750 1

Плевнелиев: Този варварски акт цели да всели страх

Убеден съм, че само с единни и решителни усилия можем да преодолеем страха, заяви българският президент

Денис Джамбазов

Президентът Росен Плевнелиев изпрати съболезнователно писмо до президента на Федерална република Германия Йоахим Гаук по повод нападението в Мюнхен, при което загинаха невинни германски граждани, а други бяха ранени.

„С дълбока тъга и възмущение посрещнах новината за стрелбата в Мюнхен, при която бяха убити невинни граждани и много бяха ранени. Този варварски акт на насилие в сърцето на Бавария е потресаващо посегателство срещу ценностите, които изповядваме и има за цел да всели страх и да промени нашия начин на живот“, заявява в писмото си българският държавен глава, цитиран от прессекретариата.

„Убеден съм, че само с единни и решителни усилия можем да преодолеем страха и да се справим със заплахите, насочени към фундаментите на нашите европейски общества - демокрацията, мира, върховенството на закона и човешките права. Вярвам, че извършителите на това кърваво деяние ще бъдат открити възможно най-скоро и ще понесат цялата строгост на закона“, се казва още в писмото на президента Росен Плевнелиев до президента Йоахим Гаук.

Българският държавен глава поднася искрени съболезнования на близките на загиналите и пожелава бързо възстановяване на пострадалите.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Goro Lafchi
    Отговор
    1 13:09  23.07.16
    Какъв страх? Ти нали си смелчага. Сваляш тапети, пишеш на тях лозунги против бай Тошо и ходиш на несъществуваш митинг. Ти си бетон, теб магаре на лед да те *****, няма да мръднеш, стабиУен си.

Напиши коментар:


Публикувай