5 Юли, 2016 09:39 3 052 20

Общински съветник, макар и неграмотен

  • общински съветник-
  • неграмотен

38-годишният политик се прочу с резултатите си от матурите – по български език 2,63, а по философия – 3,13

Общински съветник, макар и неграмотен - 1

Айри Мурад е общински съветник от Реформаторския блок в Пловдив. 38-годишният политик се прочу с резултатите си от матурите – по български език 2,63, а по философия – 3,13. Въпреки отговорния си пост, оказва се, че Мурад на практика е неграмотен, предаде bTV. На въпроса дали не му е удобно от неграмотността, Мурад отговаря така: „Не, защото аз съм упорит човек и ще се науча.”

По думите му политиците трябва да не лъжат, да са отговорни и да са образовани. Според него отговарял на всички условия. Завършил е средно образование – макар и на възраст над 35 години и вечерно, и макар да му липсва матурата по български език.

Според обяснението му не чел достатъчно за изпита, но наесен щял да го вземе.

За философията казва, че е горд с оценката си, тъй като това бил по-труден предмет.

„Те са много и да кажа един, който е така по-... Един момент само.... Не мога да се сетя”, отговори на въпроса кой е любимият му философ.

Преди да се отдаде на политиката, бил ходжа. „Дърпа ме политиката и затова реших да участвам”, разказва Мурад.  

„Аз най-вече искам да помагам, защото има много проблеми в „Столипиново”. Обещах, че каквото зависи от мен в „Столипиново”, ще го оправим... Обещавам смело, да”, споделя пред камерата ни Мурад.

Мурад казва, че е роден в България и е българин с турски произход, но говори турски и се чувства турчин. Казва, че повечето хора в махалата били като него. „Ако сега сме 70 хиляди, след 10 години ще бъдем 80 хил. Защото много бързо се развиваме”.

Съпругата на Айри – Зейнеб, е на 28 години и не работи, тъй като Айри е против.

Аргументът: „Защото при нас е така. Искам да е вкъщи. Да е като домакиня... Така мислим. Жената е за вкъщи”. Зейнеб казва, че е доволна от живота си. Относно плановете им за почивка – нямало да е море, тъй като не можело да се носят бански.  

Всъщност Зейнеб е покрила главата си само преди две години. Мурад пък признава, че докъм 12-ата си година е бил християнин. Сега обаче ислямът бил на мода – както в квартала, така и в България, така и в света.

„Има време, когато носиш само дънки. После хвърляш дънките, носиш рокля. И аз така усещам, че сега е времето на исляма”, направи сравнение между модата на дрехите и модата в религиите той.  

Айри Мурад планира да завърши и висше образование. Съпругата му го вижда като лекар. Двамата заедно планират да имат дете Докато им се роди ще се кандидатират за приемни родители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аман

    2 0 Отговор
    начи...като взема едно дърво...

    Коментиран от #8

  • 2 Недоволен

    2 0 Отговор
    Мазни турци. Ислямът бил на мода, на баба ти хвърчилото.
  • 3 BGEU

    1 0 Отговор
    Ето затова държавата е на дъното,защото е пълно във властта с такива м а л о у м н и ц и ,като тоя.И какво точно съветва...как се слагат забрадки???Ние сме си виновни,че допускаме това да се случва.
  • 4 гуси

    2 0 Отговор
    Каква Държава
  • 5 киро

    2 0 Отговор
    господа управляващи това ли е бъдещето ни това ли предлагате на децата ни
  • 6 Монго

    1 0 Отговор
    Втрещен съм...
  • 7 Чауш Пехливан Кундур бей

    0 0 Отговор
    Който не е ходил в най-голямото ромско гето на Балканите, нека го направи. Посетете и близкия квартал "Изгрев", който е разделен на две и в едната половина си личи полъхът на Ориента - къщи с ориенталски извивки и орнаменти, коя законна, коя не, горящи огньове направо на улицата, паркирани каруци на тротоара... Отворени магазини без регистрация никъде, но никой не ги и проверява, животни се разфасоват направо на улицата и месото се полага по бордюрите, плочките и асфалта. Голяма част от живеещите преди това българи там са се преместили отдавна или тормозени от ромската тълпа, защото официалните институции им го позволяват. Вой, маанета, силна "музика" през деня и нощта, като никой не може да ги застави да престанат. Някой от българите ако се осмели да направи забележка бива пребит и виновниците все не могат да бъдат открити и наказани. А сценарият е един и същ навсякъде - и в Гърмен, и в Раднево, и в Ботунец, и в останалите софийски квартали, където периодично избухват конфликти. Невъзможността да се издейства нормална защита срещу своеволията на малцинствата води до постепенното етническо превземане на кварталите и обособяването на гета. Сами разбирате, че никаква ромска интеграция не е възможна при гетоизирано и изолирано население, защото така то е подвластно на едни местни авторитети и разделяно по етнически и религиозен признак от самите му първенци и противопоставяно на един измислен враг - българите. Това обаче е удобно на всички онези, които се възползват от наличието на такива и такива групи в българското общество и капсулирането в гета е естествен помощник в прокарването на антибългарски практики и политики.
  • 8 Абсолютно

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аман":

    си прав! И едно от мен...
  • 9 Патриот

    0 0 Отговор
    Няма какво да се коментира....простотия до шия ни завладява...
    В нетолкова далечно бъдеще България ще бъде Ислямско -циганска територия....
    Ако нещо не направим....
  • 10 ХАХА

    0 0 Отговор
    Ми то в Пловдив общинските гащници са купени дърти и млади мижитурки. Ква новина е това още един неграмотник повече. Аза останалите що не се сетихте да пишете.
  • 11 незнайко

    0 0 Отговор
    Каква държава сме, сульо и пульо стават политици. Шофьорски книжки също се вземат без образование. Е кажете ми, как да накарам децата си да учат и уважават учителите?
  • 12 оня простия дет плаща на Мурат

    0 0 Отговор
    Всички знаете, какво трябва да се направи, ама на никой не му стиска и всеки препочита да избяга, е, това е резултата от бездействието и липсата на смелост.
    Само да добавя, че за тази си дейност получава ПАРИ, може би около 2 бона на месец, отделно сигурно му цакат по време на избори за всеки глас и като добавите и политическия чадър, който му позволява да си прави най различен бизнес без да плаща данъци, такси и да му идват проверки, никак не е зле за двойкаджия. :)
    В България политиката е БИЗНЕС, за който плащаме всички ние работещите и образовани хора, тези, които изкарват пари и плащат данъци за да може Мурад да си гледа кефа и да си живее охолно.
    Как е? Харесва ли ви???????
    Правим избори идва Мурад, правим референдум, обират нова банка или пенсионен фонд?
    Вървят ли нещата?
    Да! Наскоро взеха поредния заем, който ще плащат нашите деца, внуци и правнуци, но не и децата на Мурад, той си е на държавна хранилка, щото е ГОТИН, пък НИЕ сме ПРОСТИ!
  • 13 neam nervi

    0 0 Отговор
    "сега е времето на исляма"!?!? Само не разбрах, кой и с какви очаквания е назначил, м....лско-ислямисткия примат на този пост?
    Слушай айри - много бой с чехъл за теб и жена ти и след това опаковка на багажчето и към близкия изток. Там ще вземеш диплом и ще лекуваш себеподобните си, не те щем в България!
  • 14 оня простия дет плаща на Мурат

    0 0 Отговор
    Забележете нещо много по важно от това, колко му е IQ то на Мурад!
    Той казва следното:"роден съм в България, но говоря на ТУРСКИ и се ЧУВСТВАМ ТУРЧИН", т.е. той не милее за отечеството, него не го интересува благополучието на гражданите в общината, той работи за ЧУЖДИ интереси, въпреки, че БЪЛГАРИТЕ му плащат заплатата, като общински съветник, БЪЛГАРИТЕ са му осигурили място в обществото за него, жена му и неговото бъдещо поколение!!!!!
    Виждате ли, къде е паденито, мерзоста, мръсотията цялата пошлост в системата и отношението към народа на България, към българите и причината за това е предателството на измислената "партия" Реформаторски блок!
    Предателство към България и българския народ!
    Ако утре отиде някой турчин и му даде пари да направи еди, какво си той ще го направи за Турция, за чуждите интереси, въпреки, че го храни България.
    Такива хора трябва да са на сметището, на бунището и да разпределят отпадъци в някакво преработвателно предприятие, не да бъдат в Общината на втория по големина български град.
    Иначе "политиците" бяха доста активни по отношение на бурките, а, когато трябва да се вземат истински решения си мълчат.
    „Ако сега сме 70 хиляди, след 10 години ще бъдем 80 хил. Защото много бързо се развиваме”.
    Виждате ли, какво става?
    Това е трагедията на един народ, след 10 години ще са още повече, докато нито един българин не остане в България, това са фактите и реалноста, разбира се, не без любезното съдействие на нашите "интелигентни" политици.
    Оцеляват само по пригодните, а ние българите сме вече изчезващ вид, до кога не се знае.
    Време е да се събудим и да протестираме, защото нещата ще стават по зле.
  • 15 The Big Boss

    0 0 Отговор
    Реформаторският блок са голяма работа!
  • 16 време е за екшън

    0 0 Отговор
    Сега трябва Пловдив да скочи и да блокира общината и да не допуска съветници на реформаторския блок. Да се протестира с искане реформаторите да напуснат общината и да си обират крушите в Турция или в циганската махала, заедно с техния храненик.
    Трябва да има активно гражданско общество, което да действа, не да псува вкъщи и по форумите!
    Няма референдуми, няма избори, а адектватна реакция.
  • 17 Morgoth

    0 0 Отговор
    Слушах го този - религията наистина я има като дънките. Модно било днес, ама да иде да пита тия от западна Европа дето са ходили по такива моди къде са им сега децата, колко от тях воюваха в Сирия, колко измряха и колко се самоубиха.
    Ама така е като сме разграден двор - идват турски и арабски емисари с пари и обещания и наш манго веднага се юрва.
  • 18 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    Е това ни чака, ако не вземем в ръце нещата, а и не спре народа да бяга! За да сме добре трябва сами да си помогнем, няма кой друг, защото такива като тоя олигофрен драпат да "управляват" и това животно сигурно ще иска и шериата, като гледам как е забрадил пингвина до него дето сигурно му се пише жена, ама е с по-малко права от уличното псе! Исляма и изповядващите го са синоним на неграмотност, упадък и назадничаво мислене (ако такова изобщо съществува) такива типове нямат място в Европа!
  • 19 какви комплексари

    0 0 Отговор
    се занимават с политика в БГ!Да му напомня,че както следва модата преди 80 год. в германия са следвали дребния с мустачките....
  • 20 пич

    0 0 Отговор
    А аз хемороиди хванах да уча и не ми дават даже общински пост тия Калинки тук? А такива примати (според Чарлз Дарвин, за еволюцията ни от маймуни до човек) коват законите? Дав и и държавата и политиците - на кладата всичко наред! Ако не бяха такива офци повечето ми сънародници тук, немаше сега да е такава кочина тук.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове