741 2

Плевнелиев бе удостоен с най-висшето държавно отличие на Словения

Снимка: Президентство
Снимка: Президентство
Калина Петрова

Президентът Росен Плевнелиев беше удостоен с най-висшето държавно отличие на Словения - „Орден за изключителни заслуги“, за приноса му за мирното, демократично и европейско развитие на държавите от региона и в знак на признателност за дейността му за задълбочаване на  сътрудничеството между България и Словения на двустранно и многостранно ниво и укрепване на връзките в рамките на Европейския съюз.

Ордена държавният глава получи от президента на Словения Борут Пахор, който посрещна с официална церемония българския президент в Любляна. 

Миграционната вълна, ситуацията в Турция, борбата с тероризма и отражението на евентуален Брекзит ще бъдат във фокуса на разговора между двамата държавни глави в рамките на официалното посещение на президента Росен Плевнелиев в Словения.

Президентите на България и Словения ще обменят позиции относно перспективите на държавите от Западните Балкани за интеграция в ЕС и НАТО. Сред акцентите в разговорите на държавния глава в Любляна ще бъдат актуални въпроси от регионалния, европейския и международен дневен ред, както и сътрудничеството в рамките на Европейския съюз, двустранните търговско-икономически отношения, инвестициите, културата и образованието.

Словения


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Христо
  Отговор
  1 16:32  25.07.16
  Един идиот възхвалява друг по голям идиот!!!!
 • БайХуй
  Отговор
  2 19:45  25.07.16
  Когато награждават някой наш политик значи добре се е надупил и продал държавата и народа за жълти стотинки...

Напиши коментар:


Публикувай