Last news in Fakti

20 Октомври, 2015 12:12 28 396 23

Регистрацията на коли излиза от МВР

  • регистрация-
  • коли-
  • паспортни служби-
  • държавно предприятие

Заедно с паспортните служби и разрешителните за оръжие ще се обособят в държавно предприятие

Паспортните служби, регистрацията на автомобили в КАТ и разрешителните за оръжие ще се обособят в държавно предприятие.

Изваждането на административните услуги от МВР е част от реформата в системата, която предлага министър Румяна Бъчварова. Тя е поискала и увеличаване на средствата за вътрешното ведомство през следващата година.

Без да уточнява конкретна сума, вицепремиерът Румяна Бъчварова анонсира пред журналисти след правителственото заседание, че е поискала повече средства за МВР в бюджета 2016-та.

Искаме повече средства, за да можем да извършваме по-добре дейността си. Как ще бъде разпределено - въпрос на конкретно оперативно управление…и за поддръжка на информационните системи, и за издръжка, и за, разбира се, капиталови разходи.

Бъчварова анонсира и част от предстоящата реформа в сектора. Паспортните служби, КАТ, регистрация на автомобили и дейности по издаване на разрешения за оръжие, както и други по обслужване  на гражданите, ще преминат в отделно от МВР държавно предприятие.

Всичко това, което е към гражданите, свързано с административна услуга, ще бъде отделено в това предприятие. Става въпрос за друга финансова система, която, вместо тези пари да отиват в бюджета, от бюджета да идват като трансфери, като МВР, ще остават в дружеството, което ще може да се развива и технологично по- добре.

Няма яснота кога ще бъде създадена новата структура, но тя е част от административната реформа и ще засегне служителите, които ще преминат към новото държавно предприятие.

За да може в министерството да останат тези - държавните служители, в полицията да останат полицейските служители., коментира Румяна Бъчварова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смехурко

    5 0 Отговор
    Само да не е: "Искахме да стане по-добре, а стана както винаги"

    Коментиран от #7

  • 2 Защо

    4 0 Отговор
    Идеята за обособяване на този сектор в обособено предприятие е много добра. Би трябвало да се подобри ефективността на МВР.
    Но при положение, че ще отпаднат толкова много дейности е логично и финансовия ресурс да бъде съкратен, а не увеличен. В противен случай се получава допълнителна финансова тежест.
    Когато се иска увеличение на ресурса, това трябва да бъде подплътено с конкретни параметри и по-добра очаквана ефективност.
    При този силен демографски спад, административните разходи дори да не се увеличават всяка година, относителната им тежест се увеличава.
    За да спаднат разходите в МВР е необходима силна превенция на престъпността.
  • 3 Страшно

    0 3 Отговор
    Браво ..А то сега издават нагло терористични документи с нарочно вградени съоръжения и холограми чипове и вложки,осигуряващи тотален обемен контрол подържащи зомби убиици и манипулатори ..

    НА практика всеки може да бъде убит или принуден да направи катастрофа или нарушение с цел зверски разоряващи глоби ..

    Нужни са безопасни документи и номера за всички автомобили.И Никакви холограмни оръжия в тях вкл на предни и други стъкла
  • 4 Страшно

    1 3 Отговор
    Браво ..А то сега издават нагло терористични документи с нарочно вградени съоръжения и холограми чипове и вложки,осигуряващи тотален обемен контрол подържащи зомби убиици и манипулатори ..

    НА практика всеки може да бъде убит или принуден да направи катастрофа или нарушение с цел зверски разоряващи глоби ..

    Нужни са безопасни документи и номера за всички автомобили.И Никакви холограмни оръжия в тях вкл на предни и други стъкла
  • 5 Страшно

    1 4 Отговор
    Формените служители на МВР са направени на луди и се следят като изключително опасни терористи

    заради принуждаване на водачите да увреждат 24 часа околната среда с включени фарове вкл против мъгла през деня..и това въпреки пълната забрана от Закона за движение по пътищата и Основния закон..

    Коментиран от #8

  • 6 тодор

    2 0 Отговор
    Браво министър Бъчварова отдавна трябваше да се направи както стана с испитите за водачи.Само това дружество да не се забрави с цените както предишното БМВ.
  • 7 mediator37

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "смехурко":

    Да, като валутната реформа на Черномирдин, който възкликва:
    -Мы думали, что будет лучьше, а получилось как всегда.

    Нашата работа с риформите същата- накрая пак се о.ираме, как всегда.
  • 8 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Страшно":

    Свършиха ти парите за хапчета ли?
    Дай си IBAN-а да ти пратим малко пари, че бая си закъсал без хапчетата!
  • 9 Дядо поп

    3 1 Отговор
    Поредното преливане от пусто в празно.Целта е по
    здрава корупция и гепене.
    Питам управниците защо не го направят ,като в западния
    свят,всичко да е на едно място,застраховки,данъци,
    прегледи и регистрация,ами го правят като в хулената от
    тях Русия,държавата да е навсякъде.
    Отиваш при застрахователя и там всичко на едно място.
    Който регистрира крадени коли му взимаш лиценза и това
    е.
    И от цяла Европа само ние и руснаците ходим при нотари-
    ус за прехвърляне на коли.
  • 10 йордан иванов

    3 0 Отговор
    Дано нещо се подобри, че човек трябва да си вземе един ден отпуска, за да регистрира автомобил в КАТ София...
  • 11 пенсионер

    3 0 Отговор
    Дано е останало малко от държавноста в страната ни и се намерят достойни хора които все още милеят за държавата ни.

    Коментиран от #14

  • 12 скептик

    3 0 Отговор
    Четете статията внимателно,а в такива случаи народа го е казъл: "Със стари труженички, нов бардак не става"
    Вероятно нищо, кой знае какво няма да се случи, същите, места същите служители, същите схеми - "ела и си вземи, ела и си вземи..."
    и вероятно само ново дружество на хартия....
  • 13 Кънчо

    3 0 Отговор
    Дано като излязат от системата да сменят и плужеците които работят там,че на хората им е писнало да ги карат да чакат по 8-10 часа за една смешна регистрация.Толкова млади хора има без работа нека им се даде възможност да работят а онези в пенсия или на борсата по труда!
  • 14 Бай Тошо

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "пенсионер":

    Не, нищо държавно не е останало работещо с което да се подържа икономиката ни освен АЕЦ-а ама и него ще съсипят,както се казва на подарените и наследените неща не им се знае цената особено попаднали в ръцете на алчни и безхаберни антинационалисти
  • 15 АВТОШОУ

    3 0 Отговор
    ПОЧВАТ ВЪВ 8.30 ПОЧИВКА В 10.30 КАКВОЕ ТОВА .МНОГО УМОРЕНИ ЕДИН ЧОВЕК ГО ОБСЛУЖВАТ ПОНЕ 40 МИН.НАПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДА КОЛКО ЧОВЕКА ДНЕС ЩЕ МИНАТ
  • 16 гражданин

    2 0 Отговор
    Крайно време беше много от длъжностите които в администрацията и въпросните служби се заемаха от полицаи да се заемат от ЛРТП .
  • 17 Иракли Иракли

    2 0 Отговор
    Отдавна трябваше да стане тази реформа!От къде накъде някой ще бъде първа категория,след като живота му не е пряко застрашен!Всички колеги от ОР служби ще подкрепят този коментар!
  • 18 Регистратора

    3 0 Отговор
    Крайно време беше КАТ да свали пагоните както в цяла Европа.НО да си вършат работата като европейските служители!
  • 19 комисар

    2 0 Отговор
    Закрийте Главните Дирекций в София там е пълно с търтей който измислят само тъпотий който вредят финансово на МВР и зимак огромни заплати
  • 20 луд с кирка

    2 0 Отговор
    И някой ще се събуди собственик на работещо предприятие! Отново и отново същия номер. Като СОТ например.
  • 21 Гражданин

    1 0 Отговор
    Приветствам реформата! КОС , паспортна служба , регистрацията и първоначалните прегледи съвсем основателно могат да са трета категория труд.
    КАТ според мен трябва да са част от МВР.
    Дали ще се създаде Пътна полиция или както и да се нарича трябва да е в пряка колаборация с МВР.
  • 22 Пешо

    1 1 Отговор
    Това трябваше да се направи много отдавна. Не ми се вярва и сега да стане. Милиционерщината още си е тука. Сега остава да видим още колко време е необходимо, за да се разбере, че смяната на двигател не е промяна в конструкцията на автомобила.
  • 23 пипалот

    1 0 Отговор
    и да се премахнат нотариусите за покупкопродажби на мпсета
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове