19 Януари, 2015 09:06 25 929 19

Вече може да се наеме убиец и за под 1000 лева

  • убиец-
  • убийство-
  • килър

Причината да се случват тези убийства в началото на 2015 година е липсата на правосъдие в България

Причината да се случват тези убийства в началото на 2015 година е липсата на правосъдие в България. Днес не само мутрите, но и хора търсещи просто възмездие поръчват убийства. Това коментира пред БНТ разследващият журналист от в. “168 часа” Слави Ангелов.

Криминалният журналист на БНР Николай Христов също се съгласи, че бариерата да се поръча убийство е паднала.

Вече и цените не са такива колосални като преди години. Вече не е толкова трудно да се намерят килъри и за 1000 лева, добави Николай Христов.

Слави Ангелов пък открои, че повечето от килърите са аматьори.

Николай Христов припомни, че в края на 2014 също е имало убийство – на Хрисим Хрисимов, който беше ключов свидетел по едно от делата срещу група за поръчкови убийства. Той определи въпросната екзекуция като много по-показна и поръчкова, в сравнение с тези от началото на 2015-та.

Слави Ангелов се включи с коментар по този случай и допълни, че той е много показателен за неефективността на нашето правосъдие в последните 20 години. Говорим за групата на Йоско Костинбродския, който в България не може да бъде осъден, докато в Гърция получи присъда за притежание на оръжие. В момента той е в неизвестност, извън България.

В острия дефицит на правосъдие в България Слави Ангелов открива причината да се случат и следващите убийства.

По думите на Николай Христов бариерата на това да поръчаш някого, падна много. Вече много по-лесно могат да бъдат намерени извършители, при това не за такива колосални суми.

Слави Ангелов посочи, че

най-евтиното убийство, за което е чувал, струва 600 лева.

Цената се определя и от мишената – има ли охрана или не. Според Ангелов изказването на премиера Бойко Борисов от вчера, че до края на седмицата ще бъдат разкрити убийците, означава, че ще има арестувани. Но това не означава, че ще бъде разкрит убиецът. “Престъплението е разкрито, когато убиецът получи присъда и отиде в затвора”, обясни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    6 0 Отговор
    Причината не е че липсва правосъдие, а че правосъдието е в узлуга на бюрократите и олигарсите. Затова в обществото се оформя една прослойка от хора, които си изграждат собствено правосъдие, собствен начин на живот и собствени цели и идеали. И ще бъде така до момента, в който не се ПОЯВИ държава, която да гледа на поданиците си като на свои деца, а не като на паразити, от които трябва да се отърве. Не може законът да защитава и толерира съществуването на заложни къщи с лихви по 100 и нагоре процента МЕСЕЧНО, и след като някой нещастник подпише веднъж един такъв заем, после да го доят цял живот.

    Коментиран от #8

  • 2 124587

    6 0 Отговор
    Не че съм против нещата които си писал, ама нали се сещаш, защо хората отиват и теглят големи кредити от заложни къщи? Защото в банката не им отпускат такива. В банката искат да зи вържат гащите с нещо, банката също ще ти изсмуче много пари при кредит, но ще върже към кредита ти и жилището примерно, защото тя не използва други методики, за да си върне парите. А заложната къща използва, психически и физически тормоз. Гледай на заложните къщи по следния начин, идва при теб някой и те моли да му услужиш с 10 хиляди лева, ще ти ги върна след година, ти му казваш добре но ще ми върнеш 20000лв. Оня казва добре, давай парите а после те мотае. Много народ е завлечен със суми от познати, роднини, приятели... Заложните къщи, просто не оставят да бъдат завлечени, използвайки незаконни методики, за да си върнат незаконно дадените пари, обложени с незаконна лихва. Така, че човека, който отива да вземе незаконен кредит с незаконна лихва от мутри, които очевидно няма много да му се молят, за да ги плати, не е за жалене. Все едно да се сърдиш на лъва, че изял човека, който прескочил оградата, влязъл му в клетката и взел да си пъха ръката в устата му, за да види, дали ще си я извади по-бързо отколкото лъва да му я захапе.
  • 3 краси

    5 0 Отговор
    истинския съдия, крошум у главата.
  • 4 гтнгжши

    3 0 Отговор
    Най-после стана ясно колко струва човешкия живот в бг !
  • 5 mediator37

    5 0 Отговор
    Дефлацията удари и тоя сектор.
  • 6 999

    4 0 Отговор
    Ама какво искате тия неща сигурно вървят с цената на петрола
  • 7 кокото

    5 0 Отговор
    дайте им адресите че съм закъсал :)
  • 8 Не е на добре

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "аз":

    Съгласен-това безхаберие на Съдебната Система към сериозните проблеми - къде ли е причината ?
    Иначе към обикновените граждани го раздават - за кокошка!
  • 9 Бай Иван

    3 0 Отговор
    нека да има работа за всички
    нали от 25 год.че и повече за това се бориха
  • 10 00000

    2 1 Отговор
    Тя работата е ясна вече -почвам да спестявам и за това.

    Направо ме навихте.Ще се похваля какво се е случило към следващата Коледа.
  • 11 999

    3 0 Отговор
    Еи сетих се ,че с тия ниски цени може да оправим държавата само срещу 240000х.какво ще кажете да правим нещо фондация а.
  • 12 Видинчанин

    5 1 Отговор
    Къде може да се наеме????? Та, кво са 1000 лева???
  • 13 Vasik Atanasova

    2 1 Отговор
    Е НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
  • 14 Антон

    0 0 Отговор
    какво общо имат кредитите с убийствата , че тея от софия строителните предприемачи не ги ли убиха ,значи да си строител е лошо ,понеже някой строител завлякъл някои свои клиенти ,че то ако върнеш лентата назад няма ,сектор в който да не са убили някой. А що касае законни ли са лихвите в заложните къщи Ти не си човека който ще правиш квалификация дали са законни или не. Сега виха че КТБ ги извърте с парите защото КТБ даваше необезпечени кредити или поне така твърдяха пак журналята и блогарите еми как да функционира банка бе , ако не купува пари от вложителите си и да продава кредити по скъпо . А това на каква цена ще ги продава си е нейна работа ,всеки иска да продава скъпо ама не се замисляш върху това какво говориш ,Всики иска да продава скъпо и ако не е вярно ,защо ревем всички че в ЕВРОПА ВЗИМАЛИ ПО 3-4 ХИЛИЯДИ ЕВРО А НИЕ ПО 300 А .ЗНАЧИ ДА СИ ПРОДАВАШ ТРУДА СКЪПО Е НОРМАЛНО СЪСТОЯНИЕ НА НЕЩАТА А БАНКАТА ДА ПРОДАВА СКЪПО НЕ Е НОРМАЛНО.СТРОИТЕЛИТЕ ПИ 200 ЕВРО СЕБЕСТОЙНОСТ ПРОДАВАХА НА 1200 ЕВРО НЕ БЕШЕ ОБИРДЖИЙСТВО , А БАНКАТА КУПУВА ПАРИТЕ НА 4% И ГИ ПРОДАВА НА 8% И Е ОБИРДЖИЙСТВО .ХЛЕБАРИТЕ КУПУВАТ ЗЪРНОТО НА 30 СТ АМА ТИ ПРОДАВАТ ХЛЯБА НА 1 ЛВ И ТОВА НЕ Е ОБИРДЖИЙСТВО НО БАНКИТЕ ,ТЕ СА ОБИРДЖИИИ А НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ ИСКАТЕ И ПО ДЕПОЗИТЕ ДА ВИ СЕ ПЛАЩАТ И ПО 20 % ЛИХВА И АКО МОЖЕ ДА СА ГАРАНТИРАНИ НАЛИ ....................................

    Коментиран от #15

  • 15 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Антон ":

    Прав си Антоне, сложиха пари на банка за големи лихви, после банката била пирамида, ами ти като слагаше парите с тая лихва не се ли запита дали е законна и възможна!? Ние самите гледаме да изтаковаме дявола във въздуха, като ни се сбъркат работите ревеме. Това сравнение с хлебарите ми хареса. Принципи няма в държавата, всеки тълкува според собствените си интереси, затова няма и държава.
  • 16 Българ

    0 0 Отговор
    Това наистина не е шега. Учих руски онлайн пазара. В дълбините на Интернет в Русия има десетки наказателни убийци сайтове, там е възможно не само да се наеме убиец, но също така и за да купят оръжие или отрова. Ето, например две от тях. HTTP: //sepultura.ml и HTTP: //Topor.сс Използвайте Google translate да превежда рекламен текст. Това е кошмар! Тя е написана от истински професионалисти, там става дума за най-модерните методи за убийство. Тези убийци работят по целия свят. Новината е много малко информация за тях, и то само в Русия. Русия ужасно страна.
  • 17 Долар

    2 0 Отговор
    1000 лева много са за един боклук
  • 18 Цеко

    1 0 Отговор
    КУПУВАМ

    Коментиран от #19

  • 19 Мишо

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Цеко":

    И аз
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове