30 Юли, 2013 12:12 1 044 0

Deutsche Bank AG със спад в печалбата

  • deutsche bank-
  • дойче банк-
  • печалба

Чистата печалба на най-голямата германска банка Deutsche Bank AG пада с 50% до 335 млн. евро в края на второто тримесечие на 2013 г. Това се посочва в доклада на кредитната институция. Печалба преди данъци намалява с 18% - до 792 млн. евро. Нетните приходи на банката са се увеличили с 2% до 8,2 млрд. евро, отбелязва АП.

От банката съобщиха, че планират да се отърват от 16% от активите си, за да отговорят на новите изисквания на банковите регулатори. Deutsche Bank вече са решили кои активи ще бъдат отрязани, така че да не влият на печалбата на кредитната институция. Цената на тези средства, се оценяват на 250 млрд. евро. По-рано източници казаха, че тази програма е планирана за 2-2,5 години.

Трябва да припомним, че в началото на юли, международната рейтингова агенция Standard & Poor в понижи кредитните рейтинги на няколко големи финансови институции, сред които и на Deutsche Bank AG. Решението на S&P се дължеше на "увеличения риск за инвестиционната дейност на големите европейски банкови групи, които могат да се сблъскват с трудности, причинени от несигурни условия на пазара и действията на регулаторните агенции."

Междувременно през април стана ясно, че Централната банка на Германия подозира Deutsche Bank във финансови измами, за да скрие загуби от $ 12 млрд. За целта са били изчислени неправилкно кредитни деривати в разгара на финансовата криза.

Deutsche Bank е най-големият банков концерн в Германия. Основана е през 1870 година. Включва търговски, ипотечни и инвестиционни банки. Централният офис е във Франкфурт на Майн. За нея работят повече от 80 хиляди души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА