3 169 25

В Германия се обмисля забрана на свинско месо в столовете

Причината – да не се дразнят децата с друго вероизповедание

Снимка: Нова телевизия
Снимка: Нова телевизия
Анжелина Димитрова

„В Германия светската държава отстъпва. На родителите се казва да не правят на децата сандвичи със свинско, защото си разменят с другите, а имат мюсюлманчета в училищата. Момичетата не трябва да се обличат с по-къси поли. Държавата отстъпва на някакви средновековни правила”. Това каза по Нова телевизия Иван Бакалов – журналист, E-vestnik.bg.

Димо Гяуров, бивш директор на НРС, допълни, че се обсъжда в големите столове да не бъде сервирано въобще свинско, за да не се дразнят децата с друго вероизповедание.

Иван Бакалов заяви, че ситуацията с атентатите изглежда по-страшна, отколкото е в момента.

„Ще стане по-страшно. Тук не става дума за терористични организации, а за радикален ислям. Той невинаги е организиран. Това са промити мозъци от деца. Има атентатори, които са самотни вълци и в Израел са почти всекидневие – това е омразата на ислямизирани хора към западната цивилизация”, каза той.

По думите му, за да има противодействие, трябва да има поставена точна диагноза.

„В момента хората се шегуват, че амок е новото подразделение на „Ал Кайда”. Има „димна завеса” в германските медии – пускат, например, името „Давид”, вместо „Али” (*бел.ред. – става дума за нападателя в Мюнхен), за да прикрият мюсюлманското име. Пускат, че е десен почитател на Брейвик. Това е преекспонирано. Една от причините за това е, че в Германия има 10 милиона мюсюлмани, приеха още милион и половина за последната година. Не искат да се създават настроения. Второ – според тях не трябва да се обвинява религията”, коментира журналситът.

Димо Гяуров обясни, че това какъв е един акт се определя от мотивацията на извършителя. „На този етап това, което се случи в Мюнхен, е трудно да се определи като класически терористичен акт от мотивиран от ИДИЛ човек. Аз съм склонен да приема обяснението на немските власти. Обективни данни за саморадикализиране на това момче в Мюнхен няма. Важно е говорителите по такива теми да не насърчават паниката. Няма никакви достоверни данни, че човекът от Мюнхен е викал „Аллах Акбар”. Може да има косвено влияние от ИДИЛ”, каза Гяуров.

Той добави още: „Имаме 90 души в мюфтийството у нас, изпратени от Турция, които са на заплата от Турция. Те са с дипломатически статут. Чужда държава контролира вероизповеданието на нашата територия. Доколкото имаме опасения, че в Турция може да придобие един друг образ, радикален, политиката може да се пренесе тук чрез тези 90 човека”.

София / България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 10:28  25.07.16
  Този коментар е премахнат от модератор
 • От Германия
  Отговор
  2 10:30  25.07.16
  А въпросният експерт говори ли немски? Защото ако можеше, щеше да може и да провери сам и да види че подобни дискусии няма. Аман от п...ли като него.
 • незнайко
  Отговор
  3 10:54  25.07.16
  Който не му харесва да яде свинско, да се връща там където наистина не ядат свинско. Дразнели се, ами да не ходят да ядат там. За какво са дошли в Европа, да си налагат исканията ли? С какво право? След като са дошли, ще спазват законите и нравите на европейците. Ако Меркел се поддаде и този път с ЕВРОПА е свършено. Мюсюлманите затова се преселват, за да се мъчат да наложат тяхната религия.

  Коментиран от #21

 • 144
  Отговор
  4 11:06  25.07.16
  Драпат земята да стигнат до германия и като стигнат започват да имат претенции и да се държат така като че ли всички са им длъжни и всички трябва да се съобразяват с тях ,те са жертвите те са обидените те са онеправданите.Идват в християнска европа и се опитват да наложат исляма.ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНИ ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА НАПУСНАТ ЕВРОПА , А ИСЛЯМЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕН ПОД ЗАПЛАХА ОТ СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ.

  Коментиран от #7


 • ДОМУСА
  Отговор
  5 11:11  25.07.16
  ЗА ЗАКУСКА ПАЧА С ЧЕСЪН НА ОБЕД СВИНСКИ УШИ НА ФУРНА С ЧЕРВЕН ПИПЕР И ЧЕСЪН СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА ПРИПЕЧЕНА ФИЛИЯ С СЛАНИНА
 • Ами сега
  Отговор
  6 11:20  25.07.16
  11.5 милиона мюслита са вече в Германия.Скоро германците или ще приемат исляма или ще отворят новите Дахау и Бухенвалд.
 • гост
  Отговор
  7 12:20  25.07.16

  До коментар #4 от "144":

  Ами то това е идеята. Те отиват в Германия с претенции, макар и да са изтребвани като животни в собствената им държава. Пристигат на групи, без лични документи, незнайно какво са правили преди това в държавата си. Много от пришълците са с фалшиви документи, а реално са от съседни държави на размирните, но използват конфликтите, за да се намърдат в сърцето на Запада. Няма как това да е добре, има много филми на немски телевизии как Северно Африканци окупират сгради, трупат сметки и не ги плащат, мигрират само за помощите си - досущ като нашите цигани и също като тях институциите са безсилни пред тях и не им противодействат понеже после всички реват за накърнени права. Грабят, бият, насилват и убиват - това са правили у тях, това правят и в ЕС. Кой нормален се разхожда с мачете? Има много клипове как успяват да измъкнат някоя жена от черните им лапи, съвсем нормално облечена, но те са животни, те нямат морал и доколкото едно диво животно реагира, дотолкова и те имат задръжки. Меркел да обясни на сънародниците си защо биват избивани от техните гости, от хората, за които те се грижат и държавата ги храни, вместо да се грижи за децата им.
 • шшш
  Отговор
  8 12:24  25.07.16
  правоверен ако хапне свинско ще полудее и после хваща мачете или подкарва камион , може да върти и брадва във влака ,но всичко това става ако прекалили със мезето ...
 • 777
  Отговор
  9 13:22  25.07.16
  Начело на световната политика са рязани карабини, засега, но това може да се промени.
 • 454
  Отговор
  10 13:30  25.07.16
  Работи се по подготовката на подписване на търговското споразумение със САЩ. Нали някой трябва да им яде говеждото,а бабата прави каквото и кажат началниците ....
 • ТТТ
  Отговор
  11 14:30  25.07.16
  Германците, 'що не си спестят мъките и направо жените да слагат бурките и да се залостват в къщи, мъжете спешно на обрязване, пускане на бради и блъскане на главите в корана до откат.... Ми така де, какво се мъчат свинското, ще спират, полички, ще удължават и т.н. Няма такива малоумници за пореден път объркват и съсипват цяла Европа. Най-големите им врагове били румънци, българи и пр. от Източна Европа, че щели да ги разклатят финансово източвайки им социалните фондове.... Е сега някой германски политик да излезе и да каже, колко пари на ден се харчат за армия и полиция за да гонят 100000 души един фанатик с "амок" !?!? Мълчат нали за любимите си араби милиони и милиарди евро може нали !? Защо?????
 • Mercedes-Benz
  Отговор
  12 15:16  25.07.16
  Гедерейския боклук ще довърши Германия, дано германците се събудят и я обесят на Унтер ден Линден!
 • Сульо
  Отговор
  13 15:42  25.07.16
  Най-качественото, вкусно и полезно месо!
 • Дерзайте
  Отговор
  14 15:48  25.07.16
  Виждам бъдещето, когато Меркел и другите ще сложат фереджета, за да не се различавали от другите.
 • КЗЯ
  Отговор
  15 16:23  25.07.16
  А така, подкрепям, и ние не искаме да ядем кочове. Трябва и ние да протестираме.
 • 1234
  Отговор
  16 17:34  25.07.16
  Направили се само една крачка назад загубваме битката.Те като са дошли по свой избор в чужда държава с християнско вероизповедание са длъжни да ИЗПЪЛНЯВАТ законите на приемната държава.Като не им оттърва да си събират дрипите и обратно от където са дошли.Не желая да отстъпвам от тия ценности които народите ни са постигнали през вековете,всяко отстъпване е предателство от страна на всички правителства на ЕС.Ако християнин отиде в мюсюлманска държава и не спазва техните закони или бива осъден или го убиват,нямаш друг избор.А какво правим ние,отстъпваме били сме много толерантни.Глупости това е слабо място на тая демокрация и те постоянно настъпват,защото не сме им зачитали правата .Като искат права да си ходят у тях писна ми от техните права и свободи,а нашите къде са?????Всички чужденци с права ,а местното население без права.Стига толкова ,не виждате ли че ни превземат и ни се присмиват .Щели да ни съдят в Страсбург.Това е чудовищно,някакъв си пришелец ще ми казва как да си организираме държавата.СТИГА ВЕЧЕ !Идват ти в държавата и започват да искат ,да убиват" по вече така не може.Европа да се огледа какво става,стига толерантност.
 • 123
  Отговор
  17 18:26  25.07.16
  не е луд тоз който яде баницата.... !!!
 • гост
  Отговор
  18 18:34  25.07.16
  Има много репортажи на немски за това как: -спират програми за децата, за да отклонят парите към миграните -грабят къщи, баби, кварталния полицай им казва свиквайте, нищо не може да се направи и не ги и търсят -групи младежи тероризират кварталите, ограбват и бият деца -момичетата ги тормозят, опипват и насилват, като са на група не може да докажат кой къде я е пипнал, кога е бил там -нямат документи, нищо не е доказуемо -самонастаняват се и отказват да напускат държавни и частни сгради като превръщат околността в тоалетна -повечето германци вече са с доста различно мнение понеже са окупирани от неприлични жестове, напушени чернилки и имат поне един познат с неприятна случка, било то обарана жена, било то преджобена баба. И всички искат права, искат пари, искат немския стандарт, но без усилие, без да са направили нищо, да си останат животни, но да им дават без пари всички облаги. Има и пропаганда в Сирия, че на всяко семейство ще се даде къща и 10х.евро както и работа и те идват и си го искат. Вижте непоказаните клипове от миграцията, как хвърлят храната, дрехите и водата и хвърлят собствените си деца на релсите.
 • БайХуй
  Отговор
  19 19:49  25.07.16
  Яснооооооо.... Мюсулманчетата не ядат свинско!
 • Mercedes-Benz
  Отговор
  20 20:15  25.07.16
  Ако на власт беше Лидера отпреди 75 год. щяха да ядат свинско, че и за рецептата да питат!
 • Спиро
  Отговор
  21 20:40  25.07.16

  До коментар #3 от "незнайко":

  Много правилно, пич. Сърбат им попарата и в същото време се стремят да им се харесат. Не мога да го разбера и аз това. Просто се казва, тук това се яде и толкова. Дали жена ми може да иде в Турция, или без значение къде в тази посока и може да си позволи да тръгне по къса пола!? Толерантността трябва да е двупосочна.

 • кроко
  Отговор
  22 20:57  25.07.16
  Няма страшно! Нали знаете какво става от много търпене - един ден чашата ще прелее, ама грубо и концлагерите пак ще заработят. Само че в тях ще хвърчат мюсюлмански тикви, а дано покрай тях и тия на толерастите да хвръкнат.
 • питащ
  Отговор
  23 21:05  25.07.16
  пак ли многознайкото ефрейтор от строителни войски се прави на отворко,я по-добре да каже тоа м...л кой и как го назначи за разузнавач и генерал
 • вуте
  Отговор
  24 21:11  25.07.16
  хи-хи-хи,ша умрем от смех сиган разузнавач и генерал
 • ЗАЩО
  Отговор
  25 01:18  26.07.16
  Преди няколко години един български турчин /от Родопите/ ми прави малък ремонт у дома и му сготвихме зрял фасул със свински ребра- яде да се ..у...ра .Ядат си турците свинско та пушек се вдига.,само че се крият/не си признават/. Лошото е че по природа са много нагли и коварни.Едно говорят-друго вършат!Дано тези които са расли в Б-я да имат разум,че това е и Родината им.Надявам се!!!

Напиши коментар:


Публикувай