1 302 2

1347 българи са укрили данъци за 80 милиона лева

Преглед на печата

1347 българи са укрили данъци за 80 милиона лева
Стефанаки Йоанис

24 часа

Българо-сръбската граница падна

Българо-сръбската граница при прохода Кадъбоаз край белоградчишкото с.Салаш падна през последните три дни и преминаването на българи в Сърбия и на сърби в България ставаше свободно докато там се провеждаше традиционният международен събор, пише в. "24 часа".

Това е уникално събитие в Европейския съюз, защото няма друг случай, в който да се осъществява свободно преминаване със съседна държава, която е извън съюза. Съборът се провежда от 40-те години на миналия век и след кратко прекъсване е възстановен преди 16 г.

Труд

Агенция „Митници” запечата колонка на Марешки

На 16 юни инспектори са установили, че хората на Марешки са залепили върху стикера на държавния контролен орган друга своя бележка, че колонката не работела по технически причини.

Вече два месеца една колонка за дизел на бензиностанцията на Веселин Марешки в Габрово е „ под особен надзор” от две държавни институции. Тя беше запечатана най-напред от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор/ ДАМТН/ заради некачествено гориво, а само седмица по-късно, след излъчено разследване на предаването „Открито с Валя Ахчиева” на БНТ, същата колонка беше запечатана втори път и от Агенция „Митници”.

Стандарт

Кръчмар и полицай ловят дивеч с дрон

Бургаски съдържател на заведение и служител на полицията, напуснал неотдавна системата на МВР, са задържани след като преследвали дивеч с дрон.

Бракониерите са спипани край средецкото село Драка. Заедно с бизнесмена Григорий Дараджанов и ченгето са задържани още трима души.  Въоръжените до зъби те оказали яростна съпротива на служителите на РДГ - Бургас и горските от Средец. Наложило се инспекторите да преследват бракониерите. Групата била арестувана едва след пристигането на полицията. Конфискувани са джипът им "Mitsubishi Pajero", скъпа карабина "Блазер" и уред за нощно виждане на стойност над 40 000 лв.

Монитор

Поискахме 9 млрд. лв. от ЕС

144 процедури за набиране на проектни предложения на стойност 11 млрд. лв. от еврофондовете са стартирали за последните две години и половина от началото на настоящия програмен период. По тях вече са подадени 10 300 предложения за 9 млрд. лв. Това отчита вицепремиерът Томислав Дончев в отговор на депутатски въпрос за усвояването на средствата от ЕС.

Сключени са договори за бюджетна финансова подкрепа на стойност над 3 млрд. лв., или почти 20% от бюджета на програмите, което ни дава увереност, че темпото през този период е значително ускорено, отчита още Дончев. Той уточнява, че до края на 2016 година предстои отварянето на още 56 схеми за 2 млрд. лв.

Сега

1347 българи са укрили данъци за 80 милиона лева

Контролът на НАП за укрити данъци и осигуровки разкрива, че доста българи имат сериозни задължения към хазната. За първите 6 месеца на годината данъчните са ревизирали 1347 физически лица, включително 615 еднолични търговци. При ревизиите са установени близо 80 млн. лв. допълнителни задължения за данъци и осигуровки, показа изискана от "Сега" справка от приходната агенция. Това прави средно по 58 627 лв. на ревизирано лице - сума, която надхвърля драстично прага за данъчни задължения в особено големи размери (12 000 лв.). Както е известно, укриването на налози в по-значителни мащаби се третира като престъпление по Наказателния кодекс и води до затвора. Интересен детайл е, че голяма част от физическите лица, съдени за данъчни престъпления, плащат в хода на производствата и така се разминават само с глоби.

Капитал

Начало на поръчките за ремонт на НДК и нова зала на парламента

Покрай българското председателство на Съвета на ЕС, чийто общ бюджет е около 150 млн. лв., се предвиждат няколко големи ремонта в столицата. Двата най-големи проекта са за сградата на НДК за 15.36 млн. лв. и за нова пленарна зала в партийния дом за 23.4 млн. лв. Първата поръчка сега тръгва от втори опит, а втората е на ниво подаване на оферти от двата кандидата, отсети при ограничителни условия. И в двата случая ремонтите могат да не свършат до председателството, а специално за новата зала на парламента изцяло стои въпросът има ли смисъл от нея и трябва ли въобще да се започва.

Дума

"Гьолът" АЕЦ "Белене"

В интервю по БТВ на 14 юли т.г. премиерът Бойко Борисов заяви, че загубите от АЕЦ "Белене" ще са 3 мрд. лв., които "ще отидат ей така, в един гьол". И надълго се разпростря за вината на тези, управлявали преди него, за загубите, които държавата ще понесе от този проект. "Ние, като дойдохме 2009 г. - каза премиера - трябваше все едно наново да се договаря всичко. И когато станаха ясни какви пари ще струва това, ние ги нямахме в бюджета".

Някои от твърденията му са основателни.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЯЯЯЯЯЯЯЯЯ
  Отговор
  1 08:49  25.07.16
  ДАНЪЦИТЕ ГИ ОКРИВАТ КОМУНИСТИТЕ И МАФИЯТА В ДЪРЖАВАТА
 • Грамотников
  Отговор
  2 09:59  25.07.16
  Пише се "УКРИВАТ"!!!

Напиши коментар:


Публикувай