Last news in Fakti

17 Май, 2014 15:21 3 419 1

Ангел Антонов поема НСО

  • ангел антонов-
  • нсо-
  • тодор коджейков-
  • правителството-
  • оставка

Той ще наследи на поста подалия по-рано оставка ген. Тодор Коджейков

Ангел Антонов поема НСО - 1
Ангел Антонов

Ангел Антонов е новият директор на Националната служба за охрана, съобщиха от пресцентъра на МС. На днешното си изнесено заседание в Евксиноград правителството освободи от длъжност и от военна служба подалите оставка през февруари бригаден генерал Тодор Коджейков и полковник Калин Иванов и определи ново ръководство на службата, която пази държавните мъже.

Ангел Антонов беше директор на Главна дирекция "Криминална полиция" (2010-2011) и "Национална полиция" (2011-2013). Той е роден през 1960 г., завършил е УНСС и почти цялата му кариера е преминала в системата на МВР.

За зам.-началници на НСО бяха определени полк. Красимир Станчев и подп. Юлиан Харалампиев.

Предишният шеф на НСО ген. Тодор Коджейков подаде оставка в края на февруари, като посочи лични причини. "Мотивите са изключително лични и затова е най-добре ген. Коджейков да ги изложи пред обществеността", коментира тогава президентът Росен Плевнелиев.

В края на април 2013 г. служебното правителство на Марин Райков предложи на президента Росен Плевнелиев да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Тодор Коджейков като заместник-началник на НСО и да го назначи за началник на службата, припомня „Дарик“. Ген. Коджейков и полк. Иванов изпълняваха временно двете длъжности от май 2012 г. след подадения рапорт от генерал-лейтенант Димитър Димитров за освобождаване от поста началник на НСО.

Тодор Коджейков работеше в Националната служба за охрана от 1997 година. НСО е подчинена на държавния глава. Освен зам.-началник на НСО, преди да оглави службата, Коджейков ръководеше охраната на бившия премиер Бойко Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Krumov

    0 0 Отговор
    Да почерпи!