Last news in Fakti

25 Юли, 2016 09:43 3 882 25

В Германия се обмисля забрана на свинско месо в столовете

  • германия-
  • обмисля-
  • забрана-
  • свинско-
  • месо-
  • столовете

Причината – да не се дразнят децата с друго вероизповедание

В Германия се обмисля забрана на свинско месо в столовете - 1
Снимка: Нова телевизия

„В Германия светската държава отстъпва. На родителите се казва да не правят на децата сандвичи със свинско, защото си разменят с другите, а имат мюсюлманчета в училищата. Момичетата не трябва да се обличат с по-къси поли. Държавата отстъпва на някакви средновековни правила”. Това каза по Нова телевизия Иван Бакалов – журналист, E-vestnik.bg.

Димо Гяуров, бивш директор на НРС, допълни, че се обсъжда в големите столове да не бъде сервирано въобще свинско, за да не се дразнят децата с друго вероизповедание.

Иван Бакалов заяви, че ситуацията с атентатите изглежда по-страшна, отколкото е в момента.

„Ще стане по-страшно. Тук не става дума за терористични организации, а за радикален ислям. Той невинаги е организиран. Това са промити мозъци от деца. Има атентатори, които са самотни вълци и в Израел са почти всекидневие – това е омразата на ислямизирани хора към западната цивилизация”, каза той.

По думите му, за да има противодействие, трябва да има поставена точна диагноза.

„В момента хората се шегуват, че амок е новото подразделение на „Ал Кайда”. Има „димна завеса” в германските медии – пускат, например, името „Давид”, вместо „Али” (*бел.ред. – става дума за нападателя в Мюнхен), за да прикрият мюсюлманското име. Пускат, че е десен почитател на Брейвик. Това е преекспонирано. Една от причините за това е, че в Германия има 10 милиона мюсюлмани, приеха още милион и половина за последната година. Не искат да се създават настроения. Второ – според тях не трябва да се обвинява религията”, коментира журналситът.

Димо Гяуров обясни, че това какъв е един акт се определя от мотивацията на извършителя. „На този етап това, което се случи в Мюнхен, е трудно да се определи като класически терористичен акт от мотивиран от ИДИЛ човек. Аз съм склонен да приема обяснението на немските власти. Обективни данни за саморадикализиране на това момче в Мюнхен няма. Важно е говорителите по такива теми да не насърчават паниката. Няма никакви достоверни данни, че човекът от Мюнхен е викал „Аллах Акбар”. Може да има косвено влияние от ИДИЛ”, каза Гяуров.

Той добави още: „Имаме 90 души в мюфтийството у нас, изпратени от Турция, които са на заплата от Турция. Те са с дипломатически статут. Чужда държава контролира вероизповеданието на нашата територия. Доколкото имаме опасения, че в Турция може да придобие един друг образ, радикален, политиката може да се пренесе тук чрез тези 90 човека”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 От Германия

    0 3 Отговор
    А въпросният експерт говори ли немски? Защото ако можеше, щеше да може и да провери сам и да види че подобни дискусии няма. Аман от п...ли като него.
  • 3 незнайко

    5 0 Отговор
    Който не му харесва да яде свинско, да се връща там където наистина не ядат свинско. Дразнели се, ами да не ходят да ядат там. За какво са дошли в Европа, да си налагат исканията ли? С какво право? След като са дошли, ще спазват законите и нравите на европейците. Ако Меркел се поддаде и този път с ЕВРОПА е свършено. Мюсюлманите затова се преселват, за да се мъчат да наложат тяхната религия.

    Коментиран от #21

  • 4 144

    3 0 Отговор
    Драпат земята да стигнат до германия и като стигнат започват да имат претенции и да се държат така като че ли всички са им длъжни и всички трябва да се съобразяват с тях ,те са жертвите те са обидените те са онеправданите.Идват в християнска европа и се опитват да наложат исляма.ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНИ ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА НАПУСНАТ ЕВРОПА , А ИСЛЯМЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕН ПОД ЗАПЛАХА ОТ СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ.

    Коментиран от #7

  • 5 ДОМУСА

    3 0 Отговор
    ЗА ЗАКУСКА ПАЧА С ЧЕСЪН НА ОБЕД СВИНСКИ УШИ НА ФУРНА С ЧЕРВЕН ПИПЕР И ЧЕСЪН СЛЕДОБЕДНА ЗАКУСКА ПРИПЕЧЕНА ФИЛИЯ С СЛАНИНА
  • 6 Ами сега

    2 0 Отговор
    11.5 милиона мюслита са вече в Германия.Скоро германците или ще приемат исляма или ще отворят новите Дахау и Бухенвалд.
  • 7 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "144":

    Ами то това е идеята. Те отиват в Германия с претенции, макар и да са изтребвани като животни в собствената им държава. Пристигат на групи, без лични документи, незнайно какво са правили преди това в държавата си. Много от пришълците са с фалшиви документи, а реално са от съседни държави на размирните, но използват конфликтите, за да се намърдат в сърцето на Запада. Няма как това да е добре, има много филми на немски телевизии как Северно Африканци окупират сгради, трупат сметки и не ги плащат, мигрират само за помощите си - досущ като нашите цигани и също като тях институциите са безсилни пред тях и не им противодействат понеже после всички реват за накърнени права. Грабят, бият, насилват и убиват - това са правили у тях, това правят и в ЕС. Кой нормален се разхожда с мачете? Има много клипове как успяват да измъкнат някоя жена от черните им лапи, съвсем нормално облечена, но те са животни, те нямат морал и доколкото едно диво животно реагира, дотолкова и те имат задръжки. Меркел да обясни на сънародниците си защо биват избивани от техните гости, от хората, за които те се грижат и държавата ги храни, вместо да се грижи за децата им.
  • 8 шшш

    0 0 Отговор
    правоверен ако хапне свинско ще полудее и после хваща мачете или подкарва камион , може да върти и брадва във влака ,но всичко това става ако прекалили със мезето ...
  • 9 777

    1 0 Отговор
    Начело на световната политика са рязани карабини,
    засега,
    но това може да се промени.
  • 10 454

    2 0 Отговор
    Работи се по подготовката на подписване на търговското споразумение със САЩ.
    Нали някой трябва да им яде говеждото,а бабата прави каквото и кажат началниците ....
  • 11 ТТТ

    1 0 Отговор
    Германците, 'що не си спестят мъките и направо жените да слагат бурките и да се залостват в къщи, мъжете спешно на обрязване, пускане на бради и блъскане на главите в корана до откат.... Ми така де, какво се мъчат свинското, ще спират, полички, ще удължават и т.н. Няма такива малоумници за пореден път объркват и съсипват цяла Европа.
    Най-големите им врагове били румънци, българи и пр. от Източна Европа, че щели да ги разклатят финансово източвайки им социалните фондове.... Е сега някой германски политик да излезе и да каже, колко пари на ден се харчат за армия и полиция за да гонят 100000 души един фанатик с "амок" !?!? Мълчат нали за любимите си араби милиони и милиарди евро може нали !?
    Защо?????
  • 12 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Гедерейския боклук ще довърши Германия, дано германците се събудят и я обесят на Унтер ден Линден!
  • 13 Сульо

    0 0 Отговор
    Най-качественото, вкусно и полезно месо!
  • 14 Дерзайте

    0 0 Отговор
    Виждам бъдещето, когато Меркел и другите ще сложат фереджета, за да не се различавали от другите.
  • 15 КЗЯ

    2 0 Отговор
    А така, подкрепям, и ние не искаме да ядем кочове. Трябва и ние да протестираме.
  • 16 1234

    2 0 Отговор
    Направили се само една крачка назад загубваме битката.Те като са дошли по свой избор в чужда държава с християнско вероизповедание са длъжни да ИЗПЪЛНЯВАТ законите на приемната държава.Като не им оттърва да си събират дрипите и обратно от където са дошли.Не желая да отстъпвам от тия ценности които народите ни са постигнали през вековете,всяко отстъпване е предателство от страна на всички правителства на ЕС.Ако християнин отиде в мюсюлманска държава и не спазва техните закони или бива осъден или го убиват,нямаш друг избор.А какво правим ние,отстъпваме били сме много толерантни.Глупости това е слабо място на тая демокрация и те постоянно настъпват,защото не сме им зачитали правата .Като искат права да си ходят у тях писна ми от техните права и свободи,а нашите къде са?????Всички чужденци с права ,а местното население без права.Стига толкова ,не виждате ли че ни превземат и ни се присмиват .Щели да ни съдят в Страсбург.Това е чудовищно,някакъв си пришелец ще ми казва как да си организираме държавата.СТИГА ВЕЧЕ !Идват ти в държавата и започват да искат ,да убиват" по вече така не може.Европа да се огледа какво става,стига толерантност.
  • 17 123

    2 0 Отговор
    не е луд тоз който яде баницата.... !!!
  • 18 гост

    0 0 Отговор
    Има много репортажи на немски за това как:
    -спират програми за децата, за да отклонят парите към миграните
    -грабят къщи, баби, кварталния полицай им казва свиквайте, нищо не може да се направи и не ги и търсят
    -групи младежи тероризират кварталите, ограбват и бият деца
    -момичетата ги тормозят, опипват и насилват, като са на група не може да докажат кой къде я е пипнал, кога е бил там
    -нямат документи, нищо не е доказуемо
    -самонастаняват се и отказват да напускат държавни и частни сгради като превръщат околността в тоалетна
    -повечето германци вече са с доста различно мнение понеже са окупирани от неприлични жестове, напушени чернилки и имат поне един познат с неприятна случка, било то обарана жена, било то преджобена баба.
    И всички искат права, искат пари, искат немския стандарт, но без усилие, без да са направили нищо, да си останат животни, но да им дават без пари всички облаги.
    Има и пропаганда в Сирия, че на всяко семейство ще се даде къща и 10х.евро както и работа и те идват и си го искат. Вижте непоказаните клипове от миграцията, как хвърлят храната, дрехите и водата и хвърлят собствените си деца на релсите.
  • 19 БайХуй

    1 0 Отговор
    Яснооооооо.... Мюсулманчетата не ядат свинско!
  • 20 Mercedes-Benz

    1 0 Отговор
    Ако на власт беше Лидера отпреди 75 год. щяха да ядат свинско, че и за рецептата да питат!
  • 21 Спиро

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "незнайко":

    Много правилно, пич.
    Сърбат им попарата и в същото време се стремят да им се харесат.
    Не мога да го разбера и аз това.
    Просто се казва, тук това се яде и толкова.
    Дали жена ми може да иде в Турция, или без значение къде в тази посока и може да си позволи да тръгне по къса пола!?
    Толерантността трябва да е двупосочна.
  • 22 кроко

    2 0 Отговор
    Няма страшно! Нали знаете какво става от много търпене - един ден чашата ще прелее, ама грубо и концлагерите пак ще заработят. Само че в тях ще хвърчат мюсюлмански тикви, а дано покрай тях и тия на толерастите да хвръкнат.
  • 23 питащ

    1 0 Отговор
    пак ли многознайкото ефрейтор от строителни войски се прави на отворко,я по-добре да каже тоа м...л кой и как го назначи за разузнавач и генерал
  • 24 вуте

    1 0 Отговор
    хи-хи-хи,ша умрем от смех сиган разузнавач и генерал
  • 25 ЗАЩО

    0 0 Отговор
    Преди няколко години един български турчин /от Родопите/ ми прави малък ремонт у дома и му сготвихме зрял фасул със свински ребра- яде да се ..у...ра .Ядат си турците свинско та пушек се вдига.,само че се крият/не си признават/. Лошото е че по природа са много нагли и коварни.Едно говорят-друго вършат!Дано тези които са расли в Б-я да имат разум,че това е и Родината им.Надявам се!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове