Last news in Fakti

2 Декември, 2015 11:14 4 518 62

Искат такса за коли без софийска регистрация в столицата

  • такса-
  • коли-
  • софийска регистрация

Такса за автомобилите, които не са със софийски номера, но влизат в столицата, предлага бизнесът. Идеята беше представена пред кмета на София Йорданка Фандъкова на заседание на бизнессъвет към общината. В него участваха ръководството на КРИБ начело с шефа ѝ Кирил Домусчиев, председателят на Българската стопанска камара Сашо Дончев, шефовете на "Главболгарстрой" Симеон Пешов, на "Софарма" Огнян Донев, на камарата на строителите Светослав Глосов и др.

"Идеята ни е за въвеждане на винетки за колите, които не са със софийска регистрация. Съотношението е 1:5 в полза на тези от други градове. Това ще реши проблема с трафика", каза Георги Ранделов, мениджър в "Майкрософт" за Централна и Източна Европа, цитиран от "24 часа".

Предложението е интересно, но трябва да се обмисли, отвърна Фандъкова. Тя е възложила на зам.-кмета по финанси Дончо Барбалов да разработи цялостна данъчна политика. Това не означавало увеличение на налозите.

"Когато сме готови, ще ви представим идеите и ще обсъдим и това предложение", увери кметът.

Пред bTV шефът на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова подкрепи идеята и припомни, че в Лондон влизането на коли в центъра е прекалено скъпо удоволствие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    1 0 Отговор
    По една бариера на входовете към София!По една карулка и двама въоръжени до зъби с камуфлажни облекла на всяка.Всичко влизащо в смръдливия град с различни номера от столичните - такса 100 евро!Това е положението!Фъндъкова фъндъци не пуска!!!

    Коментиран от #7

  • 2 mda

    2 0 Отговор
    и ще отнеме 2 седмици всички останали областни градове да направят същото за софийските коли...
  • 3 Георги

    1 0 Отговор
    И аз искам такса за софийските коли които са в другите градове, защото 90% от служебните коли са с софийски регистрации и там се плащат данъци. А да видим сега кой ще е по на далавера.
  • 4 Общ

    3 0 Отговор
    При Нас в прованса - обратно . Всички шопета с такса за номерата . Ще сме по на далавера .
  • 5 бкп дойде

    3 0 Отговор
    Остава само да върнете софийското жителство, комунисти.
    Ей, обикалял съм по света, ходил съм къде ли не, включително в Лондон, където трафика е огромен, ама такса влизане в столицата си е направо НАРУШЕНИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ права и отделно, че се разделят хората на жители на столицата и провинцията.
    Колкото и да им се иска, съмнявам се, че ще го приемат, тъй, като в ЕС е забранено да се нарушава правото на придвижване.

    Всеки, без значение дали е софиянец или провинциалист плаща ДАНЪЦИ, винетки и т.н. на една държава, БЪЛГАРИЯ!

    Подобна изродия просто не мога да си преставя, че може да съществува?!
    Какъвто е "бизнеса" такава е и държавата!
    Герб са най големите комунета, да го знаете това, БСП, ряпа да яде.
  • 6 гост

    0 3 Отговор
    Аз против нямам да плащам навсякъде където ходя с кола, не виждам нищо лошо в тази идея. Трябва да има някакви ограничения на движението с коли из София, а какво по-хубаво ограничение от финансовото ;)
  • 7 кроко

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    Много погрешно разсъждаваш - както казват хората, много от служебните коли, бусове, рейсове и камиони са със софийска регистрация, я щото лизинговите фирми са регистриранив София, я щото на самите фирми седалището им се води в София.
  • 8 бкп дойде

    3 0 Отговор
    Виждате ли какви идеи има Мениджърът на "Майкрософт"?????
    Айде сега, лапайте тая амриканска "демокрация" и американски бизнес!
    Американците са по големи б....ци от руснаците.
  • 9 Това се казва

    2 0 Отговор
    Обикновен фашизъм
  • 10 бкп дойде

    1 1 Отговор
    Най добре България да се раздели на две държави, едната да се казва София, да си приберат вересиите: бизнесмените, мутрите и другите измислени таласъми и да въведат визов режим за влизане в държавата София.
    Останалата част от България може да си остане България или да се прекръсти на Румелия, както си е била след турското робство, да си избере собствен Парламент и управление.
    Съответно всички данъци от Румелия да си остават в Румелия, а София да се самоиздържа.
    Да слагат огради и бодлива тел, може и минни полета, за да няма имигранти от Румелия в София.
    Аз съм ЗА, излизане от България и от юрисдикцията на София!!!!!!!
    Така ще имаме една чудесна държава и ще се оттървем от политическите и бинзес мутри и рекетьори.
  • 11 1111

    2 0 Отговор
    ПРОСТО Е ВРЕМЕ ДА ГИ ИЗРИТАМЕ! 26 ГОДИНИ СТИГАТ!!! ДА ВЪРНЕМ СОЦИАЛИЗМА!
  • 12 УПСсссссс

    1 1 Отговор
    Комунизма ли се връща??? Май даже при Бай Тошо не ни удряха така яко по джоба....
  • 13 Гост

    1 0 Отговор
    Освен всичко друго, което сте казали аз съм от София -област за да си регистрирам кола трабва в София да отида.за бракуване също ,,,за да си оправя документи пак там ,,,на доктори пак там ме пращат и т.н. и т.н.за всичко което Държавата иска от мен трябва да отида до София ...(без коментар)
  • 14 фууууу

    1 0 Отговор
    Абе заграждайте я София със минни полета и това е...Дайте право само на бежанците да минават...Дееееиии и демокрацията дееееиии и малоумието което цари сега у нас.....
  • 15 а стига бе

    1 0 Отговор
    Ай с....р бе-що за простотии?Това е фашизъм бе..Какъв е тоя от Майкрософт та да дава такива "съвети"..
  • 16 Фандък

    2 1 Отговор
    не стига че с регистрации в сусурлево плащат мижав данък за кочините си , а само задръстват улиците на столицата
  • 17 идио ти

    0 0 Отговор
    Може и по входовете на София гаубици да поставите.Само гледайте да не улучите СКЪПИТЕ в бежанци.Щом аз плащам за тях от собствените си пари--искам ги живи и здрави...
  • 18 столичанин

    1 1 Отговор
    АЗ СЪМ ЗА !!! СТОЛИЦАТА Е ПЪЛНА С КОЛИ ОТ ПРОВИНЦИЯТА ,ТРАФИКА Е УЖАСЕН ИМЕННО ЗАРАДИ ТЯХ !!! ДА СИ ХОДЯТ !!!!!

    Коментиран от #19, #34

  • 19 бавареца

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "столичанин ":

    Ами нали всички сме българи бе, кофар? Това е България и София е част от държавата България, не може да сегрегираш една група хора на принципа на тяхното местожителство.
    По тая логика, аз мога да кажа, че има много цигани в моят град и не ги искам, а всеки циганин да плаща такса, когато минава през центъра на града.
    Или циганите да си ходят обратно в махалите!
    Ти българин ли си или джагал?
    Всички големи градове по света имат натоварен трафик, но това не означава, че трябва да се нарушават правата и свободите на жителите на една държава за сметка на удобството на други.
    Ако има данъци и такси, те трябва да са еднакви за всички жители на държавата, щото, както аз плащам данъци, така и ти
    Проблема с трафика може да се реши с инвестиции в инфраструктурата, но тъй, като няма пари, някои тарикати са решили да решат евтино и печелившо проблема, като погазят правата на мнозинството от жителите на България.
  • 20 анти тъпо

    2 0 Отговор
    ако всички населени места сложат такси и бариери на вход и изход как ще се придвижваме в страната СВРЪХ ТЪПО ХА-ХА-ХА
  • 21 смешко

    0 0 Отговор
    това с минните полета ми хареса но трябва за цялата държава
  • 22 Дани

    3 0 Отговор
    Софиянците да пътуват с градски транспорт.....какво е това по човек в кола.....автобуса,тролея и трамвая празни....
  • 23 jp power

    3 0 Отговор
    Аз предлагам следното. София да се огради, загради с тел, бетон, мини, храсти, кой с каквото може да донесе, влизането и излизането да става само чрез самолет. Да се обяви визов режим м/у софия и България, да се спрат всякакви икономически, политически и културни отношения, ЧЕ НАЙ ПОСЛЕ БЪЛГАРИЯ ДА СИ ОТДЪХНЕ ОТ ТАЗ СОФИЯ.....
  • 24 112

    1 0 Отговор
    Също така да има и такса за софиянци които излизат извън столицата, така е справедливо.
  • 25 гост от бургас

    1 3 Отговор
    Аз предлагам друго- да установят с закон, всяка кола, която се движи в рамките на град с 100 000-200 000 души в България, да бъде с минимум 2 човека, без значение с дете, или двама възрастни...в града с 200 000-2 000 000 да е минимум 3 души! И се решават проблемите с задръстване, вредни емисии и т.н. В града слагат катаджии, които да следят закона да бъде стриктно спазван. Нямаш нужно количество хора, глоба! Една средна глоба от 50-100 лв за всеки, позволил лукса да се предвижва сам в града....
  • 26 киро

    1 0 Отговор
    Предлагам заплатите в цяла България да се изравни с тази в София и хората сами ще отидат по родните си места ! Ич не ми трябва София !
  • 27 софиянец

    2 0 Отговор
    Ако хората от населените места извън София имаха препитание, може би 90% от тях за нищо на света не биха се забили в тази лудница. Това е пореден опит да се скубят пари от изнемощелия народ!
  • 28 Име (като гост)

    0 1 Отговор
    Идеята е страхотна и е приложима за всеки град и село, където в събота и неделя съотношението е 10:1 в полза на софийските коли, пристигнали по родните места. Освен това таксата трябва да се взима и на влизане и на излизане, и на всеки вход на града трябва да има платен паркинг собственост на лелята на кмета, а от там до центъра да се движат маршрутки собственост на чичото на кмета. Отделно и винетки, които се печатат от фирмата на бабата на кмета
  • 29 Наско

    0 2 Отговор
    За въвеждане на такса за вход в София не знам, но със сигурност трябва да се вземат мерки и да се въведе ред за следното - много хора от провинцията живеят в София, но само по документи се водя в провинцията, така и колите им са с по-нисък данък, а реално ги ползват 99% от София, което не е честно спрямо останалите жители на София. Последните няколко дни не мога да намеря място да паркирам пред блока от коли на съседи, които са с номера "ВН", "ОВ", "КН" и т.н.

    Коментиран от #30, #31, #36

  • 30 Име (като гост):

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Наско":

    а как реши че в провинцията плащат по-нисък данък?
  • 31 мухаха

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Наско":

    Само не разбрах, ако колите са със Са, Со, СУУУУ, къде ще паркираш, и каква е разликата, за паркиране в зависимост от табелата. И аз не искам, като отида на морето и кола С-МРТСШОФ, да ми паркира, кат че му е бащиния
  • 32 Груйо Привинциалиста

    1 0 Отговор
    И как господа тия софийски винетки ще решат трафика? Предполагам, че със събраните пари ще посторите нови булвеарди и паркинги. Да ама не! В момента плащам данък, гражданска и винетка и все още не ми е ясно къде отиват всичките тези пари. Трафика си е същия, дори се увеличава. Закрихте всички университети в северозапада и всички читави предприятия (без АЕЦ-а ама и него ще затъркате), а ние от просешка тояга се юрнахме кой в чужбина, кой по София или морето да бачка. И сега ми натрапвате мисълта, че аз съм виновен, че се местя като номад и създавам трафик. Май май идеята за отцепване на Северозапада в отделна държава трябва да стане на дневен ред.
  • 33 по темата

    2 1 Отговор
    Едно допълнително заразяване на софия, ще я направи негодна за хората, така там ще останат само, които през краткия си уродлив живот ще се радват на големите пари на...
  • 34 Ранко

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "столичанин ":

    А бре,какво умувате бре.То повечето жители на София са От провинцията.Не стига че провинцията храни мързеливите столичани ,ами и много знаят..Ами ако въведат такса вход в столицата ,продукцията която се носи от провинцията в София,за да хапкате,ако я спрат,ще умрете от глад бре.И другите градове трябва така да направят,обаче двойно за столичани,защото вземат повече заплатка.Нищо чудно Бат Боко тиквата и оная фъндъчка да го направят,за да си попълнят частните сметки..Ние сме държава по-бетер от третия свят бре хора.Докога ще го търпим това правителство.???
  • 35 sergo

    1 0 Отговор
    В почти всички европеийски столици има такса за влизане за ВСИЧКИ автомобили независимо от рекистрационниа номер.Невждам нищо лошо в това,при полужение че билетчето за градския транспорт е все още левче има и метро с което се слиза до центъра за 10 мин.Но не Българина трябва да ходи с кола на работа-защото аджеба това било ниво на социално полужение в обществото на мутри.....Кмета на Копенхаген е много долно ниво значи,щото ходи с колело на работа и можеби взима 7-8хил.евро заплата на месец.В България са най-евтините данаци и винетки,не разбирам защо всички плачете че ви е скапо а имате по 3 коли в семйството,ми ходете с градския транспорт тогава,а забравих това е по нивото на един българин

    Коментиран от #43

  • 36 Бате Цецо

    2 0 Отговор

    До коментар #29 от "Наско":

    Това че някъде е по-нисък, а другаде е по-висок не е проблем, а това, че парите отиват в друга община, а ползват софийската инфраструктура. От друга страна и ние със софийските номера понякога ползваме инфраструктурата на други общини, а прите ни отиват в Сф.
    Така че недей много да мислиш за тези с не софийските номера.
  • 37 Въй

    0 1 Отговор
    Аз предлагам да оградим морето и планините и да пускаме мазните шопи , на които толкова много пречим , само срещу плътски удоволствия !

    Коментиран от #46

  • 38 гост

    0 0 Отговор
    Браво sergo! Точно се бях отчаял, че никой не вижда по-далеч от носа си в тази тема и се появи един, който е разбрал за какво става дума и защо е редно незабавно да се предприемат мерки!
    Работа извън големите градове има, но няма желаещи да я вършат, защото не е свързана с клечане в мола или седяне на бюро, за това е по-лесно да запалиш 1000 левовата барака и да идеш в големия град.

    Коментиран от #40, #42, #44

  • 39 Mercedes-Benz

    2 0 Отговор
    Истината е че хората от другите градове идват в София, понеже тия дето правят предложенията като това в статията скапаха държавата и предприятията! Софиянец съм и не се сърдя на търсещите препитание, все пак като седнем на масата трябва да се нахраним ние и нашите семейства. Не се плюйте и делете, защото от разделен народ има интерес крадливата шайка. Всички сме българи и е крайно време да се осъзнаем! Комунистите създадоха това разделяне, с простотията наречена "софийско жителство", което дискриминираше хората от другите градове. Аз съм българин и се чувствам такъв навсякъде в България, не знам за вас... Да живее България!
  • 40 sergo

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    Проблема е др.приателю...българина е прост,защото ходи на избори и избира едни и същи, незнам как да ги нареча .....И тези които избира го крадът ,той знае че го крадът и пак ги избира,защо .Когато кмета на София тръкне на работа с колело и без охрана тогава ще се върна да живея и плащам данаци в България

    Коментиран от #47

  • 41 некойси

    2 0 Отговор
    Нищо няма да реши това!
    В град разчетен за 500 000 живеят примерно 2 000 000, няма как нещата да са нормални.
  • 42 даскала

    3 1 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    Пич, всеки има ПРАВО на избор, къде ще живее и какво ще работи! В развитите страни и ЕС всеки има право да избира къде да живее, никой не насилва хората да си стоят там където са родени. Казва се право на свободно придвижване, разбираш ли за какво ти говоря?
    Какъв си ти, че да ми казваш, къде да работя и за какви пари? А?
    Единствения, който е решавал, кой къде ще живее и какво ще работи според "нуждите" на държавата занеш ли кой е?
    СТАЛИН! Изнасял е цели градове. :)
    Образовай се малко и после давай акъл!
  • 43 даскала

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "sergo":

    Серго, вече не можеш и да пишеш грамотно, но според мен никога не си и могъл. ;)
    Стой си в Копенхаген и си гледай кефа, не се напъвай да коментираш неща, с които отдавна си скъсал, прекъснал нишката. ;)

    Коментиран от #45

  • 44 adolf

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "гост":

    Чай ся аз да ти обясня. Ако не бяха, НЕсофиянците, софиянците на кой щяха да дават под наем грозните си пЪнелки, тез магазини, баничарнички,кафета, от дека печеля ааа, от тия същите селяни , които плюете и мразите. По на долу в коментарите един столичанин от селски тип, пише че регистрацията му пречи да паркира пред панелката. Друг пък 99% карали колите си в софия, ми кат ги карат къде зареждат гориво в Тамбукту ли???Да не мислиш , че на някой му се живее в софия, то даже софиянци бързат да бягат от там.
  • 45 sergo

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "даскала":

    Последните 8год.всеки ден се питам,дали съм постапил правилно,като се махнах от тази тъжна държава и всеки път си отговарям ДА
    Имаш право,не ме интересува и едва ли имам право да коментирам ...
    но като виждам колко лесно може да бъде всичко в нормална държава и колко трудно е в Българя, но яавно на българина му е добре така щом търпи .Що се отнася до правописа ми,моля за извинение,Явно даскала ми е бил слаб
  • 46 аз

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Въй":

    Мазния шоп си има Витоша а може да ходи и в Турция и Гурция на море-и без това е по-чисто и евтино.
    Скоро видях на една не столична кола надпис отзад-"Никой ни мой мъ върна на сйело!"
  • 47 аз

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "sergo":

    Къде си виждал кмета на София с охрана?Аз съм я виждал доста пъти и не само в София без охрана.

    Коментиран от #49

  • 48 подкрепям

    0 1 Отговор
    Справедливо е,защото извън София всички плащат по-никси данъци,по-евтини застраховки,а пък карат в София.Айде сега малко нещата да се оравновесят
  • 49 sergo

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "аз":

    Ти може и гола да си я виждал,кандидатствай за някой общински проект и пак ще си говориме,освем ако не си някои от тия на заплати които коментирате

    Коментиран от #56

  • 50 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Тогава и другите градове могат като ответна мярка и те
    да въведат винетки,кво става винетка връз винетка,от
    винетки и др.стикери ще караме като танкисти,ще се
    вижда през процеп.
  • 51 255

    2 0 Отговор
    Нов януари 1997 само ни управя и пак могат да ни минат с тяхното "няма да ви излъжем, няма да ви пРедадем" пък дори и да е казано с дикцията на Р. Кънев, П. Москов или Божо манчестера. По гадни са и от турски тирани, съюзени с чорбаджии-изедници. Само бунт и въстание ни спасяват. Иначе оставаме както пише # 45 ТЪЖНА държава - за нас и з адецата ни.
  • 52 vgz

    2 0 Отговор
    Също така и такса на топване в морето.

    "...припомни, че в Лондон влизането на коли в центъра е прекалено скъпо удоволствие."
    Скъпо удоволствие е за всички, а това вашето може да се сравни с шериата в Дубай, където забранили на бедните и на жените да карат коли, понеже имало задръствания.
  • 53 прост народслаба държава

    1 0 Отговор
    Сданъците от цялата държава си оправят града,
    сега им се вижда кражбата малка
    иискат още пари от провинцията.
    Егати наглеците.....
  • 54 Българин

    1 0 Отговор
    Нещо не разбрах: в София колите с друга регистрация са 5 пъти повече от тези със софийска? Това ли е искал да каже тоа ?Тва са глупости
  • 55 1234

    1 0 Отговор
    А такса за всички софийски коли в провинцията нещат ли ??А такса за всичко което идва от провинцията за ядене и пиене нещът ли??Айде малко ,по полека с тия такси щото да не питате къде .ерът гладните.
  • 56 Българин

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "sergo":

    Нали от 8 години не си в България ,бе къде си я виждал Фандъкова? И въобще кво ръсиш мозък , ти си напуснал България .Стой си там ,дето си.Всеки има право на избор.
  • 57 Николов

    0 2 Отговор
    Аз съм пловдивчанин и приветствам идеята дори трябва да се върне софийското гражданство за да се намали потока на шкартото от провинцията.
  • 58 Пловдив

    1 0 Отговор
    Николов, а привестваш ли да се върнеш в Пловдив?
  • 59 Огнян Донев и КО

    1 0 Отговор
    Идеята е прекрасна!Крайно време е нормалните хора да си тръгнат от София и там да останат само "недосегаеми бизнесмени",парламента,държавната админстрация и т.н.Даже са нужни още по строги мерки срещу нормални хора искащи да влезнат в София,за тяхно добро е!
  • 60 СФ

    1 0 Отговор
    Мениджърът на Майкрософт е толкова тъп, че чак се чудя как заема такъв пост:) Нали, ако се въведе - масово от провинцията ще започнат да регистрират колите като софийски и ще стане пълен батак...тогава искам да го питам това "мениджърче" как ще оправи обстановката:)
  • 61 лондон бой

    0 0 Отговор
    Менда, се е объркала с таксата в Лондон. Първо таксата е така наречената "кънджекшън чарч" и я има и за други неща, примерно билетите за метрото са по скъпи в определени часове.
    Таксата е само за определени зони и части от зони, става на въпрос за Центъра, който поради наличието на магистрали в самия Лондон, спокойно може да бъде заобикалян.
    Мендата въобще не е на ясно с инфраструктурата на Лондон и едва ли е ходила някога там, едва ли знае англиийски език, но съм сигурен, че знае много добре циганския, покрай контактите си с Цар Киро, но както и да е.
    Такса задръстване в Лондон, няма нищо общо с такса влизане в града, да не говорим, че "таксата задръстване" в Лондон е валидна за ВСИЧКИ БРИТАНЦИ или гости на града, които преминават с автомобил само през центъра на града и то САМО в определени часове.
    Общо взето Менда е изопачила фактите, както намери за добре и както и е кеф.
    Лондон е единствената столица в Европа и ЕС, която има подобна такса, ТОВА Е "ТАКСА ЗАДРЪСТВАНЕ", а не такса "влизане в столицата"!!!!!!!!!
    Между другото в Лондон 70% са имигранти, а британците отдавна живеят в градчетата извън Лондон.
    Пак припомням, че таксата е за всички жители на УК, не само за имигрантите или за жители на други градове.
    Ето линк към въпросната такса:
    http://www.visitlondon.com/traveller-information/getting-around-london/congestion-charge
  • 62 Киро

    0 0 Отговор
    Абсолютна глупост! Аз съм софиянец и казвам, че това е най-тъпото нещо, което са обсъждали управляващите слабоуми в последно време!

    Пълна дискриминация, даваща опции за ново и ново разделение на обществото, вместо да се обедини!
    Ми по тая логика всеки ще почне да иска пари за минаване!

    Има интелигентни начини за ограничаване на трафика, господа тикви, четни и нечетни номера, безплатни паркинги на входовете на града и метро, безплатен билет за метрото от тези паркинги и тн.!

    Господа Тикви, фесове, ушанки, копейкаджии и други клесачи в НС, време е да ни освободите от присъствието си и да дойдат нови и умни хора, избрани с МАЖОРИТАРНИ ИЗБОРИ!

    Явно е, че 85% от вас за нищо не ставате, а останалите 15% сте ги взели, че да обслужват вашата некомпетентност!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове