1 101 3

Мая Манолова отказа да е президент

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Венцислав Михайлов

Мая Манолова не иска да е президент. Тя дори помоли да се спре подписката за нейното издигане като независим кандидат.

Факт е, че постъпват предложения от граждански организации, от граждани, от младежки клубове, от пенсионерски, от партии, но в момента, както виждате, имам съвсем други ангажименти, заяви омбудсманът.

Изобщо в момента това не е тема, с която се занимавам, така че помолих просто да не го правят. В момента не се занимавам с това, заключи Мая Манолова.

Мая Манолова участва в дискусия за преодоляване на енергийната бедност.

Като омбудсман съм натоварена с нови отговорности, на които дължа отговор. Като политик винаги съм поемала ангажименти и съм ги изпълнявала, заяви Мая Манолова.

Активисти на гражданското непартийно Движение "Модерна България“ започнаха в понеделник подписка за гражданска номинация на омбудсмана Мая Манолова за предстоящия президентски вот.

Целта на гражданската номинация е за три дни да бъдат събрани три хиляди подписа в подкрепа на участието на Мая Манолова като граждански кандидат за президент, подкрепен от широка коалиция от леви, прогресивни и центристки партии и граждански организации.

Нови мерки за преодоляване на енергийната бедност у нас обсъдиха на нарочен форум омбудсманът Мая Манолова и асоциация "Активни потребители".

Сред тях са въвеждане на национална схема за подкрепа подмяната на електроуреди с по-висока енергийна ефективност и безплатна подмяна на измервателни уреди.

Либерализацията започна на 1 април, но все още няма стратегии и политики, обяви омбудсманът Мая Манолова. Няма информация и какво е истинското състояние на уязвимите групи и колко енергия потребяват те, припомни Мая Манолова.

Оценка на "Евростат" от април 2016 г. сочи, че 1/3 или 34,2% от българите живеят в риск от бедност, не могат да поддържат дома си топъл, не покриват сметките и жизнените си стандарти. Цифрите показват, че 2,5 млн. души у нас живеят в тежки материални лишения.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • шшш
  Отговор
  1 15:07  25.07.16
  И слава на Господа. АМИН !
 • onq s konq
  Отговор
  2 15:37  25.07.16
  Разни червени политически авантюристи може и да издигат кандидатурата на Мая за президент,но тя ХИЧ НЕ Е ПРОСТА и знае,че за да се осъществи тази идея първо трябва да напусне омбутсманството,та чак после да започне кампанията!И това при положение,че победи останалите кандидат-президенти от БСП.Но тъй като и децата знаят че БСП посмъртно не може да има Президент ,защото победител ще е ГЕРБ,излиза че Мая няма да стане Държавен глава,но и на топлото омбутсманско място няма да може да се върне,защото ще е вече заето.
 • секс изрод
  Отговор
  3 18:09  25.07.16
  Тааа лелка има бая леб още у нея и става!

Напиши коментар:


Публикувай