1 615 4

Борисов за Мюнхен: За съжаление съм лош пророк

Мога да уверя българите, че „Гранична полиция" разполага с кораби в топ 3 на Европа, заяви премиерът

Денис Джамбазов

„За съжаление съм лош пророк. Страхът и напрежението в европейските държави растат“, заяви българският министър-председател Бойко Борисов във връзка с нападението в Мюнхен.

Премиерът посети района на Малко Търново и Резово заедно с министъра на отбраната Николай Ненчев, началника на отбраната генерал Константин Попов и главния секретар на МВР Георги Костов.

„Ние точно се движим по границата с Турция – хем да не създаваме смут, хем да има спокойствие. Всичко е относително. В рамките на дни се променят отношения между държави, между хора. Политиката в света стана много лична“, заяви Бойко Борисов.

„В лицата на европейските лидери, които познавам много добре, виждам напрежение, яд, решителност и безкомпромисност. Ние водим една балансирана политика, да поддържаме непрекъснати контакти с турската държава. Въпреки проблемите им успяваме да запазим това относително спокойствие“, добави българският премиер.

Той заяви, че българските полицаи, жандармеристи и военни полагат огромен труд, за да спят спокойни българите.

„Мога да уверя българите, че „Гранична полиция" разполага с кораби в топ 3 на Европа“, заяви Бойко Борисов. Премиерът каза, че упрекът му винаги е бил към политиците, защото водената политика в световен мащаб през последните години „няма да доведе до нищо добро“.

„Имах възможност да разговарям с лидерите на Иран, Узбекистан, Азербайджан, знам настроенията. Само с ракети и кораби не се постига спокойствие. Войната не може да гарантира мир и за съжаление излизам прав“, заяви премиерът.

Националната сигурност е наш основен приоритет“, заяви министър Ненчев. 

Военноморските сили имат готовност във всеки един момент да окажат съдействие на „Гранична полиция“. Един кораб тип фрегата е поддържан постоянно в готовност.

Сухопътните войски са извели достатъчно личен състав, който да окаже помощ на „Гранична полиция“. 

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 666
  Отговор
  1 17:47  23.07.16
  Бойче, какво стана? Нали Турция беше приятел,а Русия враг. Сега като ни метнат и руснаци и турци как ще я караме. То не е като еврофондовете на Меркел. Ако се наложи да воюваме,първо ще дойдем в София,че да се сберем дето се вика. 30 години ни оставихте на БХК и на циганите,за да угодите на американците,сега каква стана тя...........?
 • шшш
  Отговор
  2 18:30  23.07.16
  вече не слушам пророци...и не гласувам за тях... „Гранична полиция" разполага с кораби в топ 3 на Европа“ а топ 1 е кораба на Дуган БОЗДУГАН ИЗДУХАН..
 • гост
  Отговор
  3 01:54  24.07.16
  То като вдигнаха цените на билета в София и автобусите в София били всичките нови чисти с климатик и нтернет
 • Марио Ангелов
  Отговор
  4 08:28  24.07.16
  Тъп позъор!

Напиши коментар:


Публикувай