Last news in Fakti

22 Март, 2015 17:59 1 207 4

Бареков: Пиша "Слаб 2" на управляващите

  • ббц-
  • бдц-
  • местни избори-
  • николай бареков

България без цензура е в пълна бойна готовност за местния вот

Пиша "Слаб 2" на управляващите. България без цензура (ББЦ) е в пълна бойна готовност за местния вот. Това заяви лидерът на партията Николай Бареков.

България без цензура проведе разширено заседание в Бургас. Лидерът Николай Бареков изнесе доклад за актуалната ситуация около ББЦ пред структури от цяла България. На срещата не дойдоха отцепниците от партията, които трябваше да дадат отчет за гласуванията си в 43-тото Народно събрание и да отговорят защо се превърнаха в патерица на ГЕРБ и ДПС.

„Това беше техният избор. България без цензура е партия, която не може да бъде погълната. Тези хора са вредни за имиджа на нашата партия. Гласуваха за правителството на Бойко Борисов, за състава на правителството и за програмата. Там не фигурираше нито едно от предизборните обещания на ББЦ. Въпреки че имахме споразумение да се гласува "въздържал се", те отидоха и подкрепиха Борисов.

16-те млрд. лв. външен дълг, национализирането на пенсионните фондове, промените в Закона за МВР - това са само част от гласуванията в подкрепа на управляващите. БДЦ се превърна в безсмислена патерица на ГЕРБ и ДПС, изневери на нашите избиратели“, каза Бареков. „С Борисов сме политически опоненти. Никога няма влезем във взаимни уговорки. Никога няма да отида да го целуна на негов конгрес“, заяви лидерът на ББЦ.

За да спаси авторитета на партията и собствения си имидж, Бареков посочи, че е оттеглил доверието си към БДЦ. „Клевети няма да отправям. Освен Мартин Иванов, няма депутат, който да не е влязъл в колаборация с управляващите. Нямаме лични конфликти, конфликтът е чисто политически. Не може да си купиш цяла парламентарна група пред очите на хората“, отсече Бареков.

„Управлението не е стабилно, не е реформаторско. Аз го оценявам със Слаб 2. Няма положителен резултат и реформи, а сфери като образование, социална политика и здравеопазване са оставени на заден план. Ако бяха съгласували с нас дълга от 16 млрд. лева, аз щях да ги посъветвам да не гласуват „за“ или поне да се осигурят безплатни таблети за всеки ученик, лекарства за майките, децата и възрастните. Това нямаше да възлезе на повече от 300 млн. на година“, заяви Бареков пред структурите на ББЦ.

Лидерът на партията определи БДЦ в Народното събрание като злополучна парламентарна група. „Няма да бъдат признати от управляващите като равностоен партньор. Г-н Ковачки няма как да прикрие, че има група в парламента. От тук нататък е въпрос на време кой какви постове ще вземе“, каза Бареков.

ББЦ ще влезе в битката за местния вот и няма да изневери на избирателите си. „По места вашите имена говорят много на вашите съграждани. Целта е да разположим партията в структурите на местното управление и да бъде близо до избирателите. Няма да жалим сили и средства, за да инвестираме в кампанията за местните избори“, заяви Бареков.

Целите пред ББЦ за местния вот са 30 общински кмета, 3 областни кмета и присъствие в 200 общински съвети на територията на страната. „Колелото ще се завърти в наша полза. Има градове, в които се очаква да победим още на първи тур. Пожелавам успех на всички и вярвам, че ще успеем заедно“, допълни Бареков.

Лидерът на ББЦ призна, че е допуснал грешка като политически кадровик. „Разочарован съм от предателството в парламента. Това беше истински удар по моето достойнство. Искрено вярвах на някои хора и не можех да повярвам, че ще предадат мен като лидер и партията. Никой не трябва да очаква, че точно в този момент, аз, Николай Бареков ще направя крачка назад. От тук нататък, единственият ми ход е само напред. Политиката е дълъг боксов мач. Аз няма да правя крачка назад. В политиката няма лесни победи. Молбата ми е, да простите за тази моя доверчивост, граничеща с наивност. Това са хора, които излъгаха вас, после и мен“, заяви Бареков пред партийните дейци.

Беше взето решение на 26-ти април да се проведе Национален съвет на регионите, а на 1-ви май ще се сформира Националният предизборен щаб. Николай Бареков обяви, че е готов да поеме отговорността като национален председател на предизборния щаб.

С референдума, който ще се проведе с местния вот, ББЦ има предложения за допълнителни точки: отзоваване на народните представители, в случай, че поне половината от гласувалите за тях съберат подписка за отзоваване; мажоритарни избори; народните представители да са 99 души; сваляне имунитета на депутатите и връщане на казармата.

ББЦ ще издигне кандидатура за кмет на София. „Да, кандидатурата ще бъде изключително интересна. Отива човек, който е изключително популярен, неопетнен с качествата, които е известен в медийното пространство. Нашият кмет ще бъде в тройката“, каза още Бареков. Той призна, че кандидатът е участвал в протестите и е свързан с „Протестна мрежа“.

Бареков не изключи възможността да бъде сред кандидатите за кметския пост в Пловдив. „Аз обмислям как да се включа в кампанията за местните избори. Ако желая, мога да го направя в последния момент“, завърши Бареков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    1 0 Отговор
    Този няма граници и срам. Докога ще търпим такива хора? Това ли е демокрацията? Да оставим такива хора да ни управляват и представляват пред света?!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Вижте какво се случва в Румъния Как там хората се справят със такива персони. Събудете се сънародници!
  • 3 некойси

    0 0 Отговор
    Аз му пиша слаб 2 по Английски ...
  • 4

    0 0 Отговор
    Остана ли някой в тази партия освен шута?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове