25 Юни, 2013 00:07 3 548 1

Авиокомпания №1 в света за 2013 г. е ...

  • авиокомпания-
  • emirates-
  • класация

Тазгодишната класация на британската изследователска фирма Skytrax за най-добра авиокомпания в света оглави националният превозвач на Обединените арабски емирства – Emirates. Компанията направи силен скок след като само за година успя да премине от осмо на първо място. Сребърният медал остава за победителя през 2011-а и 2012-а – Qatar Airways.

„200 самолета и 18 000 служители. Всичко това не е лесно да бъде управлявано. В същото време работиш упорито, за да надскочиш очакванията на клиентите”, казва Тим Кларк, президент на Emirates.

Класацията показва силните позиции на бързо растящите авиопревозвачи от държавите в региона на Персийския залив. Emirates и Qatar Airways, заедно с Etihad са в челната десетка.

Въпреки, че има множество подобни рейтингови класации, тази на британската SkyTrax се счита за една от най-важните. Тя е изготвена на базата на анкета сред 18 млн. пътници от над 150 държави. Въпросите обхващат всички аспекти на едно пътуване, включително интериора на самолета, храната, развлеченията на борда и разбира се отношението на персонала към пътниците.

В ОАЕ определено се стремят към „най-най” и то не само в областта на строителството, но и във всички останали сфери на дейност, както го доказва и тази класация.

ТОП 10 на най-добрите авиокомпании в света за 2013 г.

1 Emirates      
2 Qatar Airways
3 Singapore Airlines
4 All Nippon Airways (ANA)
5 Asiana Airlines
6 Cathay Pacific
7 Etihad
8 Garuda Indonesia
9 Turkish Airlines
10 Qantas

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Heinrich

    0 1 Отговор
    Явно не са чували за авиоотряд 28