4 Декември, 2013 22:15 2 051 1

Орешарски ще възражда и "Кремиковци"

  • кремиковци

Става дума за завода за непрекъснато леене на стомана

Има заявен инвеститорски интерес към "Кремиковци". Това обяви премиерът Пламен Орешарски по време на блиц контрола.

"В същото време обаче има заявен инвеститорски интерес и правителството ще го подкрепи под всички възможни форми, но, разбира се, не с пряко финансово участие. Не разполагаме с такива средства, че да участваме пряко финансово", отбеляза премиерът.

Става дума за завода за непрекъснато леене на стомана.

Една част от комбината все още не е разрушена и би могла да се пусне в експлоатация, каза Пламен Орешарски. Според него в конкретния случай държавата не бива да се занимава пряко с този вид стопанска дейност.

Но това не означавало, че държавата няма да направи всичко възможно за облекчаване на административни процедури и улесняване на инвеститора за това неговите намерения да бъдат успешни.

В края на ноември националистите на Волен Сидеров поискаха от парламента да възобнови и дейността на приватизирания и неработещ металургичен комбинат "Кремиковци".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zdrawko Sashew

    0 0 Отговор
    Процентното съдържание на метал в рудата е под минималната стойност за рентабилност. Освен това заводът не е на морско пристанище. Корея и Япония имат металургия на морско пристанище и внасят от Австралия. Комунистите и техните икономически съветници да си скъсат дипломите по икономика. България имаше потенциала за туризъм и хранително-вкусова промишленост през началото на 90-те. нужни й бяха пътна инфраструктура и модерно селско стопанство. Освен това можеше, да се наложи като страна със сравнително стабилна банкова система. Но всичко това бе проиграно с лека и безотговорна ръка от същите тези комуняги и техните отрочета в държавната номенклатура. Банките са чужди. Курортите грозни и пренаселени. Транспортният поток от Русе до Свиленград няма магистрала. От Видин до София също няма магистрала-това са новите потоци. Един ТИР като влезе в ЕС, не иска да минава през Сърбия. Номенклатурата взема големи пари, а не върши нищо. Съдебна система - само за бедните. Въдим цигани - племе, а не народ