата Албанеца ли ще ги доставя?
    Защото при нас в България ,
    телекото е непознато, месо на пазара?
    Да не стане Шницел, без месо Паданг?
    Всички телета отиват за износ без пари!
  • 7 Нов

    8 0 Отговор
    Продукт от нискокачествено Палмово масло
  • 8 ужасТ

    5 0 Отговор
    Съсипаха де що имаше български, та сега ще се излагат и с чужди.
  • 9 Павел Пенев

    4 0 Отговор
    тази фирма до сега не е направила нищо стойностно, а сега иска да ни натрапи и азиатски гнусотии.Защо не направите нещо традиционно българско с тази инвестиция бе продажни идиоти.