Last news in Fakti

27 Юни, 2013 10:25 1 708 0

Основателят на IKEA се връща в родната си Швеция

  • ингвар кампрад-
  • ikea
Основателят на IKEA се връща в родната си Швеция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

87-годишният основател на IKEA Ингвар Кампрад е решил да се върне в родната си Швеция, която напусна преди 40 години, за да се спаси от високите данъци.

„Аз се връщам в Швеция, за да бъда близо до моето семейство и стари приятели.. Моята скъпа съпруга почина преди половин години и в момента нищо не ме задържа в Швейцария“, заяви Ингвар Кампард.

Основателят на IKEA Ингвар Кампрад заема 412 място в класацията на „Форбс“. Той вече твърдо обяви, че оставя мебелната си империя в ръцете на тримата си сина.

В родното му село го наричат чичо Скрудж, защото се слави като скъперник. Кампрад кара старо „Volvo 240 GL“ от 1993 г. Често използва и обществен транспорт за превоз, защото пътува с намаление като пенсионер.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА