1 249 2

Морето ни 30 пъти по-чисто от нормите

До 30 пъти по-чисто е Черно море от нормите. До този момент няма констатирани завишения на стойностите на чревните бактерии ешерихия коли и ентерококи по Южното и Северното Черноморие, сочат данни от проверките на регионалните здравни инспекции (РЗИ) в Бургас и Варна. Справката е за периода от 1 юни до 15 юли, съобщава  "24 часа".

“Референтните стойности за ешерихия коли в морската вода са до 500 колонофлурестиращи единици на 100 мл и до 200 - за ентерококи”, коментира микробиологът от РЗИ-Бургас, д-р Марияна Косинова.
Проверка на “24 часа” установи, че на юг най-ниски стойности на ешерихия коли - 15 единици на 100 мл, са измерени на плажовете Бутамята-Синеморец, Нестинарка-Царево, Ахтопол-Централен, къмпинг “Оазис” - Царево, ММЦ-Приморско, Северен плаж - Приморско, Аркутино, Дюни, Смокиня, Хармани-Созопол, Централен-Созопол, Златна рибка, Централен-Черноморец, Черноморски солници-Бургас, както и плажовете в Поморие.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Монго
  Отговор
  1 07:27  23.07.16
  А не, благодаря! Ако ще лабораториите за изкарат, че морската вода е 100% магарешко мляко с листа от рози...
 • mediator37
  Отговор
  2 08:07  23.07.16
  Дано оправят варненските и на Златни пясъци. Те си останаха най-мръсните от край време. Миналата година яко строяха пречиствателната станция на Созопол и колектор с асфалтов път успоредни на къмпинг Градина и ето, че има резултат. За мен е приятна изненада , че созополските Златна рибка, централен и Хармани са измежду най-чистите, но каква уникална кочина е Райският залив, не е за разправяне. Абе хубаво ни е морето- най-хубавото в света!

Напиши коментар:


Публикувай