884 0

Ученик от Плевен е в елита по химия

Запалих се по химията още в 6-ти-7-ти клас

Ученик от Плевен е в елита по химия
Стефанаки Йоанис

Плевенски ученик е сред елита на Международната олимпиада по химия. Дванайсетокласникът Янислав Данчовски спечели място в Националния отбор и участва от днес до 1 август в състезанието, което се провежда в грузинската столица Тбилиси, съобщава БНР.

Съставът на българския национален отбор се определя между най-добре класираните участници на Националния кръг на Олимпиадата по химия и опазване на околната среда. Сред тях през тази година е ученикът от математическа гимназия "Гео Милев" в Плевен Янислав Данчовски. Другите трима в българския отбор са Кръстьо Драгинов - 11-ти клас от Гоце Делчев, Борис Борисов и Любен Бориславов - ученици от 12-ти клас от Националната природо-математическа гимназия. Ръководители на отбора са доцент Донка Ташева и доцент Христо Чанев.

Запалих се по химията още в 6-ти-7-ти клас, в прогимназията, благодарение на преподаватели, които ме мотивираха и ми показаха, че тази наука е една много красива и много необятна. Това ме накара след това, при постъпването ми в математическа гимназия, да си избера този път и да го следвам вече пет години,каза Янислав Данчовски .

България

Напиши коментар:


Публикувай