1 229 1

Цял град окичен с държавни отличия

Преглед на печата

Цял град окичен с държавни отличия
Стефанаки Йоанис

„24 часа”

35-годишен от Поморие е лидер на разбитата наркобанда, не е солов играч

Разбитата наркобригада в Поморие не работела самостоятелно, разчитала е на протекция от по-високопоставен в йерархията, но антимафиотите не са събрали достатъчно доказателства за него, научи „24 часа”.

В ареста са прибрани хора, повечето от които работят „на терен” като за лидер на организираната престъпна група е обвинен Любомир Славов,  по прякор Мазния. Със същото прозвище обаче бил известен и друг човек от обкръжението му.

„Труд”

#Кой уби делфина

Делфин идва от гръцкото "делфис", което ще рече “утроба”. Морските хора смятат от древни времена, че бозайникът е символ на успешното плаване и спасението. Затова всеки капитан на кораб, преди да тръгне на “рейс”, вземал със себе си малка статуетка с формата на делфин.

Разказват, че преди буря делфините се крият в дълбоки води, защото усещат стихията много преди тя да се развихри. Ако това е вярно, то делфините за пореден път са предусещали случките от последните дни и още преди месец са се изпокрили далеч от брега - на хладно и по-дълбоко, там, където е в момента рибата, с която се хранят. Едно време между рибарите, делфините и рибата имало баланс. Никой на никого не пречел. Никой никого не убивал.

„Стандарт”

Лукарски прави иновационен хъб в София

Регионален иновационен хъб може да се създаде в София по инициатива на водещи европейски университети. Вчера министърът на икономиката Божидар Лукарски се срещна с представители на университети в Европа и членове на Европейския институт за иновации и технологии (EIT). Те са тук, за да проучат възможностите София да стане регионален иновационен център в рамките на европейската мрежа на EIT. В делегацията има представители на Imperial College London, Великобритания, Университета в Тренто, Италия, Техническия университет в Делфт, Холандия, Кралския технологичен институт в Стокхолм, Швеция и Технически университет - Карлсруе, Германия.

„Монитор”

Цял град окичен с държавни отличия

Около 5000 българи и чужденци са получили държавни отличия и награди в рамките само на година, установи допитване на „Монитор“ до институциите. Броят на удостоените се равнява на населението на градове като Созопол, Стражица и Чепеларе.

Като най-щедро в тази дейност изпъква МО. Оказва се, че Николай Ненчев е раздавал награди буквално на конвейер. През 2014 година силовото ведомство е наградило 2300 души с някой от общо шестте вида от почетните си знаци, с предмети като сувенирни ножове и бинокли, с кортици, грамоти и плакети.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • ИВАН ЦЕКОВ
    Отговор
    1 08:34  24.07.16
    ЗАСЛУЖИЛИ СА ХОРАТА НАГРАДИТЕ, ЗАЩО ПЪК ДА НЕ ГИ ПОЛУЧАТ. ЕДНО ВРЕМЕ КОМУНИСТИТЕ СЕ НАГРАЖДАВАХА И ВСЕ ЕДИН И СЪЩИ СЕ КИЧЕХА С ОРДЕНИ И МЕДАЛИ ОТ ГЛАВАТА ДО ПЕТИТЕ ЗА ВЕРНА ДОНОСНИЧЕСКА И ПАРТИЙНА СЛУЖБА. СЕГА ЖИВЕЕМ В ДРУГО ВРЕМЕ.

Напиши коментар:


Публикувай