Last news in Fakti

1 Декември, 2015 11:55 1 945 19

Оправдаха Христо Бисеров по всички обвинения

  • христо бисеров-
  • оправдаха-
  • всички-
  • обвинения

Вчера прокуратурата поиска 4 г. затвор при първоначален лек режим

Оправдаха Христо Бисеров по всички обвинения - 1
Снимка: БТА

Софийският градски съд оправда бившият зам.-председател на Народното събрание и ексдепутат от ДПС Христо Бисеров по всички обвинения.

Състав на СГС с председател Снежина Колева обяви с присъдата си, че обвиненията срещу него са останали недоказани. Бисеров беше даден на съд за три престъпления - неплатени данъци в особено големи размери (близо 26 000 лева), нарушаване на валутния закон с недекларирани сделки с валутни ценности и за това, че не е декларирал пред Сметната палата пари по сметки в Швейцария.

Вчера прокуратурата поиска 4 г. затвор при първоначален лек режим, като мотивира наказанието, освен с невнесените над данъци, и с факта, че Бисеров е с юридическо образование, заемал е важни политически постове в държавата и много добре е съзнавал какво прави. 

От защитата пледираха, че няма доказателство, че сметките в Швейцария и преводите към тях са били именно на Христо Бисеров. 

Делото срещу него приключи само в едно заседание, на което беше разпитан само един свидетел и приети две експертизи.

След като чуха оправдателната присъда представителите на държавното обвинение в процеса, заявиха, че ще протестират. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юриСТ

    1 0 Отговор
    ЦИРК.БУЛГАРИСТАН.ДА СЕ ЗАКРИЕ държавицата АБСУРДИСТАН.СРАМ.СРАМ.........
  • 2 есперт

    0 1 Отговор
    Хвала, на текива уравници!!!
  • 3 протестиращ

    0 0 Отговор
    .ах ти държавата и правосъдието.Сега остава и да го върнат в парламента като репресиран.
  • 4 Киро

    0 0 Отговор
    Как няма да го оправдаят като българският съд е на ДПС-то, ако осъдят Бисеров, Делянчо ще ги уволни-нали за това са точно там тези магистрати.
  • 5 на Бисеров левото мъдо

    0 0 Отговор
    вие мислите ли че крадец като Бисеров или които и да е от Държавния апарат няма да крадат така че да не оставят никакви следи или доказателства найстина ли го вярвате че хора които са крали цял живот и са правили далавери за който може да мечтаем всички ще го направи така че после да лежи в пандиза мислите ли то наистина а? на 100% ви гарантирам че всичко което е "гепил" си го е направил както трябва без никакви последици за него или близките му друг е въпроса че горът там разни бушончета ама тва всеки както си го нправи!!
  • 6 ПРОСТ НАРОД

    0 0 Отговор
    ТРАГЕДИЯ.....ГНУСНА ДЪРЖАВА....с....ПРОСТ народ....,глупави мъченици...,нямали най-после да се роди един Васил Левсли или Ботев.......вместо да се палят пред пармента(безсмислено деяние е БГ) да земат да се овържат с 10кила тротил и бързо при депотатите........ще се оправим точно за 5 дена....
  • 7 кокаину

    0 0 Отговор
    Пародия на държава, правосъдие и обвинители! Тоя ще го опукат неговите шефове, 100% сигурно е, че си е платил и то в особено големи размери.
    С какво се занимава тоя милионер?????? Някой знае ли от, къде са му парите в швейцарските банки?????
    А, задайте си тоя въпрос!?
    От къде чуждо разузнаване ще информира нашите служби, че е гепил пари???
    От кой ги е гепил и какво е правил?
    Като му гледам тъпата мутра, тоя и 5 лева не може да изкара по честен път.

    Коментиран от #8

  • 8 кокаину

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "кокаину":

    Да ни раздават калашниците и да се почваме, само така ще се оправим.
  • 9 аз

    0 0 Отговор
    Аз питам:някой изобщо вярвал ли е,че тоя изобщо ще бъде осъден и ще стои и минута в затвора????Ако има такива да ходят да се прегледат!

    Коментиран от #12

  • 10 кроко

    0 0 Отговор
    Винаги има следи, брат. Само, че освен темида и прокуратурата има превръзка на очите и не могат да ги видят.
  • 11 гражданин

    0 0 Отговор
    Всичко е предрещено нали ако госъдят трябваше и Цецо крадецо с 6те апартамента би требало първо да ама Ни.Сега този крадец е от ДПС и те са златния пръст на Герберите,така че да не си мислим че имаме правосъдие и каквато реформа да стягат.Жалко че сме се родили в БГ.
  • 12 некойси

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "аз":

    Абе имаше некаква надежда от моя страна че ще вземат да го осъдят ...
  • 13 истина една

    0 0 Отговор
    единствения справедлив съд е червена точица между очите и мек спусък заслужават го много български политици за последните 25 години иначе управия няма това е извода дано се намери съдия
  • 14 mediator37

    0 0 Отговор
    Вчера в 07.01ч. съм го писал в рубриката "Крими" и сам ще се цитирам. Може да ми викате Вангел Гущеров. Ама кааак познавам !!!

    "И прокурора и ..турата поотделно и в едно като "прокуроратурата" традиционно ще се провалят. Защото както казваха от една НПО , по дела , където се изисква и най-малък интелектуален напън и прокурора и турата и "прокуроратурата" ги няма никакви.
    Да не намесваме съда. Съдът няма право да се бори с престъпността. Прокурора и турата вземат заплати за да се "борят". Съдът преценява интелектуалния напън на прокурора-турата. "
    Днес в 20:11 ви казвам Наздраве!
    ВАНГЕЛ ГУЩЕРОВ.
  • 15 1234

    0 0 Отговор
    Тоя Господ ще го съди,но като е невинен тогава трябва на Волен Сидеров да му се извинят и да му наплатят обезпечение за неудобствата които му причиниха.Щом тоя дето внезапно напусна и парламента и всички длъжности от които вземаше с пълни шепи и се покри за отрицателно време,защото знаеше,че е ВИНОВЕН, знаеше какво го чака ,сега го оправдават значи ,че :в България няма ПРАВОСЪДИЕ!!!!То има една българска поговорка:,,Гарга на гарга окото не вади" ха останете си със здраве,и оставете Господ да си свърши работата.,той високо стои и право съди,така че няма да му се размине.
  • 16 1234

    0 0 Отговор
    Към №6.Мислиш ли,че ако Левски беше жив нямаше да го осъдят като В Сидеров.Че я си спомни за капитан Петко войвода,нали и него го влачиха по затворите,и го биха и какво ли не го правиха да го унищожат.В България който казва истината е неудобен и гледат да го изкарат луд,престъпник и какъв ли още не само и само да го отстранят от пътя си за да крадат спокойно докато народа СПИ. СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ МОЙ,КОЛКО КАТО ЛЕВСКИ ТРЯБВА ДА УБИЯТ ЗА ДА ВИДИШ,ЧЕ ТИ КАЗВАТ ИСТИНАТА.
  • 17 гост

    0 0 Отговор
    Този и всички други изедници трябва да влезат в ролята на дивеч , прихванат в едно кръстче на оптиката !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Адвокат

    0 0 Отговор
    Ама той човека е невинен... в България кога е имало виновни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове