19 Март, 2014 11:04 915 0

Дълговете на Топлофикация София към БЕХ станаха 555 000 000 лв

  • долговете-
  • топлофикация софия-
  • бех

Столична община не е отправяла конструктивни предложения за погасяване

Дълговете на Топлофикация София към БЕХ станаха 555 000 000 лв, съобщиха от БЕХ. Столична община, като едноличен собственик на „Топлофикация-София“, не е отправяла никакви конструктивни предложения за погасяване на дълговете на дружеството към „Булгаргаз“ ЕАД. Дълговете на „Топлофикация – София” към държавата в лицето на БЕХ и „Булгаргаз” ЕАД са в размер на близо половин млрд. лв., които не са платени за ползвания природен газ, доставен от „Булгаргаз“ ЕАД.

И тъй като обществото трябва да получава услугата топлоснабдяване, за която е необходим газ, и след бездействието и липсата на каквото и да било предложение за разплащане, БЕХ се принуди за пореден път да изкупи поредната порция дълг от 128 млн. лв. на „Топлофикация-София“ към „Булгаргаз“. Така дълговете на „Топлофикация - София„ към БЕХ стават вече 555 000 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА